Artikkelit

Kesäneule alpakan villasta: käytännöllisyyden ylistys!

18.4.2018

Yleinen

Toisin kuin moni luulee, alpakanvillasta valmistetut neuleet ovat kesäsäässä kuin kotonaan. Emme halua olla pessimistejä, mutta Suomen kesä on enimmäkseen jotain aivan muuta kuin hellettä. Alpakanvillainen kesäneule on ominaisuuksiltaan monipuolinen ja helppo yhdistää erilaisiin asukokonaisuuksiin. 

Lue, miksi alpakan villasta valmistetut neuleet ovat mielestämme ykkösvalinta kotimaamme rakastetuimpaan vuodenaikaan.

1. Luonnonmateriaalit – parasta myös lämpimässä säässä

Alpakoiden luontainen elinympäristö on Andien vuoristossa, jossa lämpötila vaihtelee päivän aikana pakkasesta polttavaan paahteeseen. Perussa alkuperäiskansat käyttävät yhä alpakkavaatteita niin kuumalta suojautumiseen kuin kylmien ilmojen lämmikkeeksi. Alpakkakuitu siirtää kosteutta yli kaksi kertaa villaa nopeammin.

Hiki ei jää neuleen ja ihon väliin vangiksi, vaan neule imee sen itseensä ja luovuttaa pois – näin neule tuntuu kuumallakin kuivalta ja miellyttävältä.

2. Neuletakki – valmis keliin kuin keliin!

Neuletakin avulla voi säädellä helposti lämpötilaa avaamalla ja sulkemalla napitusta. Kesäpukeutumisessa lämpötilat vaihtelevat enemmän kuin talvella, ja neuletakkien käytännöllisyys korostuu. Neuletakki on myös helppo pukea ja ottaa pois ilman kampauksen sotkeentumista.

3. Alpakkaneule mahtuu pieneen tilaan rypistymättä

Alpakanvillainen neule on kevyt, mahtuu erittäin pieneen tilaan eikä rypisty helposti. Pidä kesäneuleesi aina mukanasi – viilenevän illan vietto voi jatkua lämpimissä tunnelmissa, kun laukusta löytyy tyylikästä lämmikettä.

4. Ei jatkuvia likaantumismurheita – nauti huolettomasti kesästä

Valkealle puserolle piknikillä vierähtänyt mansikka harmittaa, ja usein olisi mukavaa istahtaa spontaanisti nurmikolle ilman huolta vaatteen likaantumisesta. Villavaatteiden etu on siinä, että ne hylkivät luonnostaan likaa ja hajuja eivätkä tahriinnu helposti.

Jos haluat pakata kevyesti esimerkiksi matkaa varten, suosi villavaatteita – niitä voit kesälläkin käyttää useamman päivän peräkkäin, ja ne pysyvät edustuskuntoisina ja raikkaina.

5. Alpakkaneule ei ole sokerista, pieni sade ei haittaa

Toisin kuin puuvillavaatteet, luonnonvilla lämmittää myös kesäsateesta kostuttuaan. Alpakan villasta valmistettu kesäneule ei tunnu helposti märältä eikä paita liimaannu kiinni ihoon. 

6. Ei vain kesän vaate

Mitään neulettamme ei ole tarve pakata syksyllä varastoon, vaan niille on käyttöä vuodenajasta riippumatta. Kesäisemmät neuleemme soveltuvat loistavasti myös talviseen kerrospukeutumiseen.

Kaikki neuleemme käyvät hyvin kesäpukeutumiseen. Kesäkäyttöön suosittelemme kuitenkin erityisesti seuraavia malleja:

  • Yleisneuleeksi kesään: Drizzle, Silent

  • Kesäiseksi takiksi ja iltojen lämmikkeeksi: Cloud

  • Helteeseen ja lämpimiin kesäpäiviin: ohut ja hengittävä Mild

Kesäneule lämmittää illan viiletessä. Kesäneule lämmittää illan viiletessä.

Kesäneule lämmittää illan viiletessä. Neulemekko sopii myös paljaiden säärien kanssa. Ohut neuletakki suojaa auringolta.