Mistä kaikki alkoi?

Alpan tarina

Kahden kuukauden seikkailumme keskellä Etelä-Amerikan sademetsiä ja vuorten sineä ei ollut turha: löysimme harvinaisen ja upean aarteen – alpakan villan. Kun vuoristossa lämpötila vaihteli helteestä hallaan, paikallisten neulomat alpakanvillaiset neuleet pitivät meidät aina sopivan lämpöisinä. Oli vaikeaa uskoa, että näin mahtavaa materiaalia oli olemassa.

Meissä syttyi palo jakaa tämä aarre, ja päätimme tehdä sen niin hyvin kuin mahdollista. Yhdistämme parhaat luonnonmateriaalit, ajattoman tyylin ja vastuullisen eurooppalaisen valmistuksen.

Lupauksemme

Haluamme valmistaa parhaan neuleen, joka sinulla on koskaan ollut. Tuotteemme ovat pitkäaikaisia luottokumppaneita, jotka kestävät aikaa ja käyttöä.

Parhaat luonnonmateriaalit

Käytämme tuotteissamme ainoastaan kaikista hienoimpia ja laadukkaimpia luonnonmateriaaleja. Andien vuoristossa tuhansien metrien korkeudessa elävän alpakan tuottama villa on maailman upeimpia luonnonkuituja. Alpakan villa on upeiden ominaisuuksiensa vuoksi tuotteidemme päämateriaali.

Pellava täydentää alpakan villaa ryhdikkyydellä ja lujuudella. Alpakan villa taas kesyttää pellavan karheutta pehmeydellään. Alpakka-pellavalangassa alpakkakuidun elastisuus kumoaa joustamattomalle pellavakuidulle tyypillisen rypistyvyyden. Kuumalla ilmalla alpakka-pellavamateriaali viilentää kehon lämpötilaa siirtämällä hikoilun tuoman kosteuden tehokkaasti pois iholta. Materiaali ei kuitenkaan pidättele kosteutta itseensä, kuten esimerkiksi puuvilla, vaan luovuttaa sen nopeasti eteenpäin ja tuote tuntuu ihoa vasten kuivalta ja miellyttävältä. Tämä harvinainen ominaisuus on sekä alpakan villalla että pellavalla.

Silkki ja Premium Baby Alpakka taas ovat täydellinen yhdistelmä ohuempiin neuleisiin. Silkki antaa yksinkertaiselle neuleelle vahvuutta ja kaunista hohdetta – tämä kuituyhdistelmä on ylellisten materiaalien juhlaa. Langassa käytetty silkki on maailman arvokkainta ja parasta: Mulberry-silkkiä.

Ajaton design

Sanomme ei pikamuodille!

Käytämme ylellisiä materiaaleja ja suunnittelemme tuotteemme kestämään laadukkaina vuodesta toiseen. Tarkasti suunnitellut tuotteet toimivat yhtä hyvin mökkilaiturilla kuin valmistujaisjuhlissa. Suunnittelussa lähtökohtana on luoda neuleita, joista et luovu. Istuvuus, tuotteen sidos, lankalaatu, neuloksen paksuus, hihansuun resorit ja napinläpien yksityiskohdat ovat tarkasti suunniteltu kestävyyttä ja käyttömukavuutta ajatellen.

Vastuullinen tuotanto

Alpan tuotanto on vastuullista ja korkealaatuista. Valmistamme neuleemme Liettuassa, joka on matalan riskin tuotantomaa. Pipot neulotaan Suomessa ja huivit kudotaan Perussa.

Käyttämämme alpakan villa tulee perulaiselta toimittajalta, jonka kanssa on tehty yhteistyötä vuodesta 2012 – Alpan perustamisesta lähtien.

Vältämme tuotannossa hävikkiä. Siksi suurin osa neuleistamme ommellaan muotoon, jolloin hävikkiä ei juurikaan synny. Kaikki ylijäämälanka ja materiaali käytetään uusien tuotteiden jatkojaloistukseen ja esimerkiksi asusteiden valmistamiseen.

Alpa – Näistä neuleista et luovu

Olemme vuonna 2012 perustettu kotimainen yritys. Alpakan villasta valmistetut laadukkaat, pehmeät ja vastuullisesti tuotetut neuleet ovat päätuotteemme.

Valmistamme neuleemme Liettuassa ja pipot Suomessa. Lankamme tulevat alpakoiden kotimaasta Perusta, jossa eläimet laiduntavat puolivilleinä vuoristossa.

Korkean laatumme takaa huolellinen suunnittelu ja testaus. Koekäytämme kaikki vaatemallimme itse ja kehitämme niitä, kunnes olemme niihin täysin tyytyväisiä.

Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa. Keskimääräinen tuotteillemme annettu asiakasarvio on 4,8/5.