KESÄN POISTOT JOPA -40 %
Katso: Naisten poistuvat / Miesten poistuvat

Artikkelit

Alpan tuotteet – kestävyyttä, kauneutta ja käyttömukavuutta

26.11.2019

Mediatiedoite

Alpan neuleet valmistetaan kestämään aikaa ja käyttöä – vaatteet valmistavia ammattilaisia ja ympäristöä kunnioittaen. Tuotannon jälki on korkeatasoista ja laadukasta. Vastuullisuus on kulmakivi jokaisessa toimintamme vaiheessa materiaalihankinnoista alkaen. 

Alpan neuleet valmistetaan Liettuassa ja pipot kotimaassa, jossa teemme myös kaiken suunnittelutyön.  Koko suunnitteluprosessin ajan kantavana visiona on laatuneule, jossa esteettisyys, kestävyys ja käyttömukavuus ovat kaikki yhtä suuressa osassa.

Alpan tuotteita kehitetään niin kauan, että tuote täyttää kaikki vaatimuksemme. Jokaista tuotetta testataan käytössä ennen lopullista valmistuspäätöstä. Tuotetestauksessa keskitytään erityisesti kestävyyteen, käytännöllisyyteen ja siihen, miten neuleen pinta elää ja muuttuu käytössä.

Kun olemme malliin tyytyväisiä, neuleen valmistus alkaa. Neuleet neulotaan moderneilla Stoll-neulekoneilla, joiden käyttäminen vaatii ammatittaitoa. Neulonta etenee pala palalta, ja esimerkiksi kaikki saman erän hihat tehdään valmiiksi ennen siirtymistä seuraavaan vaiheeseen. Tällöin laatua on helpompi tarkkailla. Tavallinen ompelusauma ei anna joustoa, joten laadukas neule saumataan ketlaamalla. Lopputulos on kaunis ja erittäin kestävä, mutta se vaatii taitoa ja vaivaa.

Tuotanto on tarkoin valvottua

Yhteydenpito Liettuan tuotantolaitosten kanssa on tiivistä. Tuotannosta vastaava Ilari ja suunnittelusta vastaava Ainomaria ovat viikoittain yhteydessä tuotantolaitoksen edustajiin, minkä lisäksi vierailemme tuotantolaitoksilla säännöllisesti.

Mikäli saamme toistuvia reklamaatioita tai huomaamme itse tuotteessa epäkohtia, selvitämme, onko tuotantoprosessia syytä muuttaa. Tarvittaessa muutamme valmistustapojamme ja kehitämme niitä edelleen.

Valvonta ei ulotu pelkästään tuotteiden laatuun: välitämme myös työntekijöiden oloista.

Hävikin välttäminen on välttämätöntä

Hävikki on yksi suurista vaateteollisuuden ongelmista. Alpakan villa on arvokasta tuhottavaksi – ja olemme etsineet keinot välttää valmistushävikin lähes täysin. Mutta miten se tapahtuu käytännössä?

  1. Tuotteita ei koskaan valmisteta summassa, vaan kysyntä arvioidaan aina tarkasti etukäteen. Ensimmäinen tuotantoerä kattaa useimmiten ennakkotilaukset, myöhemmin varastoa täydennetään tarpeen mukaan.
  2. Alpan neuleet neulotaan muotoon aina kun mahdollista, joten leikkuujätettä syntyy äärimmäisen vähän. Valmiit, muotoonneulotut kappaleet yhdistetään ketlaamalla. Epäonnistuneet prototyypit ja virheelliset kappaleet puretaan ja keritään takaisin lankakerille.
  3. Jos tuotteessa havaitaan valmistusvirhe esimerkiksi saumassa tai napinlävessä, se lähetetään tehtaalle tai paikalliseen yhteistyöompelimoon korjattavaksi. Vialliset kakkoslaadun tuotteet eivät päädy meillä roskiin tai poltettavaksi, vaan ne myydään huokeammin hinnoiteltuna verkkokaupastamme.