Alpan synttäriale on käynnissä 22.4. asti
-12 % Alekoodilla: alpa12v

Värien kuvaukset

Sanalliset kuvaukset Alpa®-neuleiden väreistä täydentävät tuotekuvia ja auttavat saamaan parhaan käsityksen tuotteistamme. Jos et löydä etsimääsi väriä, on se todennäköisesti poistunut mallistostamme jo jokin aika sitten. Ota tässä tapauksessa yhteyttä asiakaspalveluumme info@alpa.fi. Meleerattu sävy tarkoittaa, että neule ei ole tasavärinen, vaan väri muodostuu useista eri sävyistä.

100 % alpakan villa

Harmaa, beige, ruskea ja luonnonvalkoinen

Hiilenharmaa
Meleerattu neutraali tummanharmaan sävy. Tyylikäs ja pehmeämpi vaihtoehto mustalle. Sijoittuu tummuusasteeltaan tummanharmaan ja silkki-alpakka lankamme grafiitin värin välimaastoon.

Tummanharmaa 
Meleerattu neutraali tummanharmaan sävy. Mallistossamme on myös asteen verran tummempi tummanharmaa ja siihen verrattuna tämä väri on lähempänä keskiharmaata kuin mustaa.

Keskiharmaa 
Meleerattu neutraali keskiharmaan sävy.

Vaaleanharmaa
Meleerattu neutraali vaaleanharmaan sävy. Luonnonläheinen ja raikas. Lanka on valmistettu kiertämällä luonnonvalkoinen ja vaaleanharmaa säie yhteen. Vaaleanharmaan sävy onkin näin vielä eläväisempi kuin muut meleeratut harmaan sävymme tai greige, joissa eri värit on yhdistetty lankaan jo yksittäisinä villakuituina.

Luonnonvalkoinen
Värjäämätön, neutraaliin beigeen taittava sävy. Luonnonvalkoisen sävy voi vaihdella lankaerän mukaan ja myös pesut voivat hieman muuttaa värjäämättömän langan sävyä.

Greige
Meleerattu harmaan ja beigen välille sijoittuva luonnonläheinen sävy. Vastaa perinteistä pellavan sävyä. Greige on pehmeämpi vaihtoehto viileäksi koetulle vaaleanharmaalle, mutta sävyn tunnelma ei ole kuitenkaan niin lämmin kuin beigessä.

Tumma Greige
Meleerattu viileään harmaaseen taittuva keskiruskean sävy. Ajaton, luonnonläheinen ja pehmeän tyylikäs sävy, jota kutsutaan usein myös taupe nimellä. Sävy vastaa perinteistä pellavan sävyä.Värianalyysin mukaan tumma greige värimme sopii erityisen hyvin neutraaliksi väriksi pehmeän – ja vaalean kesän sekä vaalean kevään ja pehmeän syksyn väripalettiin.

Beige
Meleerattu vaalea neutraali beigen sävy. Luonnonläheinen ja raikas. Lanka on valmistettu kiertämällä luonnonvalkoinen ja beige säie yhteen. Beigen sävy onkin näin vielä eläväisempi pinnaltaan kuin muissa meleeratuissa väreissämme, joissa eri värit on yhdistetty lankaan jo yksittäisinä villakuituina.

Collegenharmaa
Ajaton klassikkoväri. Neutraali ja meleerattu harmaan sävy. Tummuusasteeltaan väri sijoittuu vaaleanharmaan ja keskiharmaan puoliväliin.

Tummanruskea
Kaunis ja syvä kevyesti meleerattu klassinen ja tyylikäs tummanruskean sävy. Väri on tummuusasteeltaan yhtä tumma kuin tummanharmaa sävymme ja tummanruskea onkin pehmeämpi vaihtoehto tummanharmaalle ja mustalle värille. Tämä ruskean sävy sopii  sekä lämpimään, että viileän väripalettiin, sillä meleerauksessa väriin on sekoitettu vaaleanharmaata viileän taittuvaa kuitua, mutta myös lämpimään taittuvaa ruskeaa kuitua.

Meleerattu ruskea
Lämpimään taittuva, maanläheinen meleerattu keskiruskean sävy. Lanka on valmistettu kiertämällä keskiruskea ja vaalean ruskea säie yhteen ja sävy onkin hyvin eläväinen pinnaltaan.

Ruskea
Tasavärinen lämpimään taittava keskiruskean sävy. Väri on tunnelmaltaan hienostunut, mutta maanläheinen.

Ruskea (Woodland-mekon tummanharmaa-ruskea)
Tasavärinen lämpimään keltaiseen taittava keskiruskean sävy. Sävy sopii hyvin kuosin pohjavärin, tummanharmaan, kanssa yhteen, sillä pohjavärin läpi aavistuksen kuultava ruskea kuvioväri taittaa tummanharmaan pehmeämmäksi. Kuosin väriyhdistelmä sisältää sekä kylmiä että lämpimiä värisävyjä ja muuntuu näin ollen hyvin monelle sopivaksi sävyksi.

Sininen ja vihreä

Indigonsininen
Meleerattu neutraali tummansinisen sävy, johon on yhdistetty hopeanharmaata villakuitua. Indigon pohjaväri on lämpimyysasteeltaan neutraali sininen ja taipuu hyvin sekä kylmään että lämpimään väripalettiin. Sävy on melko tumma, mutta meleerauksen vuoksi väritys on asteen verran pehmeämpi ja rennompi kuin tasavärinen navy tai yönsininen.

Navy
Tasavärinen klassinen tummansininen. Navyn tummuusasteessa on ollut jonkin verran eroja lankaerien välillä ja joissakin tuotteissa navy on lähempänä indigonsinisen tummuusastetta. Yhdessä tuotteessa sävy on kuitenkin aina sama tummuudeltaan.

Savunsininen
Meleerattu siniharmaan sävy, joka on hyvin lähellä keskiharmaan nimistä sävyämme, mutta taittuu valossa selkeästi siniseen päin. Meleerauksessa vaaleansiniseen kuituun on yhdistetty useita harmaansävyn eri tummuusasteita. Sävy sopii erityisen hyvin heille, joilla on siniharmaat silmät.

Sininen
Meleerattu keskitumma sinisen sävy. Meleerauksessa lankaan on yhdistetty vaaleanharmaan ja punertavan sävyisiä villakuituja, jolloin sävy on kauniin eläväpintainen ja siitä löytyy sekä kylmiä että lämpimiä sävyjä. Pehmeämpi vaihtoehto voimakkaalle ultramariininsiniselle.

Sinivihreä
Meleerattu syvä aavistuksen kylmään taittava sävy. Meleerauksessa tummaan sinivihreään kuituun on yhdistetty vaaleanharmaata kuitua, joka pehmentää värin intensiteettiä. Näin ollen värin meleeraus ja tummuusaste on verrattavissa meleerattuun tummanharmaaseen sävyymme, jossa väriä on myös pehmennetty ja elävöitetty vaaleanharmaalla kuidulla.

Ultramariininsininen
Tasavärinen puhdas ja intensiivinen sinisen sävy. Lähellä väriopista tuttua aavistuksen kylmään taittavaa ultramariininsinistä. Ultramariininsinisen vahva sävy on energinen ja raikas ja toimii pukeutumisessa tehostevärinä.

Petrooli
Meleerattu hehkuva ja eläväinen kylmään taittava sävy. Väri on hyvin syvä, intensiivinen ja melko tumma.

Sammaleenvihreä
Meleerattu kauniin pehmeä sävy. Meleerauksessa lankaan on yhdistetty lämmintä oliivinvihreää, kylmään taittuvaa keskivihreää ja valkoista kuitua, mikä luo vihreän sävylle salviaan taittuvan pehmeän vivahteen.

Smaragdinvihreä
Tasavärinen raikas ja intensiivinen vihreän sävy. Väri elää valon värin mukaan hyvin paljon. Neutraalissa valossa sävy kääntyy kuitenkin aavistuksen keltaiseen. Energinen ja raikas keskitumma sävy, joka toimii pukeutumisessa tehostevärinä.

Metsänvihreä
Meleerattu hyvin tumma vihreän sävy. Väri sisältää sekä kylmiä että lämpimiä sävyjä ja muuntuu hyvin erivärisiin asukokonaisuuksiin. Väri on syvä, eläväinen ja hyvin tumma.

Vihreä
Meleerattu tummuusasteeltaan vaaleampi versio metsänvihreästä.

Oliivinvihreä
Meleerattu keskitumma oliivin sävy, joka muodostuu kirkkaanvihreästä, keltaisesta ja okrasta. Sävy on keskitumma ja näin vaaleampi kuin silkki-alpakkatuotteiden tumma oliivi.

Salvia
Tasavärinen keskitumma kylmään taittava vihreän sävy. Murrettu harmaalla kauniin pehmeäksi.

Punainen, keltainen ja kupari

Burgundi
Meleerattu melko tumma punaisen sävy, joka muodostuu punaisesta ja mustasta. Langassa mukana oleva punainen on värin lämpimyysasteeltaan neutraali, joten se taipuu hyvin sekä lämpimään että kylmään väripalettiin. Väri on syvä, eläväinen ja melko tumma.

Karpalonpunainen
Tasavärinen aavistuksen kylmään taittava syvä punaisen sävy. Monelle se klassinen punainen pukeutumisessa.

Luumu (meleerattu)
Meleerattu melko tumma luumun sävy, joka muodostuu violetin eri sävyistä, fuksiasta ja punaisesta. Väri on lähempänä kylmää sävypalettia, mutta punainen tuo mukaan myös lämpimän sävyn ja tämän vuoksi luumun väri muuntuu hyvin eri värisiin asukokonaisuuksiin. Väri on syvä, intensiivinen ja melko tumma.

Luumu (tasavärinen)
Tasavärinen melko tumma luumun sävy. Väri on lähempänä lämmintä sävypalettia.

Kanerva
Meleerattu kylmä kanervan sävy, joka muodostuu violetista, punaisesta ja harmaasta. Väri muodostuu pääosin kylmistä sävyistä, mutta mukana on häivähdys lämmintä punaista. Sävyn lämpöisyys vaihtelee valaistuksen mukaan, mutta on selkeästi enemmän kylmä kuin lämmin. Väri on syvä ja intensiivinen, mutta selkeästi vaaleampi verrattuna meleerattuun luumun väriin.

Lila
Tasavärinen aavistuksen lämpimään taittava heleä lilan sävy.

Roosa
Meleerattu kylmään taittava roosan sävy, joka muodostuu roosasta ja luonnonvalkoisesta. Kaunis pehmeä vanhan roosan sävy, joka on vaaleutensa vuoksi kuitenkin lähempänä kylmää sävypalettia.

Tumma roosa
Pehmeästi murrettu kaunis tasavärinen roosan sävy, joka taittuu aavistuksen lämpimään keltaiseen päin. Tummuudeltaan sävy on keskitumma.

Kupari
Meleerattu lämpimään taittava kuparin sävy, joka muodostuu ruosteenoranssista, punaisesta ja okrasta. Sävy on kauniin eläväpintainen. Tummuudeltaan sävy on keskitumma.

Tiilenpunainen
Tasavärinen aavistuksen ruskeaan taittava punaisen sävy.

Pinkki
Tasavärinen lämpimään taittava raikas ja pirteä pinkin sävy. Väri sopiikin erityisen hyvin lämpimien värien ystäville, mutta näyttää hyvältä myös heillä, jotka normaalisti käyttävät kylmään taittuvia värisävyjä.

Poltettu oranssi
Meleerattu lämmin tiilenpunaisen sävy. Meleerauksessa punaiseen pohjaväriin on yhdistetty lämpimän keltaisia ja murretun oranssin värisiä kuituja ja värisävy on näin ollen lämmin. Mallistossamme pitkään olleeseen kuparin sävyyn verrattuna poltettu oranssi on sävyltään raikkaampi ja punaisempi, vaikka kyseessä on myös murrettu sävy.

Meripihka
Meleerattu lämmin, aavistuksen murrettu keltaoranssi sävy. Meripihkan keltaisista ja oransseista villakuiduista meleerattu sävy on hyvin intensiivisen ja aurinkoinen, mutta kuitenkin pehmeämpi kuin puhdas oranssinkeltainen.

Oranssinkeltainen
Tasasävyinen intensiivinen ja lämmin keltaoranssi. Voimakas väri hehkuu aurinkoista tunnelmaa ja se sopii hyvin lämpimien värien ystäville ja toimii pukeutumisessa tehostevärinä.

Rypsinkeltainen
Aurinkoinen ja voimakas keltaisen sävy. Rypsinkeltainen sijoittuu lämpimyydeltään juuri lämpimän ja kylmän keltaisen keskelle, näin ollen värin voi yhdistää joko lämpimän tai viileän sävyiseen asukokonaisuuteen voimakkaaksi tehosteväriksi.

Silkki-alpakka

Beige, harmaa ja musta

Beige
Meleerattu, lämpimään taittuva vaalea beigen sävy. Klassinen, ajaton ja raikas. Lanka on valmistettu kiertämällä luonnonvalkoinen ja beige säie yhteen.

Beigen sävy onkin näin vielä eläväisempi pinnaltaan kuin muissa meleeratuissa väreissämme, joissa eri värit on yhdistetty lankaan jo yksittäisinä villakuituina.Värianalyysin mukaan beige värimme sopii neutraaliksi vaaleaksi sävyksi kaikille kevään – ja syksyn väriryhmiin kuuluville sekä tumman talven väripalettiin.

Kaneli
Lämpimään kupariin taittava keskiruskean sävy. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa ja tuo värille ylellisen tunnelman.

Hopeapaju
Tasavärinen aavistuksen vihreään taittava hopeanharmaan sävy. Sävy on melko vaalea ja langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa. Värin tunnelma on viileä ja elegantti.

Grafiitti
Meleerattu tummanharmaan sävy. Mustien villakuitujen lisäksi langassa on kaunista hopeanharmaata villahaituvaa, joka tuo sävyyn aavistuksen pehmeyttä.

Musta
Ajaton, tyylikäs ja syvä puhdas mustan sävy, joka säilyttää värinsä erinomaisesti. Värianalyysin mukaan musta väri sopii erityisen hyvin neutraaliksi väriksi talven väriryhmille sekä kesän väriryhmistä viileän kesän väripalettiin.

Sininen ja vihreä

Vaaleansininen
Tasavärinen aavistuksen kylmään taittava sinisen sävy. Sävy on vaalea/keskitumma. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa.

Yönsininen
Tasavärinen klassinen tummansininen. Sävy on tumma, mutta aavistuksen vaaleampi kuin navy. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa.

Navy
Tasavärinen klassinen tummansininen. Navyn tummuusasteessa on ollut jonkin verran eroja lankaerien välillä ja joissakin tuotteissa navy on lähempänä indigonsinisen tummuusastetta. Yhdessä tuotteessa sävy on kuitenkin aina sama tummuudeltaan.

Merenvihreä
Tasavärinen aavistuksen lämpimään taittava sävy. Lily- ja Melt-mekoissa merenvihreä väri on aavistuksen syvempi ja tummempi kuin aikaisemmin mallistossamme olleiden Anemone-paidan ja Bellflower-mekon merenvihreä.

Smaragdinvihreä
Tasavärinen raikas ja intensiivinen vihreän sävy. Väri elää valon värin mukaan hyvin paljon. Energinen ja raikas keskitumma sävy, joka toimii pukeutumisessa tehostevärinä.

Tummanvihreä
Meleerattu hyvin tumma vihreän sävy. Varjossa väri näyttää lähes mustalta, mutta valo saa värin hohtamaan syvän tummanvihreänä. Lähemmin tarkasteltuna langan sävystä löytyy sekä kylmiä että lämpimiä säikeitä, mutta yleisilme on lähes tasavärinen.

Tumma oliivi
Tasavärinen messinginkeltaiseen taittava oliivinvihreä. Sävy on melko tumma ja langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa.

Punaisen sävyt

Fuksia
Tasavärinen kirpeän raikas kylmään taittava fuksian sävy. Sävy on keskitumma ja langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa.

Rubiini
Tasavärinen intensiivinen ja hehkuva rubiinin sävy, joka taittaa aavistuksen kylmään. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa. Rubiininpunainen neule voi päästää irtoväriä vaaleisiin alusvaatteisiin ennen ensimmäistä pesua, joten suosittelemme pesemään vaatteen ennen käyttöä.

Koralli
Heleä tasavärinen, aavistuksen lämpimään taittava vaaleanpunaisen sävy. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa ja värin heijastus saa myös kasvoille kauniin heleän hehkun.

Oranssi
Hyvin raikas, energinen ja lämmin, porkkanan sävyinen puhdas oranssin sävy. Langan värisävyssä on pientä elävyyttä, joka pehmentää vahvaa väriä. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa.

Pellava-alpakka

Luonnonvalkoinen
Neutraaliin beigeen taittava valkoisen sävy, joka muodostuu värjäämättömästä valkoisesta alpakan villasta ja valkaistusta pellavakuidusta. Luonnonvalkoisen sävy voi vaihdella lankaerän mukaan ja myös pesut voivat hieman muuttaa värjäämättömän langan sävyä.

Beige
Neutraali beigen sävy, joka muodostuu beigen värisestä alpakan villasta ja valkaistusta pellavakuidusta. Sävy on sama tuttu beigen sävy, joka löytyy myös muista lankalaaduistamme. Luonnonläheinen ja raikas.

Harmaa
Voimakkaasti meleerattu tummanharmaan sävy, joka muodostuu tummanharmaasta alpakan villasta ja värjäämättömästä pellavakuidusta. Väriyhdistelmästä muodostuu kiinnostava pinta, joka elävöittää muuten tasavärisiä asukokonaisuuksia kuosin tavoin.

Vihreä
Pehmeästi murrettu vaaleanvihreän sävy, joka muodostuu vaaleanvihreästä alpakan villasta ja värjäämättömästä pellavakuidusta. Vihreän sävy langassa on neutraali ja raikas. Tummuusasteeltaan vihreä ja pellavan sävy ovat lähellä toisiaan, joten meleerausvaikutelma on hillitty.

Sininen
Pehmeästi murrettu sinisen sävy, joka muodostuu vaaleansinisestä alpakan villasta ja värjäämättömästä pellavakuidusta. Sinisen sävy langassa on neutraali. Tummuusasteeltaan sininen ja pellavan sävy ovat lähellä toisiaan, joten meleerausvaikutelma on hillitty.

Oranssi
Voimakkaasti meleerattu lämmin oranssin sävy, joka muodostuu ruosteen värisestä alpakan villasta ja värjäämättömästä pellavakuidusta. Väriyhdistelmästä muodostuu kiinnostava pinta, joka elävöittää muuten tasavärisiä asukokonaisuuksia kuosin tavoin.

Malva
Pehmeästi murrettu viileään taittava roosan sävy, joka muodostuu lilaan taittavasta roosan värisestä alpakan villasta ja värjäämättömästä pellavakuidusta. Tummuusasteeltaan malva ja pellavan sävy ovat lähellä toisiaan, joten meleerausvaikutelma on hillitty.