KESÄN POISTOT JOPA -40 %
Katso: Naisten poistuvat / Miesten poistuvat

Värien kuvaukset

Sanalliset kuvaukset Alpa®-neuleiden väreistä täydentävät tuotekuvia ja auttavat saamaan parhaan käsityksen tuotteistamme. Lisäksi sanalliset kuvaukset sisältävät tarkimman tiedon väriemme sijoittumisesta värianalyysien mukaisiin väriryhmiin, sillä kuvauksissa on huomioitu myös värivuodenaikojen alakategoriat. Jos et löydä etsimääsi väriä, on se todennäköisesti poistunut mallistostamme jo jokin aika sitten. Ota tässä tapauksessa yhteyttä asiakaspalveluumme info@alpa.fi. Meleerattu sävy tarkoittaa, että neule ei ole tasavärinen, vaan väri muodostuu useista eri sävyistä.

Alpakkaneuleiden värit

Täältä löydät kaikki 100 % alpakkaneuleiden värit

Katso 100 % alpakkaneuleiden värit

Silkki-alpakka ja alpakka-pellavaneuleiden värit

Täältä löydät kaikki silkki-alpakka ja alpakka-pellavaneuleiden värit

Katso silkki-alpakka ja alpakka-pellavaneuleiden värit

Värit väriperheittäin värianalyysin mukaan

Oletko tehnyt värianalyysin ja haluat sen mukaan tehdä neuleesi värivalinnan?

Täältä löydät väriperheesi Alpa® neuleet

100 % alpakan villa

Musta, harmaa, beige, ruskea ja luonnonvalkoinen

Musta (100 % alpakan villa)
Ajaton, tyylikäs ja syvä puhdas mustan sävy, joka säilyttää värinsä erinomaisesti.

Värianalyysin mukaan musta väri sopii erityisen hyvin neutraaliksi väriksi talven väriryhmille sekä kesän väriryhmistä viileän kesän väripalettiin.

Hiilenharmaa (100 % alpakan villa)
Klassinen meleerattu syvä tummanharmaan sävy. Yhtä tyylikäs kuin musta, mutta tunnelmaltaan pehmeämpi vaihtoehto. Silkki-alpakka lankamme grafiitti väri on aavistuksen vielä tummempi kuin tämä hiilenharmaa.

Värianalyysin mukaan hiilenharmaa väri sopii erityisen hyvin neutraaliksi tummaksi väriksi kaikille talven ja kesän väriryhmille sekä pehmeän syksyn ja kirkkaan kevään väripalettiin.

Tummanharmaa (100 % alpakan villa)
Neutraali ja ajaton meleerattu tummanharmaan sävy. Asteen verran vaaleampi kuin hiilenharmaa, ja tämä tummanharmaa väri onkin lähempänä keskiharmaata kuin mustaa.

Värianalyysin mukaan tummanharmaa väri sopii erityisen hyvin neutraaliksi tummaksi väriksi kaikille talven ja kesän väriryhmille sekä pehmeän syksyn ja kirkkaan kevään väripalettiin.

Keskiharmaa (100 % alpakan villa)
Meleerattu neutraali keskiharmaan sävy.

Värianalyysin mukaan keskiharmaa värimme sopii erityisen hyvin neutraaliksi keskitummaksi väriksi kaikille kesän väriryhmiin kuuluville sekä vaalean kevään ja viileän talven väripalettiin.

Collegenharmaa (100 % alpakan villa)
Ajaton klassikkoväri. Neutraali ja meleerattu harmaan sävy. Tummuusasteeltaan väri sijoittuu vaaleanharmaan ja keskiharmaan puoliväliin.

Värianalyysin mukaan collegenharmaa värimme sopii erityisen hyvin neutraaliksi keskitummaksi väriksi kaikille kesän väriryhmiin kuuluville sekä vaalean kevään– ja viileän talven väripalettiin.

Vaaleanharmaa (100 % alpakan villa)
Meleerattu neutraali vaaleanharmaan sävy. Luonnonläheinen ja raikas. Lanka on valmistettu kiertämällä luonnonvalkoinen ja vaaleanharmaa säie yhteen. Vaaleanharmaan sävy onkin näin vielä eläväisempi kuin muut meleeratut harmaan sävymme tai greige, joissa eri värit on yhdistetty lankaan jo yksittäisinä villakuituina.

Värianalyysin mukaan vaaleanharmaa värimme sopii neutraaliksi vaaleaksi väriksi vaalean kesänripalettiin.  

Luonnonvalkoinen (100 % alpakan villa)
Värjäämätön, neutraaliin beigeen taittava sävy. Luonnonvalkoisen sävy voi vaihdella lankaerän mukaan ja myös pesut voivat hieman muuttaa värjäämättömän langan sävyä.

Värianalyysin mukaan luonnonvalkoinen värimme sopii kaikille keän ja syksyn väriryhmiin kuuluville.

Greige (100 % alpakan villa)
Meleerattu harmaan ja beigen välille sijoittuva luonnonläheinen sävy. Vastaa perinteistä pellavan sävyä. Greige on pehmeämpi vaihtoehto viileäksi koetulle vaaleanharmaalle, mutta sävyn tunnelma ei ole kuitenkaan niin lämmin kuin beigessä.

Värianalyysin mukaan greige värimme sopii parhaiten pehmeän syksyn ja vaalean kevään väriryhmille, joiden väripaletista löytyy sekä viileitä ja pehmeitä harmaan ja ruskeaharmaan sävyjä, mutta myös beigen sävyjä. Lisäksi sävy taipuu hyvin tumman talven ja vaalean sekä pehmeän kesän väripalettiin.  

Tumma greige (100 % alpakan villa)
Meleerattu viileään harmaaseen taittuva keskiruskean sävy. Ajaton, luonnonläheinen ja pehmeän tyylikäs sävy, jota kutsutaan usein myös taupe nimellä. Sävy vastaa perinteistä pellavan sävyä. Värianalyysin mukaan tumma greige värimme sopii erityisen hyvin neutraaliksi väriksi pehmeän – ja vaalean kesän sekä vaalean kevään ja pehmeän syksyn väripalettiin.

Värianalyysin mukaan tumma greige värimme sopii erityisen hyvin neutraaliksi väriksi pehmeän – ja vaalean kesän sekä vaalean kevään ja pehmeän syksyn väripalettiin.

Beige (100 % alpakan villa)
Meleerattu vaalea neutraali beigen sävy. Luonnonläheinen ja raikas. Lanka on valmistettu kiertämällä luonnonvalkoinen ja beige säie yhteen. Beigen sävy onkin näin vielä eläväisempi pinnaltaan kuin muissa meleeratuissa väreissämme, joissa eri värit on yhdistetty lankaan jo yksittäisinä villakuituina.

Värianalyysin mukaan beige värimme sopii neutraaliksi vaaleaksi sävyksi kaikille kevään – ja syksyn väriryhmiin kuuluville sekä tumman talven väripalettiin.

Tummanruskea (100 % alpakan villa)
Syvä, klassinen ja tyylikäs kevyesti meleerattu tummanruskean sävy. Väri on tummuusasteeltaan yhtä tumma kuin hiilenharmaa sävymme ja tummanruskea onkin pehmeämpi vaihtoehto tummanharmaalle tai mustalle värille.

Värianalyysin mukaan tummanruskea värimme sopii sekä lämpimään että viileään väripalettiin, sillä meleerauksessa väriin on sekoitettu hiilenharmaata sekä lämpimään taittuvaa syvää tummanruskeaa kuitua. Sävy sopiikin neutraaliksi tummaksi väriksi kaikille väriryhmille.

Meleerattu ruskea (100 % alpakan villa)
Lämpimään taittuva, maanläheinen meleerattu keskiruskean sävy. Lanka on valmistettu kiertämällä keskiruskea ja vaalean ruskea säie yhteen ja sävy onkin hyvin eläväinen pinnaltaan.

Sävy sopii tumman – ja lämpimän syksyn sekä lämpimän kevään väripalettiin. 

Vaaleanruskea (100 % alpakan villa – Woodland-mekon tummanharmaa-ruskea)
Tasavärinen lämpimään keltaiseen taittava keskiruskean sävy. Sävy sopii hyvin kuosin pohjavärin, tummanharmaan, kanssa yhteen, sillä pohjavärin läpi aavistuksen kuultava ruskea kuvioväri taittaa tummanharmaan pehmeämmäksi. Kuosin väriyhdistelmä sisältää sekä kylmiä että lämpimiä värisävyjä.

Sävy sopii kaikille syksyn väriryhmille sekä lämpimän kevään väripalettiin.

Sininen ja vihreä

Indigonsininen (100 % alpakan villa)
Meleerattu neutraali tummansinisen sävy, johon on yhdistetty hopeanharmaata villakuitua. Indigon pohjaväri on lämpimyysasteeltaan neutraali sininen ja taipuu hyvin sekä kylmään että lämpimään väripalettiin. Sävy on melko tumma, mutta meleerauksen vuoksi väritys on asteen verran pehmeämpi ja rennompi kuin tasavärinen navy tai yönsininen.

Värianalyysin mukaan tämä syvä hopealla taitettu tumman sininen sopii erityisen hyvin kaikille talven väriryhmille, kesän väriryhmistä pehmeän – ja viileän kesän väripalettiin sekä syksyn väriryhmistä pehmeän ja tumman syksyn väripalettiin.

Navy (100 % alpakan villa)
Tasavärinen klassinen tummansininen. Navyn tummuusasteessa on ollut jonkin verran eroja lankaerien välillä ja joissakin tuotteissa navy on lähempänä indigonsinisen tummuusastetta. Yhdessä tuotteessa sävy on kuitenkin aina sama tummuudeltaan.

Värianalyysien mukaan navy sopii erityisen hyvin neutraaliksi väriksi kaikille talven väriryhmille, kesän väriryhmistä viileän ja pehmeän kesän väripalettiin ja syksyn väriryhmistä pehmeän – ja tumman syksyn väripalettiin. Liki vastaava värisävy löytyy myös kaikista muista väriryhmistä, ainoastaan aavistuksen sinisempänä ja vaaleampana. Näin ollen navya voi suositella myös klassikkoväriksi kaikille väriryhmille

Savunsininen (100 % alpakan villa)
Meleerattu siniharmaan sävy, joka on hyvin lähellä keskiharmaan nimistä sävyämme, mutta taittuu valossa selkeästi siniseen päin. Meleerauksessa vaaleansiniseen kuituun on yhdistetty useita harmaansävyn eri tummuusasteita.

Värianalyysin mukaan tämä pehmeä murrettu siniharmaa värimme sopii erityisen hyvin vaalean – ja pehmeän kesän väripalettiin. 

Sinivihreä (100 % alpakan villa)
Meleerattu syvä aavistuksen kylmään taittava sävy. Meleerauksessa tummaan sinivihreään kuituun on yhdistetty vaaleanharmaata kuitua, joka pehmentää värin intensiteettiä. Näin ollen värin meleeraus ja tummuusaste on verrattavissa meleerattuun tummanharmaaseen sävyymme, jossa väriä on myös pehmennetty ja elävöitetty vaaleanharmaalla kuidulla.

Värianalyysin mukaan tämä pehmeä murrettu väri sopii erityisen hyvin pehmeän kesän -, tumman talven – sekä pehmeän ja tumman syksyn väripalettiin. Lisäksi vaalean kesän kannattaa testata tätä väriä tummaksi sävyksi. 

Ultramariininsininen (100 % alpakan villa)
Tasavärinen puhdas ja intensiivinen sinisen sävy. Lähellä väriopista tuttua aavistuksen kylmään taittavaa ultramariininsinistä. Ultramariininsinisen vahva sävy on energinen ja raikas ja toimii pukeutumisessa tehostevärinä.

Värianalyysin mukaan ultramariininsininen värimme sopii viileän ja kirkkaan talven sekä kirkkaan kevään ja viileän kesän väripaletteihin. Lisäksi sävy taipuu myös vaalean kesän väripalettiin.

Petrooli (100 % alpakan villa)
Meleerattu hehkuva ja eläväinen kylmään taittava sävy. Väri on hyvin syvä, intensiivinen ja melko tumma.

Värianalyysin mukaan tämä petroolin sävy sopii kaikille talven ryhmille ja viileälle – ja pehmeälle kesälle, kirkkaalle keväälle sekä pehmeälle – ja tummalle syksylle.  

Sammaleenvihreä (100 % alpakan villa)
Meleerattu kauniin pehmeä sävy. Meleerauksessa lankaan on yhdistetty lämmintä oliivinvihreää, kylmään taittuvaa keskivihreää ja valkoista kuitua, mikä luo vihreän sävylle salviaan taittuvan pehmeän vivahteen.

Värianalyysin mukaan tämä sammaleenvihreä värimme sopii kaikille syksyn väriryhmille sekä tummalle talvelle ja vaalealle keväälle.  

Smaragdinvihreä (100 % alpakan villa)
Tasavärinen raikas ja intensiivinen vihreän sävy. Väri elää valon värin mukaan hyvin paljon. Neutraalissa valossa sävy kääntyy kuitenkin aavistuksen keltaiseen. Energinen ja raikas keskitumma sävy, joka toimii pukeutumisessa tehostevärinä.

Värianalyysin mukaan smaragdi sopii erityisen hyvin kaikille talven väriryhmille sekä viileän kesän –väripalettiin. vy kuitenkin mukautuu myös kirkkaan ja lämpimän kevään väripaletteihin. 

Metsänvihreä (100 % alpakan villa)
Meleerattu hyvin tumma vihreän sävy. Väri sisältää sekä kylmiä että lämpimiä sävyjä ja muuntuu hyvin erivärisiin asukokonaisuuksiin. Väri on syvä, eläväinen ja hyvin tumma.

Värianalyysin mukaan tämä metsänvihreä värimme sopii kaikille syksyn väriryhmille sekä tummalle talvelle. 

Salvia (100 % alpakan villa)
Tasavärinen keskitumma kylmään taittava vihreän sävy. Murrettu harmaalla kauniin pehmeäksi.

Värianalyysin mukaan tämä salvian vihreä sopii pehmeän ja vaalean kesän väripalettiin.

Punainen, keltainen ja kupari

Burgundi (100 % alpakan villa)
Meleerattu melko tumma punaisen sävy, joka muodostuu punaisesta ja mustasta. Langassa mukana oleva punainen on värin lämpimyysasteeltaan neutraali, joten se taipuu hyvin sekä lämpimään että kylmään väripalettiin. Väri on syvä, eläväinen ja melko tumma.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii erityisen hyvin tumman syksyn ja tumman talven väripalettiin. Syksyn muiden väriryhmien kannattaa myös testata tätä väriä pukeutumisessaan.  

Karpalonpunainen (100 % alpakan villa)
Tasavärinen aavistuksen kylmään taittava syvä punaisen sävy. Monelle se klassinen punainen pukeutumisessa.

Värianalyysin mukaan sävy sopii parhaiten kaikille talven väriryhmille, mutta se taipuu hyvin myös viileän kesän väripalettiin.

Luumu (100 % alpakan villa)
Meleerattu melko tumma luumun sävy, joka muodostuu violetin eri sävyistä, fuksiasta ja punaisesta. Väri on lähempänä kylmää sävypalettia, mutta punainen tuo mukaan myös lämpimän sävyn ja tämän vuoksi luumun väri muuntuu hyvin eri värisiin asukokonaisuuksiin. Väri on syvä, intensiivinen ja melko tumma.

Värianalyysin mukaan luumu värimme sopii erityisesti kaikkiin talven väripaletteihin sekä viileän kesän väripalettiin. Sävy mukautuu kuitenkin myös kaikille syksyn väriryhmille

Kanerva (100 % alpakan villa)
Meleerattu kylmä kanervan sävy, joka muodostuu violetista, punaisesta ja harmaasta. Väri muodostuu pääosin kylmistä sävyistä, mutta mukana on häivähdys lämmintä punaista. Sävyn lämpöisyys vaihtelee valaistuksen mukaan, mutta on selkeästi enemmän kylmä kuin lämmin. Väri on syvä ja intensiivinen, mutta selkeästi vaaleampi verrattuna meleerattuun luumun väriin.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii parhaiten kesän väriryhmille sekä tumman talven väripalettiin. Sävy taipuu kuitenkin myös kylmän talven ja kirkkaan talven väripaletteihin.

Lila (100 % alpakan villa)
Tasavärinen aavistuksen lämpimään taittava heleä lilan sävy.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii erityisen hyvin vaalean kevään ja vaalean kesän väripalettiin. 

Roosa (100 % alpakan villa)
Meleerattu kylmään taittava roosan sävy, joka muodostuu roosasta ja luonnonvalkoisesta. Kaunis pehmeä vanhan roosan sävy, joka on vaaleutensa vuoksi kuitenkin lähempänä kylmää sävypalettia.

Värianalyysin mukaan tämä roosan väri sopii erityisen hyvin kaikkiin kesän paletteihin.

Tumma roosa (100 % alpakan villa)
Pehmeästi murrettu kaunis tasavärinen roosan sävy, joka taittuu aavistuksen lämpimään keltaiseen päin. Tummuudeltaan sävy on keskitumma.

Värianalyysin mukaan sävy sopii erityisen hyvin pehmeän ja vaalean kesän väripaletteihin sekä vaalean kevään ja pehmeän syksyn väripalettiin. 

Kupari (100 % alpakan villa)
Meleerattu lämpimään taittava kuparin sävy, joka muodostuu ruosteenoranssista, punaisesta ja okrasta. Sävy on kauniin eläväpintainen. Tummuudeltaan sävy on keskitumma.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii parhaiten tumman ja lämpimän syksyn väripalettiin.

Pinkki (100 % alpakan villa)
Tasavärinen lämpimään taittava raikas ja pirteä pinkin sävy. Väri sopiikin erityisen hyvin lämpimien värien ystäville, mutta näyttää hyvältä myös heillä, jotka normaalisti käyttävät kylmään taittuvia värisävyjä.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii parhaiten kirkkaan kevään, kirkkaan ja viileän talven sekä viileän kesän väripalettiin. 

Poltettu oranssi (100 % alpakan villa)
Meleerattu lämmin tiilenpunaisen sävy. Meleerauksessa punaiseen pohjaväriin on yhdistetty lämpimän keltaisia ja murretun oranssin värisiä kuituja ja värisävy on näin ollen lämmin. Mallistossamme pitkään olleeseen kuparin sävyyn verrattuna poltettu oranssi on sävyltään raikkaampi ja punaisempi, vaikka kyseessä on myös murrettu sävy.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii parhaiten kaikille syksyn väriryhmille.

Klementiini (100% alpakan villa)
Hyvin kirkas ja puhdas oranssin sävy, joka toimii pukeutumisessa tehostevärinä.  
 
Värianalyysin mukaan oranssi värimme sopii erityisen hyvin lämpimän – ja kirkkaan kevään väripalettiin, mutta se mukautuu myös lämpimän syksyn väripalettiin.

Rypsinkeltainen (100 % alpakan villa)
Aurinkoinen ja voimakas keltaisen sävy. Rypsinkeltainen sijoittuu lämpimyydeltään juuri lämpimän ja kylmän keltaisen keskelle, näin ollen värin voi yhdistää joko lämpimän tai viileän sävyiseen asukokonaisuuteen voimakkaaksi tehosteväriksi.

Värianalyysin mukaan sävy sopii erityisen hyvin kirkkaan – ja viileän talven väripalettiin.  Lisäksi väri taipuu kirkkaan – ja lämpimän kevään sekä lämpimän syksyn väripalettiin. Rohkeimmat ja kontrastisimmat viileän kesän väripalettiin kuuluvat voivat valita tämän värin myös voimavärikseen, jos taltuttavat sävyn voimakkuutta muutoin neutraalilla oman väripaletin asukokonaisuudella.

Silkki-alpakka

Beige, harmaa ja musta 

Beige (silkki-alpakka)
Meleerattu, lämpimään taittuva vaalea beigen sävy. Klassinen, ajaton ja raikas. Lanka on valmistettu kiertämällä luonnonvalkoinen ja beige säie yhteen. Beigen sävy onkin näin vielä eläväisempi pinnaltaan kuin muissa meleeratuissa väreissämme, joissa eri värit on yhdistetty lankaan jo yksittäisinä villakuituina.

Värianalyysin mukaan beige värimme sopii neutraaliksi vaaleaksi sävyksi kaikille kevään – ja syksyn väriryhmiin kuuluville sekä tumman talven väripalettiin.

Kaneli (silkki-alpakka)
Lämpimään kupariin taittava keskiruskean sävy. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa ja tuo värille ylellisen tunnelman.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii erityisen hyvin lämpimän – ja tumman syksyn väripalettiin.

Hopeapaju (silkki-alpakka)
Tasavärinen aavistuksen vihreään taittava hopeanharmaan sävy. Sävy on melko vaalea ja langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa. Värin tunnelma on viileä ja elegantti.

Värianalyysin mukaan sävy sopii erityisen hyvin vaalean kesän väripalettiin.

Grafiitti (silkki-alpakka)
Meleerattu tummanharmaan sävy. Mustien villakuitujen lisäksi langassa on kaunista hopeanharmaata villahaituvaa, joka tuo sävyyn aavistuksen pehmeyttä.

Värianalyysin mukaan sävy sopii erityisen hyvin kaikille talven väriryhmille sekä kesän väriryhmistä viileän kesän väripalettiin 

Musta (silkki-alpakka)
Ajaton, tyylikäs ja syvä puhdas mustan sävy, joka säilyttää värinsä erinomaisesti.

Värianalyysin mukaan musta väri sopii erityisen hyvin neutraaliksi väriksi talven väriryhmille sekä kesän väriryhmistä viileän kesän väripalettiin.

Sininen ja vihreä

Vaaleansininen (silkki-alpakka)
Tasavärinen aavistuksen kylmään taittava sinisen sävy. Sävy on vaalea/keskitumma. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii erityisen hyvin viileän kesän väripalettiin. Lisäksi väri taipuu vaalean kesän -, vaalean kevään ja viileän talven väripalettiin.

Yönsininen (silkki-alpakka)
Tasavärinen klassinen tummansininen. Sävy on tumma, mutta aavistuksen vaaleampi kuin navy. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa.

Värianalyysin mukaan yönsininen värimme sopii erityisen hyvin neutraaliksi väriksi kaikille kevään väriryhmille ja lisäksi viileän – ja vaalean kesän, viileän talven sekä lämpimän syksyn väripalettiin. Kaikista muistakin väriryhmistä löytyy kuitenkin liki vastaava tummansininen, joka on kuitenkin sävyltään aavistuksen tummempi ja lähempänä mustaa. 

Merenvihreä (silkki-alpakka)
Tasavärinen aavistuksen lämpimään taittava sävy. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa. Sävy on keskitumma ja murrettu. 

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii parhaiten kaikille kesän väriryhmille sekä lämpimän syksyn väripalettiin. 

Smaragdinvihreä (silkki-alpakka)
Tasavärinen raikas ja intensiivinen vihreän sävy. Väri elää valon värin mukaan hyvin paljon. Energinen ja raikas keskitumma sävy, joka toimii pukeutumisessa tehostevärinä.

Värianalyysin mukaan smaragdi sopii erityisen hyvin kaikille talven väriryhmille sekä viileän kesän –väripalettiin. vy kuitenkin mukautuu myös kirkkaan ja lämpimän kevään väripaletteihin.

Khaki (silkki-alpakka)
Tasavärinen murrettu ja pehmeä khakinvihreän sävy. Sävy sijoittuu viileän ja lämpimän khakin vihreän keskivaiheille. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii erityisen kaikille syksyn väriryhmille sekä vaalean – ja pehmeän kesän väripalettiin.

Punaisen sävyt

Vanamo (silkki-alpakka)
Tasavärinen pastellinen vaaleanpunaisen sävy. Sävy on hyvin vaalea ja tunnelmaltaan herkän kaunis.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii erityisen hyvin vaalean kevään ja kirkkaan talven väripalettiin. Lisäksi sävy taipuu vaalean – ja pehmeän kesän väripalettiin.   

Rubiini (silkki-alpakka)
Tasavärinen intensiivinen ja hehkuva rubiinin sävy, joka taittaa aavistuksen kylmään. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa. Rubiininpunainen neule voi päästää irtoväriä vaaleisiin alusvaatteisiin ennen ensimmäistä pesua, joten suosittelemme pesemään vaatteen ennen käyttöä.

Värianalyysin mukaan rubiini värimme sopii erityisen hyvin kaikkiin talven ja kesän väriryhmiin.

Koralli (silkki-alpakka)
Heleä tasavärinen, aavistuksen lämpimään taittava vaaleanpunaisen sävy. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa ja värin heijastus saa myös kasvoille kauniin heleän hehkun.

Värianalyysin mukaan koralli värimme sopii erityisen hyvin lämpimän ja kirkkaan kevään sekä lämpimän – ja pehmeän syksyn väripalettiin. 

Oranssi (silkki-alpakka)
Hyvin raikas, energinen ja lämmin, porkkanan sävyinen puhdas oranssin sävy. Langan värisävyssä on pientä elävyyttä, joka pehmentää vahvaa väriä. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa.

Värianalyysin mukaan oranssi värimme sopii erityisen hyvin lämpimän – ja kirkkaan kevään sekä lämpimän syksyn väripalettiin.

Tulenpunainen (silkki-alpakka)
Tasavärinen puhdas lämpimään taittuva punainen. Tunnelmaltaan sävy on vahva ja energinen.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii erityisen hyvin lämpimän – ja kirkkaan kevään väripalettiin sekä kirkkaan talven väripalettiin. Sävy taipuu kuitenkin myös lämpimän syksyn sekä vaalean kevään väripalettiin.

 

Pellava-alpakka

Luonnonvalkoinen (pellava-alpakka)
Neutraaliin beigeen taittava valkoisen sävy, joka muodostuu värjäämättömästä valkoisesta alpakan villasta ja valkaistusta pellavakuidusta. Luonnonvalkoisen sävy voi vaihdella lankaerän mukaan ja myös pesut voivat hieman muuttaa värjäämättömän langan sävyä.

Värianalyysin mukaan luonnonvalkoinen sopii kaikille kevään ja syksyn väriryhmiin kuuluville.

Beige (pellava-alpakka)
Neutraali beigen sävy, joka muodostuu beigen värisestä alpakan villasta ja valkaistusta pellavakuidusta. Sävy on sama tuttu beigen sävy, joka löytyy myös muista lankalaaduistamme. Luonnonläheinen ja raikas.

Värianalyysin mukaan beige värimme sopii neutraaliksi vaaleaksi sävyksi kaikille kevään – ja syksyn väriryhmiin kuuluville sekä tumman talven väripalettiin.

Meleerattu harmaa (pellava-alpakka)
Voimakkaasti meleerattu tummanharmaan sävy, joka muodostuu tummanharmaasta alpakan villasta ja värjäämättömästä pellavakuidusta. Väriyhdistelmästä muodostuu kiinnostava pinta, joka elävöittää muuten tasavärisiä asukokonaisuuksia kuosin tavoin.

Värianalyysin mukaan tämä väri sopii erityisen hyvin pehmeän syksyn, pehmeän – ja viileä kesän sekä tumman talven väripaletteihin

Meleerattu vaaleanvihreä (pellava-alpakka)
Pehmeästi murrettu vaaleanvihreän sävy, joka muodostuu vaaleanvihreästä alpakan villasta ja värjäämättömästä pellavakuidusta. Vihreän sävy langassa on neutraali ja raikas. Tummuusasteelta vihreä ja pellavan sävy ovat lähellä toisiaan, joten meleerausvaikutelma on hillitty.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii erityisen hyvin pehmeän syksyn sekä lämpimän ja vaalean kevään väripaletteihin.

Meleerattu vaaleansininen (pellava-alpakka)
Pehmeästi murrettu sinisen sävy, joka muodostuu vaaleansinisestä alpakan villasta ja värjäämättömästä pellavakuidusta. Sinisen sävy langassa on neutraali. Tummuusasteeltaan sininen ja pellavan sävy ovat lähellä toisiaan, joten meleerausvaikutelma on hillitty.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii erityisen hyvin pehmeän – ja vaalean kesän sekä vaalean kevään väripaletteihin.

Malva (pellava-alpakka)
Pehmeästi murrettu viileään taittava roosan sävy, joka muodostuu lilaan taittavasta roosan värisestä alpakan villasta ja värjäämättömästä pellavakuidusta. Tummuusasteeltaan malva ja pellavan sävy ovat lähellä toisiaan, joten meleerausvaikutelma on hillitty.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii erityisen hyvin pehmeän – ja vaalean kesän sekä vaalean kevään ja pehmeän syksyn väripaletteihin.

Tuotevärimme väriryhmittäin jaoteltuna

Syksy

Selaa syksyn väriperheen tuotteita tästä.

Luonnonvalkoinen
Värjäämätön, neutraaliin beigeen taittava sävy. Luonnonvalkoisen sävy voi vaihdella lankaerän mukaan ja myös pesut voivat hieman muuttaa värjäämättömän langan sävyä.

Värianalyysin mukaan luonnonvalkoinen värimme sopii kaikille keän ja syksyn väriryhmiin kuuluville.

Beige
Meleerattu vaalea neutraali beigen sävy. Luonnonläheinen ja raikas. Silkki alpakka: Meleerattu, lämpimään taittuva vaalea beigen sävy. Klassinen, ajaton ja raikas.
Lanka on valmistettu kiertämällä luonnonvalkoinen ja beige säie yhteen. Beigen sävy onkin näin vielä eläväisempi pinnaltaan kuin muissa meleeratuissa väreissämme, joissa eri värit on yhdistetty lankaan jo yksittäisinä villakuituina.

Värianalyysin mukaan beige värimme sopii neutraaliksi vaaleaksi sävyksi kaikille kevään – ja syksyn väriryhmiin kuuluville sekä tumman talven väripalettiin.

Navy
Tasavärinen klassinen tummansininen. Navyn tummuusasteessa on ollut jonkin verran eroja lankaerien välillä ja joissakin tuotteissa navy on lähempänä indigonsinisen tummuusastetta. Yhdessä tuotteessa sävy on kuitenkin aina sama tummuudeltaan.

Värianalyysien mukaan navy sopii erityisen hyvin neutraaliksi väriksi kaikille talven väriryhmillekesän väriryhmistä viileän ja pehmeän kesän väripalettiin ja syksyn väriryhmistä pehmeän – ja tumman syksyn väripalettiin. Liki vastaava värisävy löytyy myös kaikista muista väriryhmistäainoastaan aavistuksen sinisempänä ja vaaleampana. Näin ollen navya voi suositella myös klassikkoväriksi kaikille väriryhmille

Indigonsininen
Meleerattu neutraali tummansinisen sävy, johon on yhdistetty hopeanharmaata villakuitua. Indigon pohjaväri on lämpimyysasteeltaan neutraali sininen ja taipuu hyvin sekä kylmään että lämpimään väripalettiin. Sävy on melko tumma, mutta meleerauksen vuoksi väritys on asteen verran pehmeämpi ja rennompi kuin tasavärinen navy tai yönsininen.

Värianalyysin mukaan tämä syvä hopealla taitettu tumman sininen sopii erityisen hyvin kaikille talven väriryhmille, kesän väriryhmistä pehmeän – ja viileän kesän väripalettiin sekä syksyn väriryhmistä pehmeän ja tumman syksyn väripalettiin.

Sinivihreä
Meleerattu syvä aavistuksen kylmään taittava sävy. Meleerauksessa tummaan sinivihreään kuituun on yhdistetty vaaleanharmaata kuitua, joka pehmentää värin intensiteettiä. Näin ollen värin meleeraus ja tummuusaste on verrattavissa meleerattuun tummanharmaaseen sävyymme, jossa väriä on myös pehmennetty ja elävöitetty vaaleanharmaalla kuidulla.

Värianalyysin mukaan tämä pehmeä murrettu väri sopii erityisen hyvin pehmeän kesän -, tumman talven – sekä pehmeän ja tumman syksyn väripalettiin. Lisäksi vaalean kesän kannattaa testata tätä väriä tummaksi sävyksi. 

Petrooli
Meleerattu hehkuva ja eläväinen kylmään taittava sävy. Väri on hyvin syvä, intensiivinen ja melko tumma.

Värianalyysin mukaan tämä petroolin sävy sopii kaikille talven ryhmille ja viileälle – ja pehmeälle kesälle, kirkkaalle keväälle sekä pehmeälle – ja tummalle syksylle.  

Sammaleenvihreä
Meleerattu kauniin pehmeä sävy. Meleerauksessa lankaan on yhdistetty lämmintä oliivinvihreää, kylmään taittuvaa keskivihreää ja valkoista kuitua, mikä luo vihreän sävylle salviaan taittuvan pehmeän vivahteen.

Värianalyysin mukaan tämä sammaleenvihreä värimme sopii kaikille syksyn väriryhmille sekä tummalle talvelle ja vaalealle keväälle.  

Metsänvihreä
Meleerattu hyvin tumma vihreän sävy. Väri sisältää sekä kylmiä että lämpimiä sävyjä ja muuntuu hyvin erivärisiin asukokonaisuuksiin. Väri on syvä, eläväinen ja hyvin tumma.

Värianalyysin mukaan tämä metsänvihreä värimme sopii kaikille syksyn väriryhmille sekä tummalle talvelle. 

Poltettu oranssi
Meleerattu lämmin tiilenpunaisen sävy. Meleerauksessa punaiseen pohjaväriin on yhdistetty lämpimän keltaisia ja murretun oranssin värisiä kuituja ja värisävy on näin ollen lämmin. Mallistossamme pitkään olleeseen kuparin sävyyn verrattuna poltettu oranssi on sävyltään raikkaampi ja punaisempi, vaikka kyseessä on myös murrettu sävy.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii parhaiten kaikille syksyn väriryhmille.

Kupari

Meleerattu lämpimään taittava kuparin sävy, joka muodostuu ruosteenoranssista, punaisesta ja okrasta. Sävy on kauniin eläväpintainen. Tummuudeltaan sävy on keskitumma.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii parhaiten tumman ja lämpimän syksyn väripalettiin.

Kaneli
Lämpimään kupariin taittava keskiruskean sävy. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa ja tuo värille ylellisen tunnelman.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii erityisen hyvin lämpimän – ja tumman syksyn väripalettiin.

Talvi

Selaa talven väriperheen tuotteita tästä.

Musta 
Ajatontyylikäs ja syvä puhdas mustan sävy, joka säilyttää värinsä erinomaisesti.

Värianalyysin mukaan musta väri sopii erityisen hyvin neutraaliksi väriksi talven väriryhmille sekä kesän väriryhmistä viileän kesän väripalettiin.

Hiilenharmaa
Meleerattu neutraali tummanharmaan sävy. Tyylikäs ja pehmeämpi vaihtoehto mustalle. Sijoittuu tummuusasteeltaan tummanharmaan ja silkki-alpakka lankamme grafiitin värin välimaastoon.

Värianalyysin mukaan hiilenharmaa väri sopii erityisen hyvin neutraaliksi tummaksi väriksi kaikille talven väriryhmille sekä viileän  ja pehmeän kesän, pehmeän syksyn ja kirkkaan kevään väripalettiin. 

Tummanruskea
Kaunis ja syvä kevyesti meleerattu klassinen ja tyylikäs tummanruskean sävy. Väri on tummuusasteeltaan yhtä tumma kuin tummanharmaa sävymme ja tummanruskea onkin pehmeämpi vaihtoehto tummanharmaalle ja mustalle värille. Tämä ruskean sävy sopii  sekä lämpimään, että viileän väripalettiin, sillä meleerauksessa väriin on sekoitettu vaaleanharmaata viileän taittuvaa kuitua, mutta myös lämpimään taittuvaa ruskeaa kuitua.

Värianalyysin mukaan tummanruskea värimme sopii sekä lämpimään että viileään väripalettiin, sillä meleerauksessa väriin on sekoitettu hiilenharmaata sekä lämpimään taittuvaa syvää tummanruskeaa kuitua. Sävy sopiikin neutraaliksi tummaksi riksi kaikille väriryhmille lukuun ottamatta vaalean kesän väripalettia.  

Navy
Tasavärinen klassinen tummansininen. Navyn tummuusasteessa on ollut jonkin verran eroja lankaerien välillä ja joissakin tuotteissa navy on lähempänä indigonsinisen tummuusastetta. Yhdessä tuotteessa sävy on kuitenkin aina sama tummuudeltaan.

Värianalyysien mukaan navy sopii erityisen hyvin neutraaliksi väriksi kaikille talven väriryhmillekesän väriryhmistä viileän ja pehmeän kesän väripalettiin ja syksyn väriryhmistä pehmeän – ja tumman syksyn väripalettiin. Liki vastaava värisävy löytyy myös kaikista muista väriryhmistäainoastaan aavistuksen sinisempänä ja vaaleampana. Näin ollen navya voi suositella myös klassikkoväriksi kaikille väriryhmille

Indigonsininen
Meleerattu neutraali tummansinisen sävy, johon on yhdistetty hopeanharmaata villakuitua. Indigon pohjaväri on lämpimyysasteeltaan neutraali sininen ja taipuu hyvin sekä kylmään että lämpimään väripalettiin. Sävy on melko tumma, mutta meleerauksen vuoksi väritys on asteen verran pehmeämpi ja rennompi kuin tasavärinen navy tai yönsininen.

Värianalyysin mukaan tämä syvä hopealla taitettu tumman sininen sopii erityisen hyvin kaikille talven väriryhmille, kesän väriryhmistä pehmeän – ja viileän kesän väripalettiin sekä syksyn väriryhmistä pehmeän ja tumman syksyn väripalettiin.

Petrooli
Meleerattu hehkuva ja eläväinen kylmään taittava sävy. Väri on hyvin syvä, intensiivinen ja melko tumma.

Värianalyysin mukaan tämä petroolin sävy sopii kaikille talven ryhmille ja viileälle – ja pehmeälle kesälle, kirkkaalle keväälle sekä pehmeälle – ja tummalle syksylle.  

Karpalonpunainen
Tasavärinen aavistuksen kylmään taittava syvä punaisen sävy. Monelle se klassinen punainen pukeutumisessa.

Värianalyysin mukaan sävy sopii parhaiten kaikille talven väriryhmille, mutta se taipuu hyvin myös viileän kesän väripalettiin.

Luumu
Meleerattu melko tumma luumun sävy, joka muodostuu violetin eri sävyistä, fuksiasta ja punaisesta. Väri on lähempänä kylmää sävypalettia, mutta punainen tuo mukaan myös lämpimän sävyn ja tämän vuoksi luumun väri muuntuu hyvin eri värisiin asukokonaisuuksiin. Väri on syvä, intensiivinen ja melko tumma.

Värianalyysin mukaan luumu värimme sopii erityisesti kaikkiin talven väripaletteihin sekä viileän kesän väripalettiin. Sävy mukautuu kuitenkin myös kaikille syksyn väriryhmille

Kanerva
Meleerattu kylmä kanervan sävy, joka muodostuu violetista, punaisesta ja harmaasta. Väri muodostuu pääosin kylmistä sävyistä, mutta mukana on häivähdys lämmintä punaista. Sävyn lämpöisyys vaihtelee valaistuksen mukaan, mutta on selkeästi enemmän kylmä kuin lämmin. Väri on syvä ja intensiivinen, mutta selkeästi vaaleampi verrattuna meleerattuun luumun väriin.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii parhaiten viileän kesän – ja pehmeän kesän sekä tumman talven väripalettiin. Sävy taipuu kuitenkin myös kylmän talven ja kirkkaan talven väripaletteihin.

Pinkki
Tasavärinen lämpimään taittava raikas ja pirteä pinkin sävy. Väri sopiikin erityisen hyvin lämpimien värien ystäville, mutta näyttää hyvältä myös heillä, jotka normaalisti käyttävät kylmään taittuvia värisävyjä.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii parhaiten kirkkaan keväänkirkkaan – ja viileän talven sekä viileäkesän väripalettiin. 

Rypsinkeltainen
Aurinkoinen ja voimakas keltaisen sävy. Rypsinkeltainen sijoittuu lämpimyydeltään juuri lämpimän ja kylmän keltaisen keskelle, näin ollen värin voi yhdistää joko lämpimän tai viileän sävyiseen asukokonaisuuteen voimakkaaksi tehosteväriksi.

Värianalyysin mukaan sävy sopii erityisen hyvin kirkkaan – ja viileän talven väripalettiin.  Lisäksi väri taipuu kirkkaan – ja lämpimän kevään sekä lämpimän syksyn väripalettiin. Rohkeimmat ja kontrastisimmat viileän kesän väripalettiin kuuluvat voivat valita tämän värin myös voimavärikseen, jos taltuttavat sävyn voimakkuutta muutoin neutraalilla oman väripaletin asukokonaisuudella.

Keskiharmaa 
Meleerattu neutraali keskiharmaan sävy.

Värianalyysin mukaan keskiharmaa värimme sopii erityisen hyvin neutraaliksi keskitummaksi väriksi kaikille kesän väriryhmiin kuuluville sekä vaalean kevään ja viileän talven väripalettiin.

Collegenharmaa
Ajaton klassikkoväri. Neutraali ja meleerattu harmaan sävy. Tummuusasteeltaan väri sijoittuu vaaleanharmaan ja keskiharmaan puoliväliin.

Värianalyysin mukaan collegenharmaa värimme sopii erityisen hyvin neutraaliksi keskitummaksi väriksi kaikille kesän väriryhmiin kuuluville sekä vaalean kevään– ja viileän talven väripalettiin.

Grafiitti
Meleerattu tummanharmaan sävy. Mustien villakuitujen lisäksi langassa on kaunista hopeanharmaata villahaituvaa, joka tuo sävyyn aavistuksen pehmeyttä.

Värianalyysin mukaan sävy sopii erityisen hyvin kaikille talven väriryhmille sekä kesän väriryhmistä viileän kesän väripalettiin 

Smaragdinvihreä
Tasavärinen raikas ja intensiivinen vihreän sävy. Väri elää valon värin mukaan hyvin paljon. Energinen ja raikas keskitumma sävy, joka toimii pukeutumisessa tehostevärinä.

Värianalyysin mukaan smaragdi sopii erityisen hyvin kaikille talven väriryhmille sekä viileän kesän –väripalettiin. vy kuitenkin mukautuu myös kirkkaan  ja lämpimän kevään väripaletteihin.

Yönsininen
Tasavärinen klassinen tummansininen. Sävy on tumma, mutta aavistuksen vaaleampi kuin navy. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa.

Värianalyysin mukaan yönsininen värimme sopii erityisen hyvin neutraaliksi väriksi kaikille kevään väriryhmille ja lisäksi viileän – ja vaalean kesänviileän talven sekä lämpimän syksyn väripalettiinKaikista muistakin väriryhmistä löytyy kuitenkin liki vastaava tummansininen, joka on kuitenkin sävyltään aavistuksen tummempi ja lähempänä mustaa. 

Rubiini
Tasavärinen intensiivinen ja hehkuva rubiinin sävy, joka taittaa aavistuksen kylmään. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa. Rubiininpunainen neule voi päästää irtoväriä vaaleisiin alusvaatteisiin ennen ensimmäistä pesua, joten suosittelemme pesemään vaatteen ennen käyttöä.

Värianalyysin mukaan rubiini värimme sopii erityisen hyvin kaikkiin talven väriryhmiin sekä viileän ja pehmeän kesän väripaletteihin.

Kevät

Selaa kevään väriperheen tuotteita tästä.

Luonnonvalkoinen
Värjäämätön, neutraaliin beigeen taittava sävy. Luonnonvalkoisen sävy voi vaihdella lankaerän mukaan ja myös pesut voivat hieman muuttaa värjäämättömän langan sävyä.

Värianalyysin mukaan luonnonvalkoinen värimme sopii kaikille keän ja syksyn väriryhmiin kuuluville.

Beige
Meleerattu vaalea neutraali beigen sävy. Luonnonläheinen ja raikas. Silkki alpakka: Meleerattu, lämpimään taittuva vaalea beigen sävy. Klassinen, ajaton ja raikas.
Lanka on valmistettu kiertämällä luonnonvalkoinen ja beige säie yhteen. Beigen sävy onkin näin vielä eläväisempi pinnaltaan kuin muissa meleeratuissa väreissämme, joissa eri värit on yhdistetty lankaan jo yksittäisinä villakuituina.

Värianalyysin mukaan beige värimme sopii neutraaliksi vaaleaksi sävyksi kaikille kevään – ja syksyn väriryhmiin kuuluville sekä tumman talven väripalettiin.

Klementiiini

Hyvin kirkas ja puhdas oranssin sävy, joka toimii pukeutumisessa tehostevärinä.  
 
Värianalyysin mukaan oranssi värimme sopii erityisen hyvin lämpimän – ja kirkkaan kevään väripalettiin, mutta se mukautuu myös lämpimän syksyn väripalettiin.

Tulenpunainen

Tasavärinen puhdas lämpimään taittuva punainen. Tunnelmaltaan sävy on vahva ja energinen.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii erityisen hyvin lämpimän – ja kirkkaan kevään väripalettiin sekä kirkkaan talven väripalettiin. Sävy taipuu kuitenkin myös lämpimän syksyn sekä vaalean kevään väripalettiin.

Yönsininen
Tasavärinen klassinen tummansininen. Sävy on tumma, mutta aavistuksen vaaleampi kuin navy. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa.

Värianalyysin mukaan yönsininen värimme sopii erityisen hyvin neutraaliksi väriksi kaikille kevään väriryhmille ja lisäksi viileän – ja vaalean kesänviileän talven sekä lämpimän syksyn väripalettiinKaikista muistakin väriryhmistä löytyy kuitenkin liki vastaava tummansininen, joka on kuitenkin sävyltään aavistuksen tummempi ja lähempänä mustaa. 

Kesä

Selaa kesän väriperheen tuotteita tästä.

Greige
Meleerattu harmaan ja beigen välille sijoittuva luonnonläheinen sävy. Vastaa perinteistä pellavan sävyä. Greige on pehmeämpi vaihtoehto viileäksi koetulle vaaleanharmaalle, mutta sävyn tunnelma ei ole kuitenkaan niin lämmin kuin beigessä.

Värianalyysin mukaan greige värimme sopii parhaiten pehmeän syksyn ja vaalean kevään väriryhmille, joiden väripaletista löytyy sekä viileitä ja pehmeitä harmaan ja ruskeaharmaan sävyjä, mutta myös beigen sävyjä. Lisäksi sävy taipuu hyvin tumman talven ja vaalean – sekä pehmeän kesän väripalettiin.

Tumma greige
Meleerattu viileään harmaaseen taittuva keskiruskean sävy. Ajaton, luonnonläheinen ja pehmeän tyylikäs sävy, jota kutsutaan usein myös taupe nimellä. Sävy vastaa perinteistä pellavan sävyä. Värianalyysin mukaan tumma greige värimme sopii erityisen hyvin neutraaliksi väriksi pehmeän – ja vaalean kesän sekä vaalean kevään ja pehmeän syksyn väripalettiin.

Värianalyysin mukaan tumma greige värimme sopii erityisen hyvin neutraaliksi väriksi pehmeän – ja vaalean kesän sekä vaalean kevään ja pehmeän syksyn väripalettiin.

Keskiharmaa
Meleerattu neutraali keskiharmaan sävy.

Värianalyysin mukaan keskiharmaa värimme sopii erityisen hyvin neutraaliksi keskitummaksi väriksi kaikille kesän väriryhmiin kuuluville sekä vaalean kevään– ja viileän talven väripalettiin.

Vaaleanharmaa
Meleerattu neutraali vaaleanharmaan sävy. Luonnonläheinen ja raikas. Lanka on valmistettu kiertämällä luonnonvalkoinen ja vaaleanharmaa säie yhteen. Vaaleanharmaan sävy onkin näin vielä eläväisempi kuin muut meleeratut harmaan sävymme tai greige, joissa eri värit on yhdistetty lankaan jo yksittäisinä villakuituina.

Värianalyysin mukaan vaaleanharmaa värimme sopii neutraaliksi vaaleaksi väriksi vaalean kesän väripalettiin.

Collegenharmaa
Ajaton klassikkoväri. Neutraali ja meleerattu harmaan sävy. Tummuusasteeltaan väri sijoittuu vaaleanharmaan ja keskiharmaan puoliväliin.

Värianalyysin mukaan collegenharmaa värimme sopii erityisen hyvin neutraaliksi keskitummaksi väriksi kaikille kesän väriryhmiin kuuluville sekä vaalean kevään– ja viileän talven väripalettiin.

Tummanruskea
Kaunis ja syvä kevyesti meleerattu klassinen ja tyylikäs tummanruskean sävy. Väri on tummuusasteeltaan yhtä tumma kuin tummanharmaa sävymme ja tummanruskea onkin pehmeämpi vaihtoehto tummanharmaalle ja mustalle värille. Tämä ruskean sävy sopii  sekä lämpimään, että viileän väripalettiin, sillä meleerauksessa väriin on sekoitettu vaaleanharmaata viileän taittuvaa kuitua, mutta myös lämpimään taittuvaa ruskeaa kuitua.

Värianalyysin mukaan tummanruskea värimme sopii sekä lämpimään että viileään väripalettiin, sillä meleerauksessa väriin on sekoitettu hiilenharmaata sekä lämpimään taittuvaa syvää tummanruskeaa kuitua. Sävy sopiikin neutraaliksi tummaksi väriksi kaikille väriryhmille lukuun ottamatta vaalean kesän väripalettia.

Khaki
Tasavärinen murrettu ja pehmeä khakinvihreän sävy. Sävy sijoittuu viileän ja lämpimän khakin vihreän keskivaiheille. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii erityisen kaikille syksyn väriryhmille sekä vaalean – ja pehmeän kesän väripalettiin.

Savunsininen
Meleerattu siniharmaan sävy, joka on hyvin lähellä keskiharmaan nimistä sävyämme, mutta taittuu valossa selkeästi siniseen päin. Meleerauksessa vaaleansiniseen kuituun on yhdistetty useita harmaansävyn eri tummuusasteita.

Värianalyysin mukaan tämä pehmeä murrettu siniharmaa värimme sopii erityisen hyvin vaalean – ja pehmeän kesän väripalettiin.

Yönsininen
Tasavärinen klassinen tummansininen. Sävy on tumma, mutta aavistuksen vaaleampi kuin navy. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa.

Värianalyysin mukaan yönsininen värimme sopii erityisen hyvin neutraaliksi väriksi kaikille kevään väriryhmille ja lisäksi viileän – ja vaalean kesän, viileän talven sekä lämpimän syksyn väripalettiin. Kaikista muistakin väriryhmistä löytyy kuitenkin liki vastaava tummansininen, joka on kuitenkin sävyltään aavistuksen tummempi ja lähempänä mustaa.

Vaaleansininen
Tasavärinen aavistuksen kylmään taittava sinisen sävy. Sävy on vaalea/keskitumma. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii erityisen hyvin viileän kesän väripalettiin. Lisäksi väri taipuu vaalean kesän -, vaalean kevään ja viileän talven väripalettiin.

Roosa
Meleerattu kylmään taittava roosan sävy, joka muodostuu roosasta ja luonnonvalkoisesta. Kaunis pehmeä vanhan roosan sävy, joka on vaaleutensa vuoksi kuitenkin lähempänä kylmää sävypalettia.

Värianalyysin mukaan tämä roosan väri sopii erityisen hyvin kaikkiin kesän paletteihin.

Vanamo
Tasavärinen pastellinen vaaleanpunaisen sävy. Sävy on hyvin vaalea ja tunnelmaltaan herkän kaunis.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii erityisen hyvin vaalean kevään ja kirkkaan talven väripalettiin. Lisäksi sävy taipuu vaalean – ja pehmeän kesän väripalettiin.

Kanerva
Meleerattu kylmä kanervan sävy, joka muodostuu violetista, punaisesta ja harmaasta. Väri muodostuu pääosin kylmistä sävyistä, mutta mukana on häivähdys lämmintä punaista. Sävyn lämpöisyys vaihtelee valaistuksen mukaan, mutta on selkeästi enemmän kylmä kuin lämmin. Väri on syvä ja intensiivinen, mutta selkeästi vaaleampi verrattuna meleerattuun luumun väriin.

Värianalyysin mukaan tämä sävy sopii parhaiten viileän kesän – ja pehmeän kesän sekä tumman talven väripalettiin. Sävy taipuu kuitenkin myös kylmän talven ja kirkkaan talven väripaletteihin.

Rubiini
Tasavärinen intensiivinen ja hehkuva rubiinin sävy, joka taittaa aavistuksen kylmään. Langassa on upea kiilto, joka saa värin hohtamaan kauniisti valossa. Rubiininpunainen neule voi päästää irtoväriä vaaleisiin alusvaatteisiin ennen ensimmäistä pesua, joten suosittelemme pesemään vaatteen ennen käyttöä.

Värianalyysin mukaan rubiini värimme sopii erityisen hyvin kaikkiin talven väriryhmiin sekä viileän –ja pehmeän kesän väripaletteihin.