Vastuullisuusraportti

Kohti läpinäkyvämpää vaateteollisuutta

Vastuullisuus on ollut Alpan toiminnan keskiössä yrityksen perustamisesta asti. Alpan tärkeimmät arvot ovat aina olleet esteettisyys, ekologisuus ja eettisyys. Nämä arvot ohjaavat kaikkea toimintaa aina suunnittelusta tuotantoon sekä markkinoinnista myyntiin. Tunnistamme myös toimintamme osa-alueet, joissa voimme vielä kehittyä. Näistä seikoista kerromme aina rehellisesti. Pyrkimyksemme ei ole olla harvojen saatavilla oleva luksusbrändi, vaan tarjota todellinen vaihtoehto pikamuodille.

Tuotteemme ovat pitkäikäisiä ja haluamme varmistaa, että neuleet säilyvät käytössä mahdollisimman pitkään. Siksi olemme kehittäneet palveluita, jotka mahdollistavat tuotteiden pitkän elinkaaren. Ostamme 2nd hand -palvelumme kautta asiakkaidemme vanhoja Alpa-neuleita takaisin lahjakorttihyvitystä vastaan. Neuleet pestään, huolletaan ja tarvittaessa korjataan ja laitetaan myyntiin verkkokauppaan. Alpa Korjauspalvelu tarjoaa helpon tavan korjauttaa ahkerassa käytössä kulunut tai reikiintynyt neule. Kun neule tulee lopulta matkansa päähän, voi sen kierrättää Alpa Take-Back-palvelun kautta.

Käyttämämme alpakan villa tulee Perusta. Eläinten eettisen kohtelun varmistaminen on haaste. Moni yksittäinen tuottaja on hyvin pieni eikä näin ollen pysty yksin vastaamaan Alpan tarpeisiin, joten tukkuri on ainoa mahdollinen yhteistyökumppani. Alpalla on lankatoimittajan kanssa vastavuoroinen arvostus ja luottamus, joka on saavutettu pitkällä yhteistyöllä. Tästä huolimatta Perun lankatuotannon vastuullisuuden ja eettisyyden varmistaminen sosiaalisen vastuun standardein on hyvin tärkeä seuraava askel kohti vielä vastuullisempaa tuotantoa.

Alpan suunnittelu sekä esimerkiksi tuotannon koordinointi, markkinointi, johtamistoiminnot ja asiakaspalvelu toimivat Suomesta käsin. Käytämme omassa toiminnassamme vain 100 % EKOenergia-sertifioitua uusiutuvista energianlähteistä tuotettua sähköä. Kaikki tuotanto pois lukien pipot, huivit ja harjat tapahtuu Liettuassa. Kriteerit tuotantolaitoksien valintaan ovat olleet laadukas työ, vahva ammattitaito, henkilöstön hyvinvointi ja toimiva kommunikaatio.  Liettua on matalan riskin tuotantomaa. Tämä tarkoittaa sitä, että maan lait suojelevat työntekijöiden oikeuksia. Haluamme ylläpitää pitkiä yhteistyösuhteita, jotka perustuvat kummankin osapuolen väliselle vahvalle luottamukselle ja suoralle kommunikaatiolle.

Lue vuoden 2022 vastuullisuusraportti

Kestävät materiaalit

Käytämme tuotteissamme parhaita luonnonmateriaaleja: alpakan villaa, silkkiä ja pellavaa!

Vastuullinen tuotanto

Alpan neuleet tuotetaan vastuullisesti Pohjois-Euroopassa. Työntekijöiden hyvinvointi ja turvallinen työympäristö ovat meille sydämen asia.

Vastuullinen suunnittelu

Suunnittelemme tuotteemme kestämään aikaa ja käyttöä. Valitsemme tuotteisiimme tarkasti sopivat lankalaadut ja materiaalit kestävyyttä ajatellen.

Alpa Take-Back, 2nd hand ja Korjauspalvelu

Korjaamme, kunnostamme ja myymme tuotteitamme uudelleen Alpa 2nd hand -palvelun kautta.

Laadukkaat luonnonmateriaalit

Alpakan villa on neuleidemme päämateriaali. Alpakka on lampaita ja vuohia hellävaraisempi ympäristölleen. Alpakat eivät myöskään syö kasveja juurineen. Tällöin kasvi jatkaa kasvamistaan aterioinnin jälkeenkin. Alpakan villa on aina mulesing-vapaata.

“Vastuullisesti valmistettu ja kestäväksi suunniteltu. Haluamme tarjota aidon vaihtoehdon pikamuodille”

Käytämme tuotteissamme ainoastaan kaikista hienoimpia ja laadukkaimpia luonnonmateriaaleja. Andien vuoristossa tuhansien metrien korkeudessa elävän alpakan tuottama villa on maailman upeimpia luonnonkuituja. Alpakan villa on upeiden ominaisuuksiensa vuoksi tuotteidemme päämateriaali.Jos et välitä palelemisesta, meillä on sinulle ilouutisia: alpakkaa pidetään yleisesti yhtenä lämpimimmistä villamateriaaleista. Alpakan villan kuidussa on ilmataskuja, jotka tekevät siitä hyvin lämpöä eristävän. Alpakan villasta valmistettujen neuleiden pintaan syntyy käytössä myös kaunis, himmeän pehmeä pinta, joka tekee neuleesta entistä lämpimämmän.

Alpakan villan kuitu on sileä, eikä siinä ole muille villoille tyypillistä suomumaista pintaa. Siksi se tuntuu käteen miellyttävän liukkaalta ja sulavalta.  Kuitujen sileys antaa alpakan villalle myös sille ominaisen kauniin kiillon.

Sileä kuitu hylkii tehokkaasti likaa, joten laadukkaiden neuleidemme pesutarve on käytännössä olematon – tuuletus riittää. Yksi alpakan villan upeista ominaisuuksista on se, että se ei sisällä lanoliinia. Tällöin alpakan villan puhdistus on helpompaa kuin lampaan villan, eikä puhdistuksessa tarvita vahvoja kemikaaleja ja puhdistusaineita. Tämän lisäksi alpakan villa sopii myös villa-allergikoille.

Alpakan villan kuidut ovat hyvin pitkiä – parhaimmillaan jopa kymmensenttisiä! Pitkä kuitu on tärkeimpiä syitä sille, että alpakan villasta valmistetut neuleet kestävät hyvin nukkaantumatta.

Alpakka siirtää kosteutta selvästi muita villakuituja tehokkaammin. Se tuntuu päällä kuivalta ja miellyttävältä myös liikkuessa tai lämpimässä. Vaikka alpakan villa on hyvin lämmittävä materiaali, se ei hengittävyytensä ansiosta tunnu tukalalta ja olosi on aina miellyttävä.

Alpakan villan taianomaista kosketusta tai hohdetta on vaikea sanoin kuvailla – ne täytyy kokea itse.

alpakanvilla

Alpakan villan taianomaista kosketusta tai hohdetta on vaikea sanoin kuvailla – ne täytyy kokea itse.

Alpakan villa – info

alpakan villa

Vastuullinen vaihtoehto

Käytämme tuotteissamme luonnonmateriaaleja, useimmiten 100 % alpakan villaa. Tuotteen uudelleenkäyttö ja kierrätys on sitä helpompaa, mitä vähemmän eri materiaaleja siinä on käytetty. Myös tämän takia neuleistamme ei löydy esimerkiksi elastaania tai akryyliä, jotka vaikeuttavat tuotteen kierrättämistä. Alpakka kestää hyvin kriittisen tarkastelun myös kestolujuutensa ja lämpöarvonsa ansiosta. Koska alpakan villalle puhdistukseksi riittää usein vain tuuletus ja neuleen pinnan harjaus, myös tuotteen pesemisestä koituva ilmastorasitus on hyvin pieni. Alpakan villasta valmistetun tuotteen elinkaari on siis pitkä.

Perussa kasvatettavat alpakat elävät useimmiten puolivilleinä. Alpakat keritään kerran vuodessa. Perussa alpakoita kohdellaan kunnioituksella – alpakka on perulaisille kulttuurisesti ja historiallisesti arvostettu eläin ja alpakat ovat kalliita. Inkojen valtakunnassa alpakka olikin varattu vain hallitsijoille ja kuninkaallisille, eikä ihme, sillä harvinainen alpakka on selvästi lampaanvillaa pehmeämpää ja sileämpää.

Alpakoita on maailmassa vain vähän; arviolta noin 6 miljoonaa – esimerkiksi kašmirvuohia on yli 450 miljoonaa. Tuotantoerämme ovat pieniä, sillä alpakka on loistavista ominaisuuksistaan huolimatta hyvin harvinainen materiaali ja sen saatavuus on vaihtelevaa.

Alpakka on lampaita ja vuohia hellävaraisempi ympäristölleen – kamelieläimillä on pehmeät jalat, jotka suojaavat usein herkkää maaperää eroosiolta. Alpakat eivät myöskään syö kasveja juurineen. Tällöin kasvi jatkaa kasvamistaan aterioinnin jälkeenkin. On myös tutkittu, että kamelieläimet, joihin alpakka myös lukeutuu, syövät suhteessa vähemmän märehtiviin lajeihin kuten lampaisiin verrattuna. Alpakoista aiheutuvat metaanipäästöt ovat siis vielä alhaisemmat kuin lampailla.

alpakat

Alpakan villa

Alpakan villan alkuperä

Alpakan villa tulee ostaa vastuullisilta ja osaavilta toimittajilta. Keritsiminen on tärkeä ja välttämätön osa alpakoiden hoitoa, sillä kesällä alpakoiden paksu turkki on liian kuuma. Valtaosa eläimistä suhtautuu keritsimiseen rennosti. Alpakka on aina mulesing-vapaata. Olemme tehneet vuodesta 2012 lähtien yhteistyötä perulaisen lankatoimittajan kanssa. Lankatoimittaja on erikoistunut alpakan villan tuotantoon ja tietää alpakan kasvatuksen parhaat ja vastuullisimmat toimintatavat. Lankatoimittajallamme on oma alpakkatila, josta tulee pieni osa kaikesta heidän käyttämästään alpakanvillasta. Suurin osa villasta tulee heille paikallisilta pientuottajilta sekä keskikokoisilta tuottajilta, joilla on oma lauma alpakoita. Kaikki käyttämämme alpakan villa tulee näiltä paikallisilta tuottajilta.

Alpakan villan alkuperän selvittäminen on ottanut Perussa suuria harppauksia eteenpäin. Lankatoimittajamme on lanseerannut palvelun, jossa me asiakkaina pystymme jäljittämään alpakan villan alkuperän. Palvelun avulla tiedämme, miltä seudulta Perusta alpakan villa on peräisin. Tämän lisäksi osan villasta pystyy jäljittämään jopa kasvattajan tarkkuudella. Koska Perun alpakoiden kasvattajat ovat tyypillisesti pieniä toimijoita Andien vuoristossa, on tuottajien jäljittäminen ollut haastavaa. Lankatoimittajamme jatkaa tätä tärkeää selvitystyötä.

Lankatoimittajamme ostaa osan alpakan villasta välittäjän kautta ja osan suoraan alpakoiden kasvattajilta. Noin 80-85 % Perun alpakan villasta tulee pieniltä kasvattajilta, joilla on noin 100-150 alpakkaa. Pienet kasvattajat tarvitsen alpakan villan myyntiin avukseen välittäjän, joka kerää alpakan villaa pieniltä hajanaisesti ympäri Andien vuoristoa sijoittuvilta kasvattajilta. Joskus pienet kasvattajat muodostavat yhdessä yhteisön ja tarjoavat alpakan villaa lankatoimittajamme ostajille suoraan. Tällöin alpakan villan jäljittäminen kasvattajan tarkkuudella ei ole mahdollista. Välittäjän ja kasvattajien yhteisöjen lisäksi lankatoimittajamme ostaa alpakan villaa suuremmilta tuottajilta ilman välikäsiä tukien heidän toimintaansa.

Kun käytetään eläinperäisiä materiaaleja, nousee esiin aina kysymyksiä eläinten eettisestä kohtelusta. Meillä on lankatoimittajan kanssa vastavuoroinen arvostus ja luottamus, joka on saavutettu pitkällä yhteistyöllä. Tästä huolimatta Peruun sijoittuvan alpakoiden kasvatuksen vastuullisuuden ja eettisyyden varmistaminen on hyvin tärkeä seuraava askel kohti vielä vastuullisempaa tuotantoa. Textile Exchange -niminen voittoa tavoittelematon järjestö kehittää parhaillaan Responsible Alpaca Standard (RAS) standardia, joka kehitetään turvaamaan alpakoiden hyvinvointi sekä varmistamaan, että alpakan villa hankitaan vastuullisista lähteistä. Lankatoimittajamme on osallisena auttamassa standardin kehityksessä. Standardin käyttöönottamisessa voi kuitenkin kestää useampi vuosi. Haluamme olla tähän liittyen avoimia ja kerromme lisää, kun prosessi etenee.

Tuotanto – Vastuullista ja korkealaatuista ammatiosaamista.

Tuotantomaat

Alpan tuotanto on vastuullista ja korkealaatuista. Valmistamme neuleemme Liettuassa, joka on matalan riskin tuotantomaa. Yhteistyökumppanien valinnassa meille on erityisen tärkeää työntekijöiden järjestäytymisoikeus, asiaankuuluva palkkaus, lainmukaiset työajat sekä työturvallisuus.

Pipot neulotaan Suomessa ja huivit kudotaan Perussa.

Kuitu & lanka

Alpakka on perulaisille hyvin tärkeä ja kunnioitettu kansalliseläin. Eläimistä pidetään hyvää huolta myös siksi, että alpakka lisääntyy hyvin hitaasti ja synnyttää vain yhden poikasen kerrallaan.

Käyttämämme alpakan villa tulee perulaiselta toimittajalta, jonka kanssa on tehty yhteistyötä vuodesta 2012 – Alpan perustamisesta lähtien.

Hävikin välttäminen

Alpan neuleet neulotaan muotoon aina kun mahdollista, joten leikkuujätettä syntyy vähän.

Epäonnistuneet prototyypit puretaan ja lanka keritään takaisin lankakerille. Vialliset kakkoslaadun tuotteet eivät päädy meillä roskiin tai poltettavaksi, vaan ne myydään huokeammin hinnoiteltuna verkkokaupassamme.

Lisätietoa tuotannosta ja kumppaneista

Alpan neuleet neulotaan Liettuassa, jossa Alpalla on kaksi yhteistyötehdasta. Sopiva kriteerimme täyttävä neulomo löytyi Liettuasta vuonna 2016. Vuonna 2019 tuotannon määrän kasvaessa oli ajankohtaista löytää toinenkin neulomo Liettuasta, jotta Alpa voisi vastata neuleiden kysyntään. Toisella tuotantolaitoksista Liettuassa on sekä ISO 9001- ja ISO 14001- että EMAS-standardit.

Yhteistyökumppanien valinnassa meille on tärkeä vahva ammattitaito, henkilöstön hyvinvointi ja toimiva kommunikaatio. Lisäksi erittäin tärkeitä ovat työntekijöiden järjestäytymisoikeus, asiaankuuluva palkkaus, lainmukaiset työajat sekä työturvallisuus. Haluamme ylläpitää pitkiä yhteistyösuhteita, jotka perustuvat kummankin osapuolen väliselle vahvalle luottamukselle ja suoralle kommunikaatiolle.

Pääset katsomaan lisää neuleiden tuotannosta täältä.

Vierailemme tuotantolaitoksilla säännöllisesti. Ymmärrämme, että se ei kuitenkaan itsessään takaa hyviä työoloja. Siksi pitkien asiakassuhteiden ja molemminpuolisen avoimuuden ja luottamuksen tärkeys korostuu. Olemme suorassa yhteydessä tehtaisiin viikoittain. Näin myös vastuullisuuden valvonta ja hallinta on tehokasta ja ylipäätään mahdollista.

Pipomme valmistetaan suomalaisella toimittajalla. Valikoimamme huivit ja peitot valmistetaan Perussa. Marseille-saippua valmistetaan Ranskassa ja valikoimamme neuleharjat valmistetaan Saksassa.

Sitoutuminen

Sitoudumme siihen, että kaikki toimittajamme ja kumppanimme maksavat työntekijöilleen elämiseen riittävää palkkaa. Mikäli käy ilmi, että toimittajamme tai kumppanimme ei maksa työntekijöilleen elämiseen riittävää palkkaa, ryhdymme välittömiin toimenpiteisiin. Ensisijaisesti haluamme vaikuttaa ja kehittää toimittajamme tai kumppanimme toimintaa. Jos tämä ei ole mahdollista, joudumme etsimään uuden toimittajan tai kumppanin. Elämiseen riittävä palkka on usein suurempi kuin maan lait määrittävät työn minimipalkaksi. Elämiseen riittävä palkka varmistaa sen, että työntekijän työstä saama palkka kattaa kaikki pakolliset kustannukset kuten asumisen, ruoan ja julkisen liikenteen kustannukset perheelle.

Olemme aloittaneet prosessin, jossa selvitämme maksavatko riskimaissa sijaitsevat kumppanimme työntekijöilleen elämiseen riittävää palkkaa. Tämä tarkoittaa käytännössä Perussa sijaitsevien kumppaneidemme maksamaa palkkaa. Prosessi on vielä kesken ja tulee todennäköisesti olemaan pitkä. Tavoitteenamme on selvittää kumppaneidemme työntekijöille maksettavan palkan määrä sosiaalisen vastuun standardein vuoden 2022 aikana. Hidastuksia voi kuitenkin tulla, ja prosessi voi olla odotettua pidempi. Meillä ei myöskään ole aikaisempaa kokemusta vastaavanlaisesta selvitystyöstä. Selvityksellä on myös suuret kustannukset – varsinkin pienelle suomalaiselle tekstiilialan yritykselle. Tämän vuoksi voimme myös joutua hakemaan rahoitusta selvitystyölle. Sitoudumme selvittämään kumppaneiden työntekijöilleen maksaman palkan viimeistään vuoteen 2025 mennessä, mikäli toiveemme vuoden 2022 tavoitteesta ei olekaan realistinen.

Olemme olleet yhteydessä selvitystyöhömme liittyen esimerkiksi kansalaisjärjestöihin ja turvaudumme heidän ohjeisiinsa ja apuunsa, kun valitsemme kaikista luotettavinta keinoa selvittää työntekijöille maksettavat palkat.

Tuotteidemme silkki tulee alihankkijamme kautta Kiinasta. Sitoudumme siihen, että tuotteissamme ei käytetä raaka-aineita, jotka tulevat Xinjiangin uiguurien autonomiselta alueelta. Alpa ei hyväksy pakkotyövoimaa tuotantoketjussaan.

Tuotteemme pakataan 100 % kierrätettävään ja uudelleen käytettävään postituspussiin, jolla myös mahdolliset vaihto- ja palautustuotteet on mahdollista toimittaa takaisin. Kannustamme asiakkaitamme valitsemaan vielä paperiakin ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon: RePackin.

RePack on suomalaisyrityksen kehittämä palkittu pakkausmateriaali ja sen palautusjärjestelmä. RePack-pakkaukset valmistetaan kierrätysmuovista, ja yksi paketti kestää keskimäärin 20 käyttökertaa. Pakkaus on 100 % kierrätettävää polypropeenia.

Ei pikamuodille

“Uin vastavirtaan suunnittelemalla klassisia ja ajattomia vaatteita. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etten seuraisi trendejä.

Aloitan uuden tuotteen suunnittelun aina trendikartoituksella välttääkseni suunnittelussa nopeasti vanhenevia elementtejä – näin vaate palvelee syklien ylikin.

Alpan suunnittelijana saan luoda rehellisesti omien arvojeni mukaisia laadukkaita ja eettisesti tuotettuja vaatteita.

Arvostan sitä, että minulla on aikaa työstää suunnitelmiani sellaisiksi tuotteiksi, joilla on oikeasti suunnittelijan kynästä lähtenyt sielu ja tarina ja joiden jokainen yksityiskohta ja muoto on harkittu.”

Suunnittelija Ainomaria Haataja

Luotu kestämään

Käytämme ylellisiä materiaaleja ja suunnittelemme tuotteemme kestämään laadukkaina vuodesta toiseen. Suunnittelemme tuotteet huolellisesti, jotta jokainen malli olisi valikoimassamme vuosia.

pikamuoti_haitat

Korjauspalvelu

Tiedämme, että paraskin neule kuluu ajan saatossa tai saattaa rikkoutua esimerkiksi tarttuessaan johonkin. Tämän ei silti tarvitse katkaista vaatteen elinkaarta. Kulumista voi ennaltaehkäistä hoitamalla ja huoltamalla neuletta oikein. Neuvomme asian suhteen mielellämme, ja lisäksi toimitamme pyydettäessä korjauslankaa meiltä ostetuille neuleille.

Varmistaaksemme neuleidemme pitkän käyttöiän ja säästääksemme ympäristöä, tarjoamme vaatteillemme korjauspalvelun. Korjauspalvelustamme saat esimerkiksi kyynärpaikkojen ja nappien ompelun sekä neuleen kuntotarkistuksen ja täydellisen huollon. Korjauspalvelu toimii Jyväskylässä.

Korjauspalvelumme ei tee lyhennyksiä, kavennuksia tai muita muokkaustöitä. Käännythän näissä asioissa muokkausompelua tarjoavan ompelimon puoleen.

Pidemmän artikkelin korjauspalvelustamme voit lukea tästä.

 

Tutustu korjauspalveluumme tästä

Alpa 2nd hand

Jos meiltä ostamasi neule ei jostain syystä tunnu enää omalta, ostamme sen sinulta takaisin lahjakorttia vastaan ja myymme eteenpäin. Näin laadukkaat neuleet eivät jää kaappiin seisomaan, vaan pääsevät käyttöön. Lahjakortin suuruus riippuu tuotteen kuntoluokituksesta, joita on kolme.

Tee neuleelle omatoiminen kuntoarvio jo ennen neuleen toimitusta meille. Kuntoarvio tarkastetaan, minkä jälkeen neule pestään, huolletaan ja tarvittaessa korjataan. Neule laitetaan myyntiin sekä verkkokauppaan että Jyväskylän kivijalkamyymälään.

Konseptille on ollut paljon kysyntää. “Moni haikailee usein jo valikoimasta poistuneiden tuotteiden perään, minkä lisäksi kysyntää on ollut esimerkiksi omalle Facebook-kirpputorille. 2nd hand -palvelu on näin ollen kehitetty vastaamaan asiakkaiden toiveisiin”, Alpan perustaja Heikki Timlin kertoo.

2nd hand -palvelu oli ajatuksissamme jo pitkään, koska tuotteidemme pitkän elinkaaren vuoksi se on mahdollista. Konseptilla haastamme myös muut suomalaiset vaateyritykset hyvän asian puolesta: tuotteiden pitkä elinkaari on tulevaisuudessa entistä tärkeämpää.

Lue 2nd hand -konseptistamme lisää täältä.

2nd hand osastolle

Alpa Take-Back

Kiertotalous ja sen sisällyttäminen toimintaamme tulee olemaan tulevaisuudessa yhä suuremmassa roolissa. Otamme nyt vastaan vanhoja, käyttöikänsä päähän saapuneita Alpa-neuleita asiakkailtamme, ja varmistamme, että materiaali pääsee uudelleen kiertoon. Näin asiakkaan ei itse tarvitse pohtia, mikä on oikea tapa kierrättää neule.

Suunnittelemme parhaillamme tapoja jatkojalostaa loppuun käytetyistä neuleista uusia tuotteita. Näin neuleemme jatkavat elämäänsä  jossakin toisessa muodossa.

Tuotteemme kestävät erittäin hyvin kovaakin käyttöä, ja ajaton design ei poistu muodista. Mikään vaate ei kuitenkaan ole ikuinen, ja meidänkin neuleemme voivat vuosien käytön myötä kulua loppuun.

Haluamme tehdä neuleidemme elinkaaren jokaisesta vaiheesta asiakkaillemme mahdollisimman helpon ja toimivan. Lähetä loppuun käytetty neuleesi meille ja voit olla varma, että materiaali tulee hyötykäyttöön. Hyvitykseksi neuleesta tarjoamme 10 € lahjakortin verkkokauppaamme.

Jos haluat lähettää neuleesi meille, toimi seuraavasti:

Oletko käyttänyt Alpa-neuleesi loppuun eikä se ole enää korjattavissa käyttökelpoiseksi? Tuotteemme kestävät erittäin hyvin kovaakin käyttöä ja design säilyy tyylikkäänä pitkään. Mikään ei kuitenkaan ole ikuista, ja meidänkin neuleemme voivat vuosien käytön myötä kulua loppuun.

Haluamme tehdä neuleidemme elinkaaren jokaisesta vaiheesta asiakkaillemme mahdollisimman helppoa. Tekstiilien asianmukainen kierrätys on erittäin tärkeää, jotta arvokkaat materiaalit pääsevät takaisin kiertoon ja jatkamaan elämäänsä. Kun lähetät loppuun käytetyn neuleesi meille, huolehdimme, että se pääsee takaisin kiertoon uutena tuotteena. Hyvitykseksi neuleen lähettämisestä tarjoamme 10 € lahjakortin verkkokauppaamme.

Otamme vastaan ainoastaan pestyjä neuleita. Loppuun käytetyt neuleet voi pestä myös pyykinpesukoneessa. Neuleen kutistuminen ei haittaa.

  1. Paketoi tuote ja liitä mukaan lappu, jossa on nimesi, sähköpostiosoitteesi ja teksti “Loppuun käytetty neule”.
  2. Kirjoita paketin ulkopuolelle näkyvälle paikalle teksti “Take-Back”. Vie paketti Postiin tai Matkahuoltoon.
    • Posti: Anna virkailijalle palautuskoodi 644384. Varmista, että palautus tehdään pakettina ja saat seurantakoodin. Säilytä palautuskuitti.
    • Matkahuolto: Anna virkailijalle palautuskoodi 9538627. Säilytä palautuskuitti.
  3. Kun tuote saapuu, lähetämme sinulle 10 € arvoisen lahjakortin sähköpostitse. Lahjakortin voi käyttää tämän jälkeen kerralla tai osissa verkkokaupassa. Huomaathan, että lahjakorttia ei voi muuttaa rahaksi tai kohdistaa tilauksiin jälkikäteen.