Artikkelit

Alpa 2nd hand – laatutuotteen uusi elämä

5.4.2019

Yleinen

Suunnittelemme ja valmistamme vaatteita, jotka kestävät aikaa ja käyttöä.  Joskus kuitenkin voi käydä niin, että neule jää käyttämättä kaappiin. Väri ei enää miellytä, koko ei enää ole sopiva tai oma tyyli on muuttunut. Silloin on parempi, että vaatteen uudelleenkäyttö on mahdollista: neuleen saa käyttöönsä joku siitä enemmän pitävä ja tarvitseva, ja samalla kaapista vapautuu tilaa vaatteelle, jolle käyttöä ja tarvetta löytyy enemmän.

Moni kuluttaja on kysyy vastuullisemman vaateteollisuuden perään, mutta valitettavasti verrattain harva brändi on vielä vastannut kyseiseen trendiin. Jokainen pyrkimys on onneksi eteenpäin. 

Vaatteen uudelleenkäyttö ehkäisee jätteen syntyä

Tarjoamme kuluttajille mahdollisuuden kestävään kuluttamiseen. Kaikki alkaa suunnittelusta: vältämme nopean syklin trendejä ja hiomme tuotantoprosesseja niin, että lopputulos on yhtä aikaa kaunis, käytännöllinen ja kestävä. Panostamme kestävyyteen tuotannossamme ja kannustamme asiakkaitamme pitämään neuleitaan hyvin. Syksyllä lanseerasimme korjauspalvelumme ja hutiostoksia ehkäisevän showroom-konseptimme, ja nyt vuorossa on Alpa-tuotteiden 2nd hand -konsepti.

Vaatteen uudelleenkäyttö on vastuullista.

Alpa vastaanottaa käytettyjä Alpa-neuleita lahjakorttia vastaan ja tarjoaa näin mahdollisuuden vaatteen uudelleenkäyttöön. Lahjakortin suuruus riippuu tuotteen kuntoluokituksesta, joita on kolme. Neuleen kuntoarvio tehdään itse jo ennen kuin se toimitetaan Alpalle. Tarkistamme arvion sekä pesemme, huollamme ja tarvittaessa korjaamme neuleen.Tämän jälkeen laitamme neuleen myyntiin sekä verkkokauppaan että Jyväskylän kivijalkamyymäläämme, ja aarre päätyy uudelle omistajalleen.

2nd hand -konseptille on ollut kysyntää

Konseptille on ollut paljon kysyntää. “Moni haikailee usein jo valikoimasta poistuneiden tuotteiden perään, minkä lisäksi kysyntää on ollut esimerkiksi omalle Facebook-kirpputorille. 2nd hand -palvelu on näin ollen kehitetty vastaamaan asiakkaiden toiveisiin”, Alpan perustaja ja toimitusjohtaja Heikki Timlin kertoo.

2nd hand -palvelu on ollut Alpan tavoitteena jo pitkään, koska tuotteiden pitkän elinkaaren vuoksi se on Alpalle mahdollista. Konseptillaan Alpa haastaa näin ollen positiivisesti myös muut yritykset: tuotteiden pitkä elinkaari on yritysten valttikortti.

P.S. Outi Pyy on kertonut, milloin kyseessä on vaatteen uudelleenkäyttö ja milloin kierrätys. Uudelleenkäyttöä on siis myös esimerkiksi se, jos neulepaidan purkaa langaksi, josta neuloo villasukan. Kun neuletta hoitaa ja huoltaa oikein, villasukkavaihe ei aivan heti tule vastaan. Mahdollisuus materiaalin uudelleenkäyttöön kannattaa kuitenkin muistaa!