Artikkelit

Alpa hyvillä pisteillä mukana Rank a Brand -selvityksessä – suunta on oikea!

23.9.2020

Yleinen

Viime vuonna paljon mediahuomiota saanut Eetti ry:n tekemä selvitys suomalaisten vaatebrändien vastuullisuudesta järjestettiin uudelleen tänä vuonna ja pääsimme myös mukaan. Selvityksessä tarkastellaan yritysten jakamia tietoja vastuullisuuteen liittyen. Vastuullisuuden teemoina toimivat toiminnan ilmastonsuojelu, ympäristönsuojelu sekä työolosuhteet. Viime vuonna yksikään yritys ei päässyt parhaaseen A-kategoriaan ja B-kategoriaankin pääsi vain yksi brändi, Papu.

Tänä vuonna selvitykseen osallistui useampi suomalainen vaatebrändi joista osa oli mukana jo edellisenä vuonna. Tulokset olivatkin tänä vuonna huomattavasti edellistä paremmat. Pääsimme selvityksessä toiseksi parhaaseen kategoriaan eli B-kategoriaan, joka viestii vastuullisuustyön suunnan olevan oikea.

Eniten pisteitä meiltä vei ympäristönsuojeluun liittyvän osion kysymykset valmistusmateriaalien ympäristövaikutuksista. Selvityksessä on käytetty MADE-BY -järjestön kriteeristöä eri materiaalien vastuullisuudesta.

Koska alpakan villa on hyvin harvinainen materiaali, sitä ei ole luokiteltu kriteeristössä ollenkaan. Näin meiltä jäi automaattisesti saamatta kaikki materiaalista saatavat pisteet, jotka olisivat voineet nostaa meidät jopa kaikkein parhaaseen A-kategoriaan.

Olemme saamaamme tulokseen kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväisiä ja olemme myös onnellisia siitä, että Eetti ry:n kaltaiset toimijat haastavat brändejä kertomaan yhä enemmän ja avoimemmin toiminnastaan. Tämä vie alaa eteenpäin! Tulevina vuosina toivoisimme näkevämme rankkauksen kriteereissä mukana myös tuotteen elinkaaren, kestävyyden ja kierrätettävyyden, jotka ovat mielestämme olennaisia seikkoja tuotteen vastuullisuudessa.

Kiertotalous sekä sen integroiminen toimintaan tulee olemaan tulevaisuudessa meillä yhä suuremmassa roolissa. Aloitammekin tänä syksynä vanhojen käyttöikänsä päähän saapuneiden neuleiden vastaanottamisen asiakkailta. Näin asiakkaan ei itse tarvitse pohtia, mikä on oikea tapa kierrättää neule. Suunnittelemme parhaillamme tapoja jatkojalostaa loppuun käytetyistä neuleista uusia tuotteita. Näin neuleemme eivät tule päätymään koskaan roskiin vaan jatkavat elämäänsä kierrossa jossakin toisessa muodossa

Koko Eetti ry:n raportin pääsee lukemaan täältä.