Artikkelit

Missä neuleet valmistetaan?

23.4.2021

Yleinen

Tänään vuorossa on neuleidemme tuotannon esittely! Vaatevallankumousviikolla kerromme tarkemmin tuotteidemme alkuperästä.

Alpan neuleet neulotaan Liettuassa, jossa Alpalla on kaksi yhteistyötehdasta: Garlita ja T1 Gija.

Yhteistyökumppanien valinnassa meille on tärkeä vahva ammattitaito, henkilöstön hyvinvointi ja toimiva kommunikaatio. Lisäksi oleellisen tärkeitä ovat työntekijöiden järjestäytymisoikeus, asiaankuuluva palkkaus, lainmukaiset työajat sekä työturvallisuus. Haluamme ylläpitää pitkiä yhteistyösuhteita, jotka perustuvat kummankin osapuolen väliselle vahvalle luottamukselle ja suoralle kommunikaatiolle.

Vierailemme tuotantolaitoksilla säännöllisesti, toki vallitsevasta tilanteesta johtuen se ei ole ollut noin vuoteen mahdollista. Ymmärrämme, että vierailut eivät kuitenkaan itsessään takaa hyviä työoloja. Siksi pitkien asiakassuhteiden ja molemminpuolisen avoimuuden ja luottamuksen tärkeys korostuu. Olemme suorassa yhteydessä tehtaisiin lähes päivittäin. Näin myös vastuullisuuden valvonta ja hallinta on tehokasta ja ylipäätään mahdollista.

Pipomme valmistetaan Suomessa. Valikoimamme huivit valmistetaan Perussa samalla kumppanilla, kuin mistä neuleiden langat tulevat. Myynnissä oleva pesuaine valmistetaan Suomessa ja neuleharjat hankitaan Saksasta. Neuleiden napit valmistetaan Tšekeissä ja Italiassa.

Edellytämme kaikkia kumppaneitamme noudattamaan Code of Conduct -sopimustamme. Tämä vahvistetaan aina allekirjoituksin. Code of Conduct -sopimus pohjautuu muun muassa Kansainvälisen työjärjestö ILO:n yleissopimuksiin. Sopimus ei hyväksy esimerkiksi lapsityövoimaa, työpaikkasyrjintää, laittomia ylitöitä, elämiseen riittämätöntä palkkaa sekä luonnon hyväksikäyttöä.

Huomenna jaamme terveiset yhteistyötehtailtamme!