Hoodie-neulehuppari, karpalonpunainen

100 % Baby Alpaca
Löydät alpakan villasta kattavan tietopaketin alempaa tältä sivulta tai painamalla tästä.

Hoodie on epätavallisen hyvä tavallinen huppari. Se on neulottu 100 % alpakan villasta – Andien kullasta – kestäväksi, ryhdikkääksi ja helppohoitoiseksi. Jos pidät huppareista, pidät Hoodiesta vielä enemmän.

  • 100 % Baby Alpaca -laatuista alpakan villaa. Lue materiaalista lisää alta.
  • Rento unisex-malli. Lue mitoituksesta ja koon valinnasta lisää alta.
  • Keskipaksu neulos.
  • Resorit helmassa ja hihansuissa.
  • Tuntuma pehmenee parhaimmilleen ensimmäisten käyttökertojen myötä.
  • Karpalonpunainen. Tasasävyinen, intensiivinen ja syvä punaisen sävy. Lue väriemme tarkat kuvaukset tästä.
  • Valmistettu vastuullisesti Pohjois-Euroopassa.
  • Suunnittelija: Ainomaria Haataja.

Studiokuvien punahiuksinen malli on 173 cm pitkä ja käyttää kokoa M.

199,90

Valitse
100% tyytyväisyystakuu, 30 päivän ilmainen vaihto- ja palautusoikeus!
Lisätiedot

Tuotteen tarina

Teimme lukemattomia neuloskokeiluja ja mallikappaleita ennen kuin saimme sen valmiiksi: selkeän ja miellyttävän vaatekaapin peruspilarin, jossa ei ole mitään liikaa tai liian vähän. Laadukas materiaali ja toimiva mitoitus muovaavat Hoodiesta arkista arvokkaamman, mutta mukavan jokapaikan neuleen. Unisex-mallina Hoodie on suunniteltu kaikille.
Keskipaksun neuleen päällyspinta on sileää neulosta ja ihoa vasten tuleva pinta muodostuu miellyttävän pehmeistä lyhyistä lankalenkeistä. Neulos paranee käytön myötä pehmenemällä ja mukautumalla käyttäjälleen.

Hoodie tuo neulehupparit takaisin mallistoomme pitkän tauon jälkeen. Hoodie on edeltäjäänsä Velmu-hupparia pelkistetympi, jotta se sopisi sinulle, hänelle ja heille – tänään ja vuosien päästä.

Mitoitus ja koko

Hoodie-neulehuppari on unisex-tuote, joka on suunniteltu miesten mitoituksella. Naisten mitoitukseen verrattuna esimerkiksi olka-helma-pituutta on enemmän ja hihat ovat pidemmät. Kokojen tarkat mitat on ilmoitettu tuotekuvien joukosta löytyvästä mittapiirroksessa.

Miehet: Suosittelemme valitsemaan koon, jota yleensäkin käytät. Hyvin rennosta mitoituksesta pitävät voivat valita myös kokonumeroa isomman koon.

Naiset: Neule istuu rennosti ja väljästi, kun valitset koon, jota yleensäkin käytät. Jos haluat neuleen olevan vähemmän väljä, suosittelemme omaa kokoasi pienempää kokoa.

Voit hyödyntää myös kokovalinnan läheisyydestä löytyvää älykästä Fitle-kokoapuria, joka arvioi kehosi mitat antamiesi tietojen perusteella. Jos tiedät todelliset tarkat mittasi, saat osuvan kokosuosituksen vertaamalla todellisia mittojasi Fitlen sisältä löytyvään tuotekohtaiseen vartalonmittataulukkoon. Asiakaspalvelumme opastaa myös mielellään oikean koon valinnassa toiveidesi mukaan: ota vain yhteys meihin info@alpa.fi ja kerro tietoja pituudestasi ja mitoistasi.

Luonnonkuiduista valmistettujen tuotteiden mitoissa on aina pientä vaihtelua ja se kuuluu asiaan. Neuleissa on kuitenkin hyvä joustovara ja neule mukautuu sinulle muutaman käyttökerran aikana.

Neuleemme koko ei veny tai kutistu pesussa, kun pesu tehdään ohjeiden mukaan. Jos olet kokojen välistä, valitse mieluummin hieman rento mitoitus.Valitse koko siis suoraan kohdalleen.

Materiaali – alpakka, tuo andien kulta

Tämän tuotteen materiaali – 100 % Baby Alpaca – on unelmien kuitulaatu. Se ei nimestään huolimatta ole nuoren alpakkavasan villaa, vaan nimi juontaa juurensa sen erityisen pehmeästä tuntumasta. Se on siis laatuluokitus erityisen hienolle alpakkakuidulle.

Perussa elävä alpakan villa on yksi maailman upeimmista ja harvinaisimmista luonnonkuiduista. Se on harvojen tuntemaa, mutta kun alpakan villaan tutustuu, siihen jää koukkuun. Täysin poikkeuksellinen hengittävyys, hyvä nukkaantumisenkesto ja kauniin untuvainen hohde ovat jotain sellaista, jota et muista materiaaleista löydä.

Lämmittävyys ja hengittävyys

Oletko vilukissa tai häiritseekö kuumuus? Alpakka on kuin luotua sinulle – Andien vuoristossa olevalle alpakka on sopeutunut eri lämpötiloihin, sillä päivisin vuoristossa paahtaa helle, öisin taas vinkuu viima. Tämän vuoksi alpakanvillalle on kehittynyt vuosituhansien saatossa erityiset ominaisuudet niin lämmittävyyden kuin hengittävyyden osalta.

Alpakka vs merino

Saamme usein kysymyksiä alpakan villan ominaisuuksista verrattuna toisiin materiaaleihin. Merinovillaan verrattuna alpakan villa erottuu erityisesti ylivertaisten kosteudensiirto-ominaisuuksiensa vuoksi. Alpakkakuitu on käsittelemätöntä ja pystyy sitomaan ja siirtämään itseensä ainutlaatuisen hyvin kosteutta – se siis viilentää, kun tarvitset sitä.

Verrattuna alpakkaan, kaupallinen merinovilla on ns. superpestyä, jossa villan pinta pinnoitetaan hartsilla. Kuitu menettää näin suuren osan omasta imukyvystään. Merinovillan kasvaneen suosion myötä markkinoilla on hyvin erilaatuisia merinovillan maineella ratsastavaa merinoa, osa laadukkaampaa, osa valitettavasti selvästi heikompaa.

Alpakanvilla – se vain paranee käytössä

Useimmat Alpa®-neulemallit neulotaan varsin tiuhalla neuloksella, materiaalia säästelemättä. Tästä syystä useimmat tuotteemme pehmenevät parhaimmilleen vasta käytön myötä – neuleet vaativat siis sisäänajoa, eli kesytystä. Tiheä neulonta lisää hankauskestävyyttä, joka on villavaatteissa usein heikkous. Ja kestävyys on asia, johon haluamme panostaa. Tuotteen pehmenemistä voi edistää harjaamalla tuotteen sisäpintaa tai käyttämällä aluksi alla aluspaitaa. Käytön myötä sisäpintaan nousee unelmanpehmeä alpakalle ominainen nukka, jonka ansiosta neule ikään kuin leijuu pehmeästi päälläsi.

Kaikkien villakuitujen pinta on rakenteeltaan suomumainen, mutta alpakanvillan pinta on erityisen sileä. Siksi neule tuntuu kädessä jopa hieman liukkaalta. Kun tämä yhdistetään pitkiin kuituihin, alpakka on villalaaduista vähiten nukkaantuvaa – asia josta saamme asiakkailtamme paljon kiitosta. Materiaalin ohella erityisen hyvin nukkaantumista kestävät ne neulostyypit, joiden neulonta on tiheää.

Vastuullisesti valmistettu

Alpa neuleet on valmistettu vastuullisesti Liettuassa pitkäaikaisten kumppaniemme tuotantolaitoksissa. Tehtaillamme ja henkilöstöllä on vuosikymmenten kokemus laadukkaiden neuletuotteiden valmistamisesta ja olemme yhdessä ottaneet selvää harvinaisen alpakan villan neulonnan salaisuuksista.

Tuotteen hoito – helppoa ja yksinkertaista

Alpa®-alpakkaneuleen hoito on hyvin yksinkertaista. Jatkuvan pesun sijasta pääset helpolla, sillä alpakan villa ei juurikaan pesua kaipaa: useimmiten Alpa®-neuleen raikastamiseen riittää pelkkä ulkona tuuletus. Pesutarve vähenee, jos käytät neuleesi kanssa aluspaitaa.

Jos neule pääsee tahriintumaan tai se kaipaa pesua, neule tulee pestä varovasti käsin viileässä (20-25c) vedessä villapesuaineella hellästi puristellen. Suorita lopuksi huuhtelu,aseta neule pyyhkeen päälle ja kääri neule ja pyyhe rullalle painellen. Kuosittele se muotoon ja anna kuivua tasolla.

Pesussa kestää vain 10 minuuttia – harvoin pestävä alpakkaneule on siis äärimmäisen helppohoitoinen. Useimmiten pesu tai kaksi vuodessa riittää hyvin.

asiakkaiden arvostelut
4,8 Perustuu 48 arvosteluun
5 ★
88% 
42
4 ★
8% 
4
3 ★
4% 
2
2 ★
0% 
0
1 ★
0% 
0
Kirjoita arvostelu Kysy tuotteesta

Kiitos arvostelustasi!

Tuotearvosteluista on paljon hyötyä muille asiakkaille. Voit jakaa tuotearvostelusi ystävillesi!

Filter Reviews:
VH
11 touko 2023
Virpi H.
FI FI

Hoodie-neulehuppari, navy - S

Ihanan rento; ja kuin pehmeä halaus!

KK
08 touko 2023
Katri K.
FI FI

Hoodie-alpakkahuoppari XL

Hyvä huppari, ei liian paksu, nätti väri, sopiva pituus

JL
04 touko 2023
Jani L.
FI FI

Hoodie

Sopiva koko, laadukas ja varsin lämmin vaikka kudos/kangas tms. onkin melko ohut. Otin L-koon kuten useimmissa vaatteissani.

A Alpa Customer
PM
23 huhti 2023
Pirjo M.
FI FI

Beige huppari koko L

Tilasin beigen alpakkahupparin väsyneenä puolenyön vaiheilla. Mittataulukko suositteli minulle kokoa M, joka olikin jo myyty loppuun. Tilasin siis L-koon. Hyvä valinta, huppari on ihanan väljä, juuri minulle sopiva. Neuleen paksuus ja langan elävyys myös miellyttävät. Pitäisin tätä aina! Sopivin asustein se käy moneen menoonkin. Lämmin ja pehmeä. Aivan huippuihana!!

20 huhti 2023
Kaarina Ö.
FI FI

Hoodie alpakkahuppari XL

Ostin miehelleni tämän hupparin. Hän on pitkäjäseninen ja hihojen pituus oli ilahduttavasti riittävä. Materiaali on miellyttänyt miestäni ja se on myös kiinnittänyt huomiota mieheni työkavereissanikin: laadukas tuote on huomattu ja joidenkin on ollut pakko tulla hypistelemään materiaalin tuntua😂