Strait-neuletoppi, meleerattu vaaleanvihreä

70 % Baby Alpaca 30 % pellava
Löydä kattava tietopaketti alpakan villasta selaamalla alas tai painamalla tästä.

Strait-topissa on luonnetta. Neuloimme sen luonnonmateriaalien parhaimmistosta, pehmeästä alpakan villasta ja lujasta pellavasta. Näin neule lämmittää ja viilentää tarpeen mukaan, hylkii likaa ja paranee käyttökerrasta toiseen.

Voit erottaa topin rouheasta pinnasta silmukkarivien pehmeästi kaartuvia kulkusuuntia, kavennuksia ja levennyksiä. Kaikki uniikit yksityiskohdat on muotoonneulottu suoraan tuotteeseen.

Strait-toppi on aina sesongissa: viileämmillä ilmoilla voit pukea topin neuletakin alle tai käyttää sitä liivinä. Neuleen molemmilla puolilla on erityiset, keskenään hieman eri syvyiset V-pääntiet – valitse asusi tai mielesi mukaan kumpi sopii paremmin eteen ja kumpi taakse.

  • Ensiluokkaiset materiaalit – 70 % Baby Alpaca 30 % pellava.
  • Keskipaksu kuohkea ja joustava neulos.
  • V-pääntie ja halkiot helmassa.
  • Normaali istuvuus. Lue mitoituksesta ja koon valinnasta lisää alta.
  • Tuntuma pehmenee parhaimmilleen ensimmäisen pesun ja käyttökertojen myötä.
  • Pehmeästi murrettu vaaleanvihreän sävy. Lue väriemme tarkat kuvaukset tästä.
  • Valmistettu vastuullisesti Pohjois-Euroopassa.
  • Suunnittelija: Ainomaria Haataja.

Kuvien malli on 173 cm pitkä ja käyttää kokoa S.

139,90

Valitse
100% tyytyväisyystakuu, 30 päivän ilmainen vaihto- ja palautusoikeus!
Lisätiedot

Tuotteen tarina

Strait tarkoittaa salmea kapeaa vesiyhteyttä kahden isomman vesialueen välillä. Saaristossa salmet muodostavat merkityksellisiä vesireittejä, jotka mukailevat rantaviivojen kiehtovia luonnonmuotoja. Strait-topin muotokielessä on samaa tunnelmaa. Kaikki yksityiskohdat on muotoonneulottu suoraan tuotteeseen. Tuotteen muotokieli on pelkistetty, mutta samalla materiaaliltaan rouhean luonnollinen ja neulontatekniikalle karun rehellinen – kuten saaristolaiselämäkin.

Mitoitus ja koko

Normaali mitoitus. Suosittelemme valitsemaan koon, jota yleensäkin käytät. Jos pidät rennommasta mitoituksesta tai haluat käyttää toppia myös liivinä esimerkiksi poolon tai kauluspaidan päällä, valitse väljempi koko. Kokojen tarkat mitat on ilmoitettu tuotekuvien mittapiirroksessa.

Voit myös hyödyntää älykästä Fitle-kokoapuria, joka arvioi kehosi mitat antamiesi tietojen perusteella. Jos tiedät tarkat mittasi, saat osuvan kokosuosituksen vertaamalla todellisia mittojasi Fitlen sisältä löytyvään tuotekohtaiseen vartalonmittataulukkoon. Löydät Fitle-kokoapurin tuotesivulta kohdasta ”mikä on minun kokoni?”.  

Asiakaspalvelumme opastaa koon valinnassa mielellään toiveidesi mukaan: ota yhteyttä info@alpa.fi ja kerro tietoja pituudestasi ja mitoistasi. 

Luonnonkuiduista valmistettujen tuotteiden mitoissa on aina pientä vaihtelua ja se kuuluu asiaan. Neuleissa on kuitenkin hyvä joustovara ja neule mukautuu sinulle muutaman käyttökerran aikana.

Neuleemme eivät veny tai kutistu pesussa, kun pesu tehdään ohjeiden mukaan. Valitse koko siis suoraan kohdalleen. Jos olet kokojen välistä, valitse mieluummin hieman rento mitoitus.  

Materiaali – alpakka, tuo andien kulta

Tämän tuotteen materiaalit on valittu huolellisesti. Pellava täydentää alpakan villaa ryhdikkyydellä ja lujuudella. Alpakan villa taas kesyttää pellavan karheutta pehmeydellään. Alpakka-pellavalangassa alpakkakuidun elastisuus kumoaa joustamattomalle pellavakuidulle tyypillisen rypistyvyyden. Kuumalla ilmalla alpakka-pellavamateriaali viilentää kehon lämpötilaa siirtämällä hikoilun tuoman kosteuden tehokkaasti pois iholta. Materiaali ei kuitenkaan pidättele kosteutta itseensä, kuten esimerkiksi puuvilla, vaan luovuttaa sen nopeasti eteenpäin ja tuote tuntuu ihoa vasten kuivalta ja miellyttävältä. Tämä harvinainen ominaisuus on sekä alpakan villalla että pellavalla.

Alpakka-pellavalangassa esiintyy paksuusvaihtelua, joka kuuluu pellavan ominaisuuksiin.

Alpakan villa on yksi maailman upeimmista ja harvinaisimmista luonnonkuiduista. Se on harvojen tuntemaa, mutta kun siihen tutustuu, jää koukkuun. Täysin poikkeuksellinen hengittävyys, hyvä nyppyyntymisenkesto ja kauniin untuvainen hohde ovat jotain sellaista, jota et muista materiaaleista löydä. 

Lämmittävyys ja hengittävyys

Oletko vilukissa tai häiritseekö kuumuus? Alpakka on kuin luotu sinulle: Andien vuoristossa vaeltava alpakka on sopeutunut eri lämpötiloihin, sillä päivisin vuoristossa paahtaa helle, öisin taas vinkuu viima. Tämän vuoksi alpakan villalle on kehittynyt vuosituhansien saatossa erityiset ominaisuudet niin lämmittävyyden kuin hengittävyyden osalta. 

Alpakka vs. merino

Saamme usein kysymyksiä alpakan villan ominaisuuksista verrattuna toisiin materiaaleihin. Merinovillaan verrattuna alpakan villa erottuu erityisesti ylivertaisten kosteudensiirto-ominaisuuksiensa vuoksi. Alpakkakuitu on käsittelemätöntä ja pystyy sitomaan ja siirtämään itseensä ainutlaatuisen hyvin kosteutta – se siis viilentää, kun tarvitset sitä. 

Verrattuna alpakkaan, kaupallinen merinovilla on ns. superpestyä: villan pinta pinnoitetaan hartsilla. Kuitu menettää näin suuren osan omasta imukyvystään. Merinovillan kasvaneen suosion myötä markkinoilla liikkuu laadultaan hyvin vaihtelevaa, merinovillan maineella ratsastavaa merinoa. 

Alpakan villa – se vain paranee käytössä

Useimmat Alpa®-neuleet neulotaan varsin tiheällä neuloksella, materiaalia säästelemättä. Tästä syystä useimmat tuotteemme pehmenevät parhaimmilleen vasta käytön myötä – neuleet vaativat siis sisäänajoa, eli kesytystä. Tiheä neulonta lisää hankauskestävyyttä, joka on villavaatteissa usein heikkous. Ja kestävyys on asia, johon haluamme panostaa. Neuleen pehmenemistä voi edistää harjaamalla tai höyryttämällä neuleen sisäpintaa tai käyttämällä neuleen alla aluksi aluspaitaa. Käytön myötä sisäpintaan nousee unelmanpehmeä alpakalle ominainen nukka, jonka ansiosta neule ikään kuin leijuu pehmeästi päälläsi. 

Kaikkien villakuitujen pinta on rakenteeltaan suomumainen, mutta alpakan villan pinta on erityisen sileä. Kun tämä yhdistetään pitkiin kuituihin, alpakka on villalaaduista vähiten nyppyyntyvää. Tästä saamme asiakkailtamme paljon kiitosta. Materiaalin ohella erityisen hyvin nukkaantumista kestävät ne neulostyypit, joiden neulonta on tiheää.

Vastuullisesti valmistettu

Alpa neuleet on valmistettu vastuullisesti Liettuassa pitkäaikaisten kumppaniemme tuotantolaitoksissa. Tehtaillamme ja henkilöstöllä on vuosikymmenten kokemus laadukkaiden neuletuotteiden valmistamisesta ja olemme yhdessä ottaneet selvää harvinaisen alpakan villan neulonnan salaisuuksista. 

Tuotteen hoito – helppoa ja yksinkertaista

Alpakka-pellavaneuleiden hoito- ja pesuohjeet ovat samat kuin 100 % alpakkaneuleidemme. Alpakasta ja pellavasta valmistetut neuleet pehmenevät huomattavasti ensimmäisessä pesussa.

Alpa®-alpakkaneuleen hoito on hyvin yksinkertaista. Jatkuvan pesun sijaan pääset helpolla, sillä alpakan villa ei juurikaan pesua kaipaa: useimmiten Alpa®-neuleen raikastamiseen riittää pelkkä ulkona tuuletus. Pesutarve vähenee entisestään, jos käytät neuleesi kanssa aluspaitaa. 

Jos neule pääsee tahriintumaan tai se kaipaa pesua, neule tulee pestä varovasti käsin viileässä (20–25 °C) vedessä villapesuaineella hellästi puristellen. Suorita lopuksi huuhtelu, aseta neule pyyhkeen päälle ja kääri neule ja pyyhe rullalle painellen. Kuosittele se muotoon ja anna kuivua tasolla.

Seikkaperäinen artikkeli neuleen hoidosta ja puhdistuksesta löytyy painamalla tästä. 

Pesussa kestää vain 10 minuuttia – harvoin pestävä alpakkaneule on siis äärimmäisen helppohoitoinen. Useimmiten pesu tai kaksi vuodessa riittää hyvin.

asiakkaiden arvostelut
5,0 Perustuu 1 arvosteluun
5 ★
100% 
1
4 ★
0% 
0
3 ★
0% 
0
2 ★
0% 
0
1 ★
0% 
0
Kirjoita arvostelu Kysy tuotteesta

Kiitos arvostelustasi!

Tuotearvosteluista on paljon hyötyä muille asiakkaille. Voit jakaa tuotearvostelusi ystävillesi!

Filter Reviews:
K
23 huhti 2023
Kirsi
FI FI

Strait-neuletoppi, meleerattu malva S

Erittäin kaunis ja käytännöllinen malli. Sopii niin housujen kuin hameidenkin kanssa. Koko reiluhko. Eikä kutita tippaakaan ensimmäiselläkään käytöllä. Pehmeä ja miellyttävä materiaali. Malvan sävy on kaunis. Täydellinen toppi :)