Drizzle-neuletakki, vaaleanharmaa

Poistuu mallistosta

100 % Alpakan villaa

Uudistettu, paranneltu malli: tuttu mitoitus – hiotummat, kestävämmät yksityiskohdat!


Kaikkien aikojen myydyimmän tuotteemme Drizzlen nimi tarkoittaa lempeää sadetta, josta kaunis, graafinen pintastruktuuri onkin saanut inspiraationsa.

Kevyt, mutta neulokseltaan napakka Drizzle tuntuu täydelliseltä vuodenajasta riippumatta.

  • 100 % alpakan villaa – kestävä, pehmeä, hengittävä ja lämmin. Lue lisää!
  • Muotoonneulottu – kauniit ja kestävät saumat.
  • Neuloksen sileä sisäpinta tuntuu miellyttävältä ja ylelliseltä ihoa vasten.
  • Neulos pehmenee parhaimmilleen ensimmäisten käyttökertojen myötä.
  • Meleerattu neutraali vaaleanharmaan sävy. Lue väriemme tarkat kuvaukset tästä.
  • Valmistettu vastuullisesti Pohjois-Euroopassa.
  • Suunnittelija: Ainomaria Haataja

Löydä sinulle sopiva koko käyttämällä älykästä Fitle-kokoapuria, jonka voit avata alta löytyvästä mittanauhakuvakkeesta. Tuotteen mitat ja kaavapiirroksen löytyvät tuotekuvastosta. Neuleen mitoitus on normaali, suosittelemme tavanomaista vaatekokoasi. 

129,90

Valitse
100% tyytyväisyystakuu, 30 päivän ilmainen vaihto- ja palautusoikeus!

“Drizzle on yksinkertainen, ihana ja monikäyttöinen neule niin värinsä kuin mallinsa puolesta. Neule myötäilee vartaloa mukavasti olematta tiukka. Kulumisen jälkiä ei vieläkään ole, vaikka neule on ollut käytössä jo useamman viikon.”


-Laura

Lisätiedot

Tuotteen tarina

Kaavoitukseltaan Drizzle on suunniteltu monikäyttöiseksi perusneuletakiksi, joka mukautuu hyvin monenlaiseen pukeutumiseen ja monenlaisille vartaloille. Käytännöllisyys onkin ollut Drizzlen suunnittelussa ohjaava tekijä. Neulepinnan pehmeämpi puoli on ihoa vasten ja neulospaksuus sopii ympärivuotiseen käyttöön. Neuletakki on neulottu kestävimmästä lankalaadustamme – Fine Special Alpacasta. Hihan leveys ja puoleen reiteen ulottuva helman mitta ovat maltilliset, jotta neuletakki sopii myös kerrospukeutumiseen takkien alle.

Mitoitus ja koko

Normaali mitoitus. Suosittelemme valitsemaan koon, jota yleensäkin käytät. Kokojen tarkat mitat on ilmoitettu tuotekuvien joukosta löytyvästä mittapiirroksessa. Hyvin rennosta mitoituksesta pitävät voivat valita myös kokonumeroa isomman koon. Neuletakin helma asettuu keskimittaisella käyttäjällä noin reiden puoliväliin.

Voit myös hyödyntää älykästä Fitle-kokoapuria, joka arvioi kehosi mitat antamiesi tietojen perusteella. Jos tiedät tarkat mittasi, saat osuvan kokosuosituksen vertaamalla todellisia mittojasi Fitlen sisältä löytyvään tuotekohtaiseen vartalonmittataulukkoon. Löydät Fitle-kokoapurin tuotesivulta kohdasta ”mikä on minun kokoni?”.  

Asiakaspalvelumme opastaa koon valinnassa mielellään toiveidesi mukaan: ota yhteyttä info@alpa.fi ja kerro tietoja pituudestasi ja mitoistasi. 

Luonnonkuiduista valmistettujen tuotteiden mitoissa on aina pientä vaihtelua ja se kuuluu asiaan. Neuleissa on kuitenkin hyvä joustovara ja neule mukautuu sinulle muutaman käyttökerran aikana.

Neuleemme eivät veny tai kutistu pesussa, kun pesu tehdään ohjeiden mukaan. 

Materiaali – alpakka, tuo andien kulta

Tämän tuotteen materiaali – 100 % Fine Special alpakan villa – on kestävin kuitulaatumme.

Perussa elävä alpakan villa on yksi maailman upeimmista ja harvinaisimmista luonnonkuiduista. Se on harvojen tuntemaa, mutta kun alpakan villaan tutustuu, siihen jää koukkuun. Täysin poikkeuksellinen hengittävyys, hyvä nukkaantumisenkesto ja kauniin untuvainen hohde ovat jotain sellaista, jota et muista materiaaleista löydä.

Lämmittävyys ja hengittävyys

Oletko vilukissa tai häiritseekö kuumuus? Alpakka on kuin luotu sinulle – Andien vuoristossa olevalle alpakka on sopeutunut eri lämpötiloihin, sillä päivisin vuoristossa paahtaa helle, öisin taas vinkuu viima. Tämän vuoksi alpakanvillalle on kehittynyt vuosituhansien saatossa erityiset ominaisuudet niin lämmittävyyden kuin hengittävyyden osalta.

Alpakka vs merino

Saamme usein kysymyksiä alpakan villan ominaisuuksista verrattuna toisiin materiaaleihin. Merinovillaan verrattuna alpakan villa erottuu erityisesti ylivertaisten kosteudensiirto-ominaisuuksiensa vuoksi. Alpakkakuitu on käsittelemätöntä ja pystyy sitomaan ja siirtämään itseensä ainutlaatuisen hyvin kosteutta – se siis viilentää, kun tarvitset sitä.

Verrattuna alpakkaan, kaupallinen merinovilla on ns. superpestyä, jossa villan pinta pinnoitetaan hartsilla. Kuitu menettää näin suuren osan omasta imukyvystään. Merinovillan kasvaneen suosion myötä markkinoilla on hyvin erilaatuisia merinovillan maineella ratsastavaa merinoa, osa laadukkaampaa, osa valitettavasti selvästi heikompaa.

Alpakanvilla – se vain paranee käytössä

Useimmat Alpa®-neulemallit neulotaan varsin tiuhalla neuloksella, materiaalia säästelemättä. Tästä syystä useimmat tuotteemme pehmenevät parhaimmilleen vasta käytön myötä – neuleet vaativat siis sisäänajoa, eli kesytystä. Tiheä neulonta lisää hankauskestävyyttä, joka on villavaatteissa usein heikkous. Ja kestävyys on asia, johon haluamme panostaa. Tuotteen pehmenemistä voi edistää harjaamalla tuotteen sisäpintaa tai käyttämällä aluksi alla aluspaitaa. Käytön myötä sisäpintaan nousee unelmanpehmeä alpakalle ominainen nukka, jonka ansiosta neule ikään kuin leijuu pehmeästi päälläsi.

Kaikkien villakuitujen pinta on rakenteeltaan suomumainen, mutta alpakanvillan pinta on erityisen sileä. Siksi neule tuntuu kädessä jopa hieman liukkaalta. Kun tämä yhdistetään pitkiin kuituihin, alpakka on villalaaduista vähiten nukkaantuvaa – asia josta saamme asiakkailtamme paljon kiitosta. Materiaalin ohella erityisen hyvin nukkaantumista kestävät ne neulostyypit, joiden neulonta on tiheää.

Vastuullisesti valmistettu

Alpa neuleet on valmistettu vastuullisesti Liettuassa pitkäaikaisten kumppaniemme tuotantolaitoksissa. Tehtaillamme ja henkilöstöllä on vuosikymmenten kokemus laadukkaiden neuletuotteiden valmistamisesta ja olemme yhdessä ottaneet selvää harvinaisen alpakan villan neulonnan salaisuuksista.

Tuotteen hoito – helppoa ja yksinkertaista

Alpa®-alpakkaneuleen hoito on hyvin yksinkertaista. Jatkuvan pesun sijasta pääset helpolla, sillä alpakan villa ei juurikaan pesua kaipaa: useimmiten Alpa®-neuleen raikastamiseen riittää pelkkä ulkona tuuletus. Pesutarve vähenee, jos käytät neuleesi kanssa aluspaitaa.

Jos neule pääsee tahriintumaan tai se kaipaa pesua, neule tulee pestä varovasti käsin viileässä (20-25c) vedessä villapesuaineella hellästi puristellen. Suorita lopuksi huuhtelu,aseta neule pyyhkeen päälle ja kääri neule ja pyyhe rullalle painellen. Kuosittele se muotoon ja anna kuivua tasolla.

Pesussa kestää vain 10 minuuttia – harvoin pestävä alpakkaneule on siis äärimmäisen helppohoitoinen. Useimmiten pesu tai kaksi vuodessa riittää hyvin.

asiakkaiden arvostelut
4,8 Perustuu 1 317 arvosteluun
5 ★
82% 
1085
4 ★
14% 
183
3 ★
2% 
31
2 ★
1% 
10
1 ★
1% 
8
Customer Photos
Kirjoita arvostelu Kysy tuotteesta

Kiitos arvostelustasi!

Tuotearvosteluista on paljon hyötyä muille asiakkaille. Voit jakaa tuotearvostelusi ystävillesi!

Filter Reviews:
US
08 touko 2023
Ulla-Riitta S.
FI FI

Drizzle neuletakki roosa L

Ihana vaate ja monikäyttöinen. Talvella päällystakin alla kesällä sinoana takkina viilrissä illoissa. Kaunis kuviopinta ja kutittamaton neule

UN
04 touko 2023
Ulla-Maj N.
FI FI

Drizzle-neuletakki Musta m koko

Olen tosi tyytyväinen tuotteeseen. Takki on lämmin ja siisti. Olen kokoa 38 ja ostamani neuletakki kokoa m ka juuri sopivan kokoinen. Suosittelen.

SH
22 huhti 2023
Seija H.
FI FI

Drizzle-neuletakki petrooli

Täydellinen laadultaan, kuten myös eka Alpa-neuletakkini. Valitsen drizzlen usein toimistopäiville töihin (helppo yhdistää mekkoihin). Mukavan ohut, hyvän näköinen ja lämmin. S-koko juuri sopiva, kun olen 160/60.

SR
21 huhti 2023
Seija R.
FI FI

Drizzle-neuletakki, musta L

Olen aikaisemmin hankkinut kaksi erilaista Alpan neuletakkia, ja todennut, että paksumpi on käytössä talviaikaan lähes joka päivä ja ohuempi lämmittää mukavasti viileinä kesäpäivinä. Musta ei kuulu lempiväreihini, mutta hyvien kokemusten takia päätin hankkia myös tämän. Laulan kahdessa kuorossa, ja avustamme usein kirkossa: ihanteellinen vaate viileään kirkkoon kuoroviitan alle! Varmasti tälle löytyy muutakin käyttöä, ja Alpan tuotteethan ovat pitkäikäisiä ja ajattomia.

PA
20 huhti 2023
Pia a.
FI FI

Drizzle neuletakki roosa koko S

Olen erittäin tyytyväinen Drizzlen omistaja. Ahkerassa käytössä on! Normaalisti olen S/M ja tämä Alpan S on sopivaa.