Alpa X KASPERI – Vesikko-neule, navy

Yhteistyömalli. Alennuskampanjat eivät koske Alpa X KASPERI -tuotteita.

100 % Alpakan villaa
Löydät alpakan villasta kattavan tietopaketin alempaa tältä sivulta tai painamalla tästä.

Olitpa purjehtimassa syystyrskyissä tai nojatuolissa kahlaamassa läpi lempikirjaasi – Vesikkoon voit luottaa. Siinä on kaikki, mitä voit vaatia vaatteelta, jota tulee käytettyä odottamattoman paljon. Äärimmäisen tyylikäs, mutta tinkimättömän käytännöllinen: tämä neule on nappivalinta niin japanilaisen raakadenimin kuin vaelluskenkienkin seuraksi.

Vesikko on neule, joka on suunniteltu uskolliseksi kumppaniksi, rauhassa ja harkiten – sillä ajatuksella, että se pysyy valikoimissamme ikuisesti.

  • 100 % Fine Special -laatuista alpakan villaa. Hengittävä, pehmeä ja lämmin. Lue lisää alta.
  • Upea, kestävä ja joustava 4-ply neulos. Materiaalissa ei ole säästelty.
  • Käännettäväksi mitoitetut hihat, jotka riittävät tarvittaessa käsien ja ranteiden lämmittämiseen.
  • Kauluksen voi nostaa pystyyn kaulaa suojaamaan. Taiteltavissa sekä sisään- että ulospäin.
  • Tuntuma pehmenee parhaimmilleen ensimmäisten käyttökertojen myötä.
  • Tasavärinen klassinen tummansininen. Lue tarkat kuvaukset väreistämme tästä.
  • Valmistettu vastuullisesti Pohjois-Euroopassa.

Pääkuvan malli on 188cm / 88kg ja käyttää kokoa L.

285,00

Valitse
100% tyytyväisyystakuu, 30 päivän ilmainen vaihto- ja palautusoikeus!
Lisätiedot

Tuotteen tarina

Neuleen design pohjautuu submarineriin, brittiläisen sukellusvenetaistelijan poolokaulusneuleeseen, joka on pysyvä miesten tyylin klassikko.

Perinteisen lampaanvillan sijaan valmistimme sen andien kullasta: 100 % Fine Special -laatuisesta alpakan villasta, joka tuntuu miellyttävältä ihoa vasten, lämmittää tavallista lampaanvillaa paremmin ja säilyy siistinä ahkerassakin käytössä.

Yhteistyömme huippulaadukkaista repuista ja laukuista tunnetun KASPERI:n kanssa perustuu ennen kaikkea yhteiseen visioon: Luomme tinkimättömän korkealaatuisia tuotteita, joissa yhdistämme ajattoman estetiikan, vastuullisuuden ja pitkäikäisyyden.

Tapasimme KASPERI:n porukkaa jo vuosia sitten messuilla ja olemme ihailleet toistemme tuotteita. Yhteistyötä on tehty aiemmin tuotekuvausten merkeissä, erityisesti erilaisten luonto- ja kansallispuistoreissujen tiimoilta. Alpan neuleet ovat olleet paljon retkeilevien KASPERI:n yrittäjien, Jannen ja Michaelin, matkassa useamman vuoden ajan niin Itämeren saarilla kuin Lapin tuntureilla.

Noilla reissuilla alpakan villan ominaisuudet olivat vakuuttaneet ainutlaatuisuudellaan. Syntyi ajatus uusien erityisesti järeämpien neulemallien toteuttamisesta yhdessä käyttökokemusten perusteella: KASPERI:n väki ottaa kontolleen tuotteiden luonnostelun ja tuotteiden filosofian – me puolestamme tuomme pöytään maailmanluokan materiaalin ja osaamisemme neulevalmistuksesta ja -suunnittelusta.

Työmme ensimmäinen hedelmä on nyt valmis. Se on Vesikko, täydellisyyttä hipova submariner-neule, neulekaapin kiistaton päällikkö. Siinä missä brittiläisten sukellusveneiden miehistö sai tyytyä karkeaan lampaanvillaan, tuomme pöytään jotain uniikkia – alpakanvillaisen submarinerin. Vesikon nimi juontaa juurensa Suomen merivoimien toisen jatkosodan aikaiseen Vesikko-sukellusveneestä, johon nykyään pääsee tutustumaan Suomenlinnan museossa.

Silkkisen pehmeä ja lämmin alpakan villa on yksi hienoimmista ja arvokkaimmista luonnonkuiduista maailmassa.

Mitoitus ja koko

Kokojen tarkat mitat on ilmoitettu tuotekuvien joukosta löytyvästä mittapiirroksessa. Suosittelemme normaalia vaatekokoasi.

Suosittelemme valitsemaan koon, jota yleensäkin käytät. Hyvin rennosta mitoituksesta pitävät voivat valita myös kokonumeroa isomman koon. Neuleen mitat voivat vaikuttaa niukoilta, neulostyyppi joustaa kuitenkin merkittävästi, joka on otettu huomioon tuotteen mitoituksessa.

Voit hyödyntää myös kokovalinnan läheisyydestä löytyvää älykästä Fitle-kokoapuria, joka arvioi kehosi mitat antamiesi tietojen perusteella. Jos tiedät todelliset tarkat mittasi, saat osuvan kokosuosituksen vertaamalla todellisia mittojasi Fitlen sisältä löytyvään tuotekohtaiseen vartalonmittataulukkoon. Asiakaspalvelumme opastaa myös mielellään oikean koon valinnassa toiveidesi mukaan: ota vain yhteys meihin info@alpa.fi ja kerro tietoja pituudestasi ja mitoistasi.

Luonnonkuiduista valmistettujen tuotteiden mitoissa on aina pientä vaihtelua ja se kuuluu asiaan. Neuleissa on kuitenkin hyvä joustovara ja neule mukautuu sinulle muutaman käyttökerran aikana.

Neuleemme koko ei veny tai kutistu pesussa, kun pesu tehdään ohjeiden mukaan. Jos olet kokojen välistä, valitse mieluummin hieman rento mitoitus.Valitse koko siis suoraan kohdalleen.

Materiaali – alpakka, tuo andien kulta

Tämän tuotteen materiaali – 100 % Fine Special alpakan villa – on kestävin kuitulaatumme.

Perussa elävä alpakan villa on yksi maailman upeimmista ja harvinaisimmista luonnonkuiduista. Se on harvojen tuntemaa, mutta kun alpakan villaan tutustuu, siihen jää koukkuun. Täysin poikkeuksellinen hengittävyys, hyvä nukkaantumisenkesto ja kauniin untuvainen hohde ovat jotain sellaista, jota et muista materiaaleista löydä.

Lämmittävyys ja hengittävyys

Oletko vilukissa tai häiritseekö kuumuus? Alpakka on kuin luotua sinulle – Andien vuoristossa olevalle alpakka on sopeutunut eri lämpötiloihin, sillä päivisin vuoristossa paahtaa helle, öisin taas vinkuu viima. Tämän vuoksi alpakanvillalle on kehittynyt vuosituhansien saatossa erityiset ominaisuudet niin lämmittävyyden kuin hengittävyyden osalta.

Alpakka vs merino

Saamme usein kysymyksiä alpakan villan ominaisuuksista verrattuna toisiin materiaaleihin. Merinovillaan verrattuna alpakan villa erottuu erityisesti ylivertaisten kosteudensiirto-ominaisuuksiensa vuoksi. Alpakkakuitu on käsittelemätöntä ja pystyy sitomaan ja siirtämään itseensä ainutlaatuisen hyvin kosteutta – se siis viilentää, kun tarvitset sitä.

Verrattuna alpakkaan, kaupallinen merinovilla on ns. superpestyä, jossa villan pinta pinnoitetaan hartsilla. Kuitu menettää näin suuren osan omasta imukyvystään. Merinovillan kasvaneen suosion myötä markkinoilla on hyvin erilaatuisia merinovillan maineella ratsastavaa merinoa, osa laadukkaampaa, osa valitettavasti selvästi heikompaa.

Alpakanvilla – se vain paranee käytössä

Useimmat Alpa®-neulemallit neulotaan varsin tiuhalla neuloksella, materiaalia säästelemättä. Tästä syystä useimmat tuotteemme pehmenevät parhaimmilleen vasta käytön myötä – neuleet vaativat siis sisäänajoa, eli kesytystä. Tiheä neulonta lisää hankauskestävyyttä, joka on villavaatteissa usein heikkous. Ja kestävyys on asia, johon haluamme panostaa. Tuotteen pehmenemistä voi edistää harjaamalla tuotteen sisäpintaa tai käyttämällä aluksi alla aluspaitaa. Käytön myötä sisäpintaan nousee unelmanpehmeä alpakalle ominainen nukka, jonka ansiosta neule ikään kuin leijuu pehmeästi päälläsi.

Kaikkien villakuitujen pinta on rakenteeltaan suomumainen, mutta alpakanvillan pinta on erityisen sileä. Siksi neule tuntuu kädessä jopa hieman liukkaalta. Kun tämä yhdistetään pitkiin kuituihin, alpakka on villalaaduista vähiten nukkaantuvaa – asia josta saamme asiakkailtamme paljon kiitosta. Materiaalin ohella erityisen hyvin nukkaantumista kestävät ne neulostyypit, joiden neulonta on tiheää.

Vastuullisesti valmistettu

Alpa neuleet on valmistettu vastuullisesti Liettuassa pitkäaikaisten kumppaniemme tuotantolaitoksissa. Tehtaillamme ja henkilöstöllä on vuosikymmenten kokemus laadukkaiden neuletuotteiden valmistamisesta ja olemme yhdessä ottaneet selvää harvinaisen alpakan villan neulonnan salaisuuksista.

Tuotteen hoito – helppoa ja yksinkertaista

Alpa®-alpakkaneuleen hoito on hyvin yksinkertaista. Jatkuvan pesun sijasta pääset helpolla, sillä alpakan villa ei juurikaan pesua kaipaa: useimmiten Alpa®-neuleen raikastamiseen riittää pelkkä ulkona tuuletus. Pesutarve vähenee, jos käytät neuleesi kanssa aluspaitaa.

Jos neule pääsee tahriintumaan tai se kaipaa pesua, neule tulee pestä varovasti käsin viileässä (20-25c) vedessä villapesuaineella hellästi puristellen. Suorita lopuksi huuhtelu,aseta neule pyyhkeen päälle ja kääri neule ja pyyhe rullalle painellen. Kuosittele se muotoon ja anna kuivua tasolla.

Pesussa kestää vain 10 minuuttia – harvoin pestävä alpakkaneule on siis äärimmäisen helppohoitoinen. Useimmiten pesu tai kaksi vuodessa riittää hyvin.

asiakkaiden arvostelut
4,9 Perustuu 29 arvosteluun
5 ★
97% 
28
4 ★
0% 
0
3 ★
0% 
0
2 ★
0% 
0
1 ★
3% 
1
Customer Photos
Kirjoita arvostelu Kysy tuotteesta

Kiitos arvostelustasi!

Tuotearvosteluista on paljon hyötyä muille asiakkaille. Voit jakaa tuotearvostelusi ystävillesi!

Filter Reviews:
EP
22 huhti 2023
Eeva-Liisa P.
FI FI

Vesikko-neule

Tuote on juuri sellainen kuin ajattelinkin. Ei kutise ja on lämmin. On laadukas ja siitä on minulle iloa pitkään.

MH
20 huhti 2023
Marjo H.
FI FI

Vesikko navy

Olen tosi tyytyväinen neuleeseen. Olen kokoa L yleensä muissakin Alpan tuotteissa ja samoin tässä, reilu istuvuus mut ei liian löysä. Hihat on pitkät mut ne onkin tarkoitus kääntää.

KV
26 maalis 2023
Kai-Bertil V.
FI FI

Aivan loistava

Tästä tuli hetkessä suosikki neuleeni. Hinta on todella kova mutta niin laatutuotteilla usein tuppaa olemaan. Itselläni on useampikin Alpan tuote ja nämä ovat kestäneet päivittäistä kovaa käyttöä jo monta vuotta. Tästä syystä voin todella suositella näitä! Vesikossa yhdistyy tyylikkyys ja ehdoton mukavuus! Istuu erittäin hyvin, eikä kutita. Parin ekan viikon aikana lievää nukkaantumista oli havaittavissa mutta sen jälkeen ei pahemmin.

A Alpa Customer
TK
17 maalis 2023
Tanu K.
FI FI

Alpa X KASPERI - Vesikko-neule, luonnonvalkoinen - S

Haussa oli siisti ja lämmin villapaita, ja sen sain. Olen varsin kapoinen rakenteeltani (175 cm / 63 kg), ja toiveena oli vartalonmyötäinen paita. S-koko osoittautui hyväksi, ei ole ollenkaan kireä, mutta myöskään löysää ei ole juurikaan. Paita on lämmin (myös aika painava, minkä havaitsee kun henkarin ottaa käteen, päällä sitä ei huomaa). Käyttökertoja on ollut muutama, joten pitemmän ajan käyttäytymisestä en osaa vielä sanoa mitään.

AK
10 maalis 2023
Antti K.
FI FI

Vesikko

Mukava, istuva ja mahtavan lämmin. Kaulus on juuri sopiva, ei ahdista, mutta istuu tiiviisti.