“Meissä syttyi palo
jakaa tämä aarre”

30 vrk:n vaihto ja palautus.

Kahden kuukauden seikkailumme keskellä Etelä-Amerikan sademetsiä ja vuorten sineä ei ollut turha:

löysimme harvinaisen ja upean aarteen – alpakan villan. Kun vuoristossa lämpötila vaihteli helteestä hallaan, paikallisten neulomat alpakanvillaiset neuleet pitivät meidät aina sopivan lämpöisinä. Oli vaikeaa uskoa, että näin mahtava materiaalia oli olemassa.

Meissä syttyi palo jakaa tämä aarre, ja päätimme tehdä sen niin hyvin kuin mahdollista. Yhdistämme parhaat luonnonmateriaalit, ajattoman tyylin ja vastuullisen eurooppalaisen valmistuksen.

Luotamme skandinaaviseen, hillittyyn designiin, joka kestää aikaa. Suunnittelemme kaikki Alpa®-tuotteemme itse Suomessa. Kelpuutamme vain parhaat luonnonmateriaalit.

Pitkäikäisen vaatteen on oltava myös käytännöllinen. Meille on äärimmäisen tärkeää, että vaatteet hengittävät, tuntuvat hyvältä yllä sekä kestävät kunnon käyttöä. Langat hankimme alpakoiden kotimaasta Perusta vastuullisilta toimijoilta, jotka olemme valikoineet tarkasti vierailuillamme paikan päällä.

Alpan uusin vastuullisuusraportti on julkaistu!

Lue raportti

Alpan tuotanto on vastuullista ja korkealaatuista. Valmistamme pipomme Suomessa ja neuleemme Liettuassa. Kaikki Alpan neulontatyö tehdään Suomessa ja Liettuassa moderneilla Stoll-neulekoneilla. Alpa®-tuotteet neulotaan muotoon aina kun mahdollista – muotoonneulottu neule ei purkaudu saumoista, ja sen valmistuksessa syntyy vain vähän hukkaa.

Materiaalitoimittajamme ovat sitoutuneet vastuulliseen liiketoimintaan. Olemme tehneet lankatoimittajillemme Peruun useita vierailuja. Hankimme valikoimamme huivit suoraan lankatoimittajaltamme. Alpakkaan suhtaudutaan Perussa suurella kunnioituksella, ja eläin on paikallisille hyvin tärkeä sekä kulttuurisesti että historiallisesti. Pehmeävillainen alpakka on hyvä valinta myös ympäristön kannalta – sen jalkojen pehmeät anturat säästävät maaperää kulumiselta, eikä se syö kasveja juurineen.

Back to top