“MEISSÄ SYTTYI PALO JAKAA TÄMÄ AARRE”

100% tyytyväisyystakuu, 30 päivän ilmainen vaihto- ja palautusoikeus

Kahden kuukauden seikkailumme keskellä Etelä-Amerikan sademetsiä ja vuorten sineä ei ollut turha: löysimme harvinaisen ja upean aarteen – alpakan villan. Kun vuoristossa lämpötila vaihteli helteestä hallaan, paikallisilta hankkimamme alpakanvillaiset neuleet pitivät meidät aina sopivan lämpöisinä. Tuntui mahdottomalta uskoa, että näin mahtavaa materiaalia edes oli olemassa.

Meissä syttyi palo jakaa tämä aarre, ja päätimme tehdä sen niin hyvin kuin pystymme. Yhdistämme parhaat luonnonmateriaalit, ajattoman tyylin ja vastuullisen eurooppalaisen valmistuksen.

Luotamme skandinaviseen, hillittyyn designiin, joka kestää aikaa. Tiimiimme kuuluu vaatesuunnittelun koulutettu ammattilainen, ja suunnittelemme tuotteemme Suomessa. Neuleemme tunnistat varsinkin yksilöllisistä neulepinnoista.

Kelpuutamme vain parhaat luonnonmateriaalit. Pitkäikäisen vaatteen on oltava myös käytännöllinen. Meille on äärimmäisen tärkeää, että vaatteet hengittävät, tuntuvat hyvältä yllä sekä kestävät kunnon käyttöä. Langat hankimme alpakoiden kotimaasta Perusta vastuullisilta toimijoilta, jotka olemme valikoineet tarkasti vierailuillamme paikan päällä.

Tutustu vastuullisuusraportteihimme tästä

Alpan tuotanto on vastuullista ja korkealaatuista. Valmistamme pipomme Suomessa ja neuleemme Liettuassa, jossa tuotantolaitoksemme on voittanut palkintoja liittyen henkilöstön hyvinvointiin ja neulealan innovaatioihin. Kaikki Alpan neulontatyö tehdään Suomessa ja Liettuassa moderneilla Stoll-neulekoneilla. Alpan vaatteet neulotaan muotoon aina kun mahdollista – muotoonneulottu neule ei purkaudu saumoista, ja sen valmistuksessa syntyy vain vähän hukkaa.

Materiaalitoimittajamme ovat sitoutuneet vastuulliseen liiketoimintaan. Olemme tehneet lankatoimittajillemme Peruun useita vierailuja. Alpakkaan suhtaudutaan Perussa suurella kunnioituksella, ja eläin on paikallisille hyvin tärkeä sekä kulttuurisesti että historiallisesti. Pehmeävillainen alpakka on hyvä valinta myös ympäristön kannalta – sen jalkojen pehmeät anturat säästävät maaperää kulumiselta, eikä se syö kasveja juurineen.

Back to top