Kahden kuukauden seikkailumme keskellä Etelä-Amerikan sademetsiä ja vuorten sineä ei ollut turha: löysimme harvinaisen ja upean aarteen – alpakan villan.
Kun vuoristossa lämpötila vaihteli helteestä hallaan, paikallisilta hankkimamme alpakanvillaiset neuleet pitivät meidät aina sopivan lämpöisinä. Tuntui
mahdottomalta uskoa, että näin mahtavaa materiaalia edes oli olemassa.

MEISSÄ SYTTYI PALO JAKAA TÄMÄ AARRE, JA PÄÄTIMME TEHDÄ SEN NIIN HYVIN KUIN MAHDOLLISTA.

Yhdistämme parhaat luonnonmateriaalit, ajattoman tyylin ja vastuullisen eurooppalaisen valmistuksen.

LUOTAMME SKANDINAAVISEEN, HILLITTYYN DESIGNIIN, JOKA KESTÄÄ AIKAA.

Tiimiimme kuuluu vaatesuunnittelun koulutettu ammattilainen, ja suunnittelemme tuotteemme Suomessa. Neuleemme tunnistat varsinkin yksilöllisistä neulepinnoista.

KELPUUTAMME VAIN PARHAAT LUONNONMATERIAALIT.

Pitkäikäisen vaatteen on oltava myös käytännöllinen. Meille on äärimmäisen tärkeää, että vaatteet hengittävät, tuntuvat hyvältä yllä sekä kestävät kunnon käyttöä. Langat hankimme alpakoiden kotimaasta Perusta vastuullisilta toimijoilta, jotka olemme valikoineet tarkasti vierailuillamme paikan päällä.

ALPAN TUOTANTO ON VASTUULLISTA JA KORKEALAATUISTA.

Valmistamme pipomme Suomessa ja neuleemme Liettuassa, jossa tuotantolaitoksemme on voittanut useita palkintoja. Kaikki Alpan neulontatyö tehdään Suomessa ja Liettuassa moderneilla Stoll-neulekoneilla. Alpan vaatteet neulotaan muotoon aina kun mahdollista – muotoonneulottu neule ei purkaudu saumoista, ja sen valmistuksessa syntyy vain vähän hukkaa.
Materiaalitoimittajamme noudattavat Perun valtion asettamia asetuksia tuottajille maksettavista villan vähimmäishinnoista ja toimivat reilun kaupan periaatteiden mukaisesti. Olemme tehneet lankatoimittajillemme Peruun useita vierailuja. Alpakkaan suhtaudutaan Perussa suurella kunnioituksella, ja eläin on paikallisille hyvin tärkeä sekä kulttuurisesti että historiallisesti. Pehmeävillainen alpakka on hyvä valinta myös ympäristön kannalta – sen pehmeät tassut eivät kuluta maaperää, eikä se syö kasveja juurineen.

HEIKKI

PERUSTAJA & TOIMITUSJOHTAJA

AINOMARIA

SUUNNITTELU

ILARI

TUOTANTO & KANSAINVÄLINEN KAUPPA

LAURI

MARKKINOINTI & VIESTINTÄ

MIRIAM

VIESTINTÄ & ASIAKASPALVELU

PETRI

RUOTSI

SILJA

SUUNNITTELU & ASIAKASPALVELU

HILDE

LÄHETYKSET & MYYMÄLÄ

JAAKKO

DEV

Yritys

AlpaFinlandia Oy
Vapaaherrantie 2
40100 JYVÄSKYLÄ
Y: 24723000
info(at)alpa.fi