FAQ

Onko Alpalla jälleenmyyjiä?

Osa mallistostamme on myynnissä Helsingin keskustan Sokoksella. Saatavuustiedoissa kannattaa kääntyä suoraan Sokoksen puoleen.

Tuotteiden myynti ja nouto onnistuu myös toimitiloistamme Jyväskylästä osoitteesta Vapaaherrantie 2 40100 Jyväskylä. Löydät aukioloaikamme Jälleenmyynti-sivulta.

Venyykö alpakanvillainen neule käytössä?

Neuleiden venyminen on hyvin vähäistä. Jos neule kuitenkin tuntuu jostain kohtaa hieman ahtaalta, se mukautuu käytössä käyttäjälleen sopivaksi.
Neuletta voi myös venyttää höyryttämällä. Koska kyseessä on luonnonkuitu, neuleen voi myös palauttaa muotoonsa.

Neuleen muokkausohjeet

Kuinka Alpan neuleet kestävät nyppyyntymistä?

Kaikki villatuotteet nyppyyntyvät jonkin verran, mutta alpakasta valmistettujen neuleiden nyppyyntymisenkesto on parhaimmasta päästä.

Vaatteiden nyppyyntymisessä on kyse siitä, että neuleen pinnasta nousee kuituja, jotka takertuvat toisiinsa ja muodostavat kimppuja.

Alpakan villan kuitu on erittäin pitkää, jonka vuoksi neuleen pinnasta nousee vähemmän yksittäisiä kuituja. Näin kimppuja ei muodostu yhtä herkästi kuin lyhytkuituisempien materiaalien kohdalla.

Alpakanvillakuidun pinta on myös erityisen sileää, minkä ansiosta kuidut eivät takerru herkästi toisiinsa. Siksi myös paljon käytetty ja pinnaltaan pehmentynyt alpakkaneule näyttää yhä hyvältä, ja nyppyjä tulee sen pintaan hyvin vähän jos lainkaan.

Mitä napakammin tuote on neulottu, sitä paremmin se kestää nyppyyntymättä.

Tummimpien harmaiden ja mustan värin nyppyyntymiskesto on jonkin verran huonompi pidemmän värjäysajan vuoksi. Tuotteen voi kuitenkin pitää siistinä, kun sen pintaa huoltaa varoen esimerkiksi nukkatrimmerillä.

Huom: tarkemman artikkelimme nyppyyntymisestä voit lukea tästä linkistä.

Mikä koko on minulle sopiva?

Suosittelemme lähtökohtaisesti sitä kokoa, jota käytät tavallisesti vaatteissasi. Tuotesivun tuotekuvia selaamalla löydät tuotteen tarkat mitat ja tuotetekstistä tarkemmat suositukset.

Olen tilannut tuotteen, joka ei ollut varastossa. Milloin se saapuu?

Päivitämme ajantasaiset saapumisarviot osoitteeseen www.alpa.fi/aikataulu.

Sain juuri uuden neuleeni, mutta se tuntuu kovemmalta kuin kuvittelin – mistä tämä johtuu?

Neulekoneella valmistetut neuleet tuntuvat aluksi hieman kovilta verrattuna käsin neulottuihin tuotteisiin.

Neulepinta neulotaan tiukaksi, jotta neuleesta tulee pitkäikäinen. Neuleessa on valmistuksesta syntyneitä jännityksiä sekä kierteitä, mutta neule pehmenee selvästi käytössä ja muotoutuu sinulle sopivaksi. Käytön myötä neuleen pintaan muodostuu pehmeä ohut “untuvakerros”, jonka ansiosta neuletta voi käyttää mukavasti suoraan iholla.

Voit nopeuttaa pehmenemistä höyryttämällä neuletta.

Voinko vaihtaa/palauttaa nettikaupasta ostetun neuleen jos se ei olekaan sopiva?

Totta kai! Tarjoamme kaikille tuotteillemme 100 % tyytyväisyystakuun sekä 30 päivän vaihto- ja palautusoikeuden. Vaihto ja palautus sujuvat helposti ja saat ohjeet tilaamasi tuotteen mukana. Palautus ja vaihto on sinulle ilmaista.

Voiko Alpan neuleita sovittaa jossain? 

Kyllä! Löydät Jyväskylän myymälämme ja showroom-yhteistyökumppanien yhteys- ja osoitetiedot jälleenmyyntisivulta.

Tuotteet voi tietysti myös tilata kotiin myös ihan sovitusmielessä – tarjoamme ilmaisen vaihdon ja palautuksen.

Neuleeni on vaurioitunut kovassa käytössä, voinko saada langanpätkän korjaukseen?

Jos lankaa on saatavilla, autamme sinua mielellämme! Ota yhteys yhteystietolomakkeella tai osoitteeseen info(at)alpa.fi.

Onko teillä jälleenmyyjiä?

Kyllä on! Ajantasaiset jälleenmyyjätiedot ja oman showroomimme aukioloajat löydät painamalla tästä.

Miksi Alpan neuleet valmistetaan Liettuassa?

Valmistamme neuleet Liettuassa ensisijaisesti korkeamman laadun vuoksi. Kotimaassa ei ole tarpeeksi tuotantokapasiteettia muotoonneulottujen neuleiden valmistukseen. Muotoonneulotussa tuotteessa ei synny materiaalihukkaa, eikä neulos purkaudu sauman pettäessä.

Pipot valmistamme Suomessa.

Voit tutustua tuotantoomme kuvareportaasimme kautta!

Onko Alpan käyttämä alpakanvilla eettistä?

Kyllä. Lankatoimittajamme toimivat reilun kaupan periaatteiden mukaisesti ja osallistuvat hyväntekeväisyysohjelmiin. Alpakan kasvattajien villasta maksettavaa hintaa säätelee Perussa valtio.

Eläimiä kohdellaan hyvin, ja alpakka on Perulaisille hyvin tärkeä ja kunnioitettu “kansalliseläin”. Olemme tehneet Perun lankatoimittajillemme useita vierailuja.

Millaisessa tehtaassa neuleet valmistetaan?

Liettuan tehdas on moderni tuotantolaitos, joka on saanut runsaasti palkintoja laadusta, innovatiivisuudesta ja satsauksistaan henkilöstön hyvinvointiin. Tehtaan työntekijöille maksetaan työehtosopimusta korkeampaa palkkaa. Tuotantoon pääset kurkkaamaan tästä!