Usein kysytyt kysymykset

 

Toivottavasti löydät vastauksen kysymykseesi! Jos jokin kuitenkin vielä ihmetyttää, otathan yhteyttä meihin.

Voinko vaihtaa tai palauttaa verkkokaupasta ostamani tuotteen?

Totta kai! Tarjoamme ilmaisen 30 päivän vaihto- ja palautusoikeuden. Voit palauttaa tuotteen, vaihtaa sen kokoa tai väriä tai vaihtaa tuotteen kokonaan toiseen. Kun palautat tuotteen, maksu palautetaan samalla maksutavalla kuin mitä tilauksessa on käytetty.

Löydät tarkat vaihto- ja palautusohjeet täältä.


 

Sain juuri uuden neuleeni, mutta se tuntuu kovemmalta kuin kuvittelin – miksi? Mitä voin tehdä?

Neulekoneella valmistetut neuleet tuntuvat aluksi hieman kovilta verrattuna käsin neulottuihin tuotteisiin.

Neulepinta neulotaan tiukaksi, jotta neuleesta tulee pitkäikäinen. Uudessa neuleessa on valmistuksessa syntyneitä jännityksiä ja kierteitä, mutta neule pehmenee selvästi käytössä, jolloin neule on entistä mukavampi yllä.

Voit nopeuttaa pehmenemistä harjaamalla tai höyryttämällä neuletta sisäpuolelta, tai pesemällä neuleen hellästi käsin viileässä vedessä. Nämä keinot tepsivät usein myös, jos neule tuntuu herkälle iholle aluksi liian karhealta tai pistelevältä. Alpakan villan, erityisesti Baby Alpacan tai Premium Baby Alpacan, on todettu sopivan lähtökohtaisesti hyvin myös herkälle iholle.


 

Venyykö alpakanvillainen neule käytössä?

Venyminen on vähäistä, mutta neule mukautuu käytön myötä käyttäjälleen sopivammaksi. Huomioithan kuitenkin, että erityisesti kainaloiden alueelle ja hihoihin jää heti riittävästi tilaa. Näin neuletta on miellyttävä käyttää, eikä neulos kulu tai reikiinny ennenaikaisesti tai ala huopua.


 

Onko Alpa®-tuotteilla jälleenmyyjiä?

Kyllä! Löydät jälleenmyyjien yhteys- ja osoitetiedot täältä.

Neuleen voi tietysti myös tilata kotiin ihan sovitusmielessä – tarjoamme ilmaisen vaihdon ja palautuksen.


 

Voinko saada korjauslankaa Alpa®-neuleelleni?

Jos lankaa on saatavilla, lähetämme sitä sinulle mielellämme. Ota yhteyttä meihin yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse info(at)alpa.fi.

Voit tarvittaessa tilata neuleellesi korjauksen korjauspalvelustamme. Korjauspalvelu ei tee lyhennyksiä, kavennuksia tai muita muokkaustöitä. Käännythän näissä asioissa muokkausompelua tarjoavan ompelimon puoleen.


 

Mikä koko on minulle sopiva?

Suosittelemme lähtökohtaisesti sitä vaatekokoa, jota yleensäkin käytät. Koon valinnassa kannattaa käyttää apuna tuotetekstiä ja tuotekuvista löytyvää mittapiirrosta. Mittapiirrosta tarkastellessa tulee muistaa, että koska neuleet on valmistettu luonnonkuiduista, esiintyy niiden mitoissa pientä vaihtelua.


 

Olen tilannut tuotteen, joka ei ollut varastossa. Milloin se saapuu?

Päivitämme saapumisarvioita säännöllisesti. Löydät viimeisimmät tiedot aina verkkosivuiltamme.


 

Kuinka neuleenne kestävät nyppyyntymistä?

Villa nyppyyntyy aina jonkin verran, mutta alpakasta valmistettujen neuleiden nyppyyntymisenkesto on parhaimmasta päästä. Lisäksi mahdolliset nypyt on helppo ja nopea poistaa neuleharjalla.

Nyppyjä voi muodostua, kun neule altistuu hankaukselle. Tämän vuoksi nyppyjä on tyypillisesti neuleen helmassa, selässä tai hihoissa. Nypyt ovat käytännössä neuleen pinnassa ollutta pölyä, rasvaa tai muuta likaa ja neuleesta irronnutta kuitua, jotka ovat takertuneet toisiinsa hankauksen myötä.

Alpakan villan kuitu on erittäin pitkää, minkä vuoksi neuleen pinnasta nousee vähemmän yksittäisiä kuituja. Näin nyppyä ei muodostu yhtä herkästi kuin lyhytkuituisempien materiaalien kohdalla.

Alpakanvillakuidun pinta on myös erityisen sileää, minkä ansiosta kuidut eivät takerru herkästi toisiinsa. Siksi myös paljon käytetty ja pinnaltaan pehmentynyt alpakkaneule näyttää yhä hyvältä, ja nyppyjä tulee sen pintaan hyvin vähän, jos lainkaan.

Mitä napakammin tuote on neulottu, sitä paremmin se kestää nyppyyntymättä.

Mustan ja muiden tummempien värien nyppyyntymisenkesto on jonkin verran huonompi pidemmän värjäysajan vuoksi. Tuotteen voi kuitenkin pitää siistinä, kun sen pintaa huoltaa varoen esimerkiksi neuleharjalla tai nukkatrimmerillä.

Lue lisää nyppyyntymisestä täältä.


Missä neuleet valmistetaan?

Alpa®-neuleet valmistetaan kahdessa eri tehtaassa Liettuassa, joka on matalan riskin tuotantomaa. Tämä tarkoittaa sitä, että maan lait suojelevat työntekijöiden oikeuksia. Alpan valitsemat tehtaat pitävät huolta työntekijöistään ja tehtaista toinen on palkittu esimerkiksi työhyvinvoinnista ja neuleinnovaatioista. Kurkista tuotantoon!

Valmistamme neuleet Liettuassa ensisijaisesti korkeamman laadun ja tuotantokapasiteetin vuoksi. Kotimaassa ei ole tarpeeksi tuotantokapasiteettia muotoonneulottujen neuleiden valmistukseen. Muotoonneulotussa tuotteessa ei synny materiaalihukkaa, eikä neulos purkaudu sauman pettäessä.

Pipot valmistamme Suomessa.


 

Onko Alpan käyttämä alpakan villa eettistä?

Lankatoimittajamme ovat sitoutuneet vastuulliseen liiketoimintaan ja osallistuvat hyväntekeväisyysohjelmiin.

Eläimiä kohdellaan hyvin, sillä alpakka on Perussa hyvin tärkeä ja kunnioitettu “kansalliseläin”. Eläimistä pidetään hyvää huolta myös siksi, että alpakka lisääntyy hyvin hitaasti ja synnyttää vain yhden poikasen kerrallaan.

Olemme tehneet Perun lankatoimittajillemme useita vierailuja.

Voit lukea aiheesta lisää esimerkiksi vastuullisuusraportistamme.


 

Back to top
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]