Usein kysytyt kysymykset

 

Olemme koonneet listan usein kysytyistä kysymyksistä. Toivottavasti löydät täältä vastauksen kysymykseesi! Jos jokin kuitenkin vielä ihmetyttää, otathan yhteyttä meihin.

 

Onko Alpalla jälleenmyyjiä?

Kyllä! Löydät Jyväskylän myymälämme ja shop in shopiemme yhteys- ja osoitetiedot jälleenmyyntisivulta.

Tuotteet voi tietysti myös tilata kotiin myös ihan sovitusmielessä – tarjoamme ilmaisen vaihdon ja palautuksen.


 

Venyykö alpakanvillainen neule käytössä?

Neuleiden venyminen on hyvin vähäistä. Jos neule kuitenkin tuntuu jostain kohtaa hieman ahtaalta, se mukautuu käytössä käyttäjälleen sopivaksi.
Neuletta voi myös venyttää höyryttämällä. Koska kyseessä on luonnonkuitu, neuleen voi myös palauttaa muotoonsa. Neuleen muokkausohjeet.


 

Sain juuri uuden neuleeni, mutta se tuntuu kovemmalta kuin kuvittelin – mistä tämä johtuu?

Neulekoneella valmistetut neuleet tuntuvat aluksi hieman kovilta verrattuna käsin neulottuihin tuotteisiin.

Neulepinta neulotaan tiukaksi, jotta neuleesta tulee pitkäikäinen. Neuleessa on valmistuksesta syntyneitä jännityksiä sekä kierteitä, mutta neule pehmenee selvästi käytössä ja muotoutuu sinulle sopivaksi. Käytön myötä neuleen pintaan muodostuu pehmeä ohut “untuvakerros”, jonka ansiosta neuletta voi käyttää mukavasti suoraan iholla.

Voit nopeuttaa pehmenemistä höyryttämällä neuletta.


 

Voinko vaihtaa/palauttaa nettikaupasta ostetun neuleen jos se ei olekaan sopiva?

Totta kai! Tarjoamme kaikille tuotteillemme 100 % tyytyväisyystakuun sekä 30 päivän vaihto- ja palautusoikeuden. Vaihto ja palautus sujuvat helposti, ja saat ohjeet tilaamasi tuotteen mukana. Palautus ja vaihto on sinulle ilmaista.


 

Neuleeni on vaurioitunut kovassa käytössä, voinko saada langanpätkän korjaukseen?

Autamme mielellämme pidentämään neuleesi käyttöikää. Jos lankaa on saatavilla, lähetämme sinulle korjauslankaa! Ota yhteys yhteystietolomakkeella tai osoitteeseen info(at)alpa.fi.


 

Millaisessa tehtaassa neuleet valmistetaan?

Alpan neuleet tuotetaan kahdessa eri tehtaassa Liettuassa, joka on matalan riskin tuotantomaa. Tämä tarkoittaa sitä, että maan lait suojelevat työntekijöiden oikeuksia. Alpan valitsemat tehtaat pitävät työntekijöistään huolta ja toinen on saanut palkintoja esimerkiksi työhyvinvoinnista ja neuloinnovaatioista. Tuotantoon pääset kurkkaamaan tästä!


 

Mikä koko on minulle sopiva?

Suosittelemme lähtökohtaisesti sitä kokoa, jota käytät tavallisesti vaatteissasi. Tuotesivun tuotekuvia selaamalla löydät tuotteen tarkat mitat ja tuotetekstistä tarkemmat suositukset.


 

Olen tilannut tuotteen, joka ei ollut varastossa. Milloin se saapuu?

Päivitämme saapumisarviot heti kuin saamme uutta tietoa saapumisajankohdasta. Löydät viimeisimmät tiedot aina täältä.


 

Missä Alpan neuleet valmistetaan?

Valmistamme neuleet Liettuassa ensisijaisesti korkeamman laadun ja tuotantokapasiteetin vuoksi. Kotimaassa ei ole tarpeeksi tuotantokapasiteettia muotoonneulottujen neuleiden valmistukseen. Muotoonneulotussa tuotteessa ei synny materiaalihukkaa, eikä neulos purkaudu sauman pettäessä.

Pipot valmistamme Suomessa.

Voit tutustua tuotantoomme kuvareportaasimme kautta!


 

Onko Alpan käyttämä alpakanvilla eettistä?

Lankatoimittajamme ovat sitoutuneet vastuulliseen liiketoimintaan ja osallistuvat hyväntekeväisyysohjelmiin.

Eläimiä kohdellaan hyvin, sillä alpakka on Perulaisille hyvin tärkeä ja kunnioitettu “kansalliseläin”. Eläimistä pidetään hyvää huolta myös siksi, että alpakka lisääntyy hyvin hitaasti ja synnyttää vain yhden poikasen kerrallaan.

Olemme tehneet Perun lankatoimittajillemme useita vierailuja.


 

Kuinka Alpan neuleet kestävät nyppyyntymistä?

Kaikki villatuotteet nyppyyntyvät jonkin verran, mutta alpakasta valmistettujen neuleiden nyppyyntymisenkesto on parhaimmasta päästä.

Vaatteiden nyppyyntymisessä on kyse siitä, että neuleen pinnasta nousee kuituja, jotka takertuvat toisiinsa ja muodostavat kimppuja.

Alpakan villan kuitu on erittäin pitkää, jonka vuoksi neuleen pinnasta nousee vähemmän yksittäisiä kuituja. Näin kimppuja ei muodostu yhtä herkästi kuin lyhytkuituisempien materiaalien kohdalla.

Alpakanvillakuidun pinta on myös erityisen sileää, minkä ansiosta kuidut eivät takerru herkästi toisiinsa. Siksi myös paljon käytetty ja pinnaltaan pehmentynyt alpakkaneule näyttää yhä hyvältä, ja nyppyjä tulee sen pintaan hyvin vähän jos lainkaan.

Mitä napakammin tuote on neulottu, sitä paremmin se kestää nyppyyntymättä.

Tummimpien harmaiden ja mustan värin nyppyyntymiskesto on jonkin verran huonompi pidemmän värjäysajan vuoksi. Tuotteen voi kuitenkin pitää siistinä, kun sen pintaa huoltaa varoen esimerkiksi nukkatrimmerillä.

Huom: tarkemman artikkelimme nyppyyntymisestä voit lukea tästä linkistä.


 

Back to top