Usein kysytyt kysymykset

Voinko vaihtaa tai palauttaa verkkokaupasta ostamani tuotteen?

Totta kai! Tarjoamme kaikille tuotteille 30 päivän vaihto- ja palautusoikeuden. Voit palauttaa tuotteen, vaihtaa kokoa tai väriä tai vaihtaa tuotteen kokonaan toiseen. Kun palautat tuotteen, maksu palautetaan samalla maksutavalla kuin mitä tilauksessa on käytetty.

Löydät tarkat vaihto- ja palautusohjeet täältä.


 

Sain juuri uuden neuleeni, mutta se tuntuu kovemmalta kuin kuvittelin – miksi? Mitä voin tehdä?

Koneella valmistetut neuleet tuntuvat aluksi hieman kovilta käsin neulottuihin verrattuna.

Neulepinta neulotaan tiukaksi, jotta neuleesta tulee pitkäikäinen. Uudessa neuleessa on valmistuksessa syntyneitä jännityksiä ja kierteitä, mutta neule pehmenee selvästi käytössä, jolloin neule on entistä mukavampi yllä.

Voit nopeuttaa pehmenemistä harjaamalla tai höyryttämällä neuletta sisäpuolelta, tai pesemällä neuleen hellästi käsin viileässä vedessä. Nämä keinot tepsivät usein myös, jos neule tuntuu herkälle iholle aluksi liian karhealta tai pistelevältä. Alpakan villan, erityisesti Baby Alpacan tai Premium Baby Alpacan, on todettu sopivan lähtökohtaisesti hyvin myös herkälle iholle.


 

Venyykö alpakanvillainen neule käytössä?

Venyminen on vähäistä, mutta neule mukautuu käytön myötä käyttäjälleen sopivammaksi. Huomioithan kuitenkin, että erityisesti kainaloiden alueelle ja hihoihin jää heti riittävästi tilaa. Näin neuletta on miellyttävä käyttää, eikä neulos kulu tai reikiinny ennenaikaisesti tai ala huopua.


 

Mikä koko on minulle sopiva?

Suosittelemme lähtökohtaisesti sitä vaatekokoa, jota yleensäkin käytät. Koon valinnassa kannattaa käyttää apuna tuotetekstiä ja tuotekuvista löytyvää mittapiirrosta. Mittapiirrosta tarkastellessa tulee muistaa, että koska neuleet on valmistettu luonnonkuiduista, esiintyy niiden mitoissa pientä vaihtelua.


 

Kuinka neuleenne kestävät nyppyyntymistä?

Nyppyyntyminen on tietyissä määrin kaikkien villojen ominaisuus, mutta alpakan villan on todettu nyppyyntyvän monia muita kuituja vähemmän ja hitaammin. Lisäksi mahdolliset nypyt on helppo ja nopea poistaa neuleharjalla. Löydät lisätietoa neuleiden huoltamisesta täältä.

Nyppyjä voi muodostua, kun neule altistuu hankaukselle. Nypyt ovat käytännössä neuleen pinnassa ollutta pölyä, rasvaa tai muuta likaa ja neuleesta ja muista tekstiileistä irronnutta kuitua, jotka ovat takertuneet toisiinsa hankauksen myötä. Nyppyyntymisen voi aiheuttaa esimerkiksi laukku, koru tai päällystakki. Ajan myötä nyppyjä voi muodostua hankaukselle luonnostaan altistuviin kohtiin, kuten esimerkiksi neuleen kainaloihin tai hihoihin.

Alpakan villan kuitu on erittäin pitkää, minkä vuoksi neuleen pinnasta nousee vähemmän yksittäisiä kuituja. Näin nyppyä ei muodostu yhtä herkästi kuin lyhytkuituisempien materiaalien kohdalla.

Alpakanvillakuidun pinta on myös erityisen sileää, jolloin kuidut eivät takerru herkästi toisiinsa. Siksi myös paljon käytetty ja pinnaltaan pehmentynyt alpakkaneule näyttää yhä hyvältä, ja nyppyjä tulee sen pintaan vähän, jos lainkaan.

Mitä napakammin tuote on neulottu, sitä paremmin se kestää nyppyyntymättä.

Mustan ja muiden tummempien värien nyppyyntymisenkesto on jonkin verran huonompi pidemmän värjäysajan vuoksi. Tuotteen voi kuitenkin pitää siistinä, kun sen pintaa huoltaa varoen esimerkiksi neuleharjalla tai nukkatrimmerillä.

Jos toivot voivasi huoltaa neulettasi mahdollisimman harvoin, suosi napakammin neulottuja malleja ja vaaleita värejä.


 

Voinko saada korjauslankaa Alpa®-neuleelleni?

Jos lankaa on saatavilla, lähetämme sitä sinulle mielellämme. Ota yhteyttä meihin yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse info(at)alpa.fi.

Voit tarvittaessa tilata neuleellesi korjauksen korjauspalvelustamme. Korjauspalvelu ei tee lyhennyksiä, kavennuksia tai muita muokkaustöitä. Käännythän näissä asioissa muokkausompelua tarjoavan ompelimon puoleen.


Onko Alpalla jälleenmyyjiä?

Tuotteidemme jälleenmyynti on päättynyt. Myymälämme palvelee osoitteessa Tervalankatu 10, 40500 Jyväskylä. Tervetuloa! Aukioloajat.


 

Olen tilannut tuotteen, joka ei ollut varastossa. Milloin se saapuu?

Päivitämme ennakkotilausten saapumisarvioita säännöllisesti. Löydät viimeisimmät tiedot aina verkkosivuiltamme.


Missä neuleet valmistetaan?

Alpa®-neuleet valmistetaan kahdessa eri tehtaassa Liettuassa, joka on matalan riskin tuotantomaa. Tämä tarkoittaa sitä, että maan lait suojelevat työntekijöiden oikeuksia. Alpan valitsemat tehtaat pitävät huolta työntekijöistään ja tehtaista toinen on palkittu esimerkiksi työhyvinvoinnista ja neuleinnovaatioista. Kurkista tuotantoon!

Valmistamme neuleet Liettuassa ensisijaisesti korkeamman laadun ja tuotantokapasiteetin vuoksi. Kotimaassa ei ole tarpeeksi tuotantokapasiteettia muotoonneulottujen neuleiden valmistukseen. Muotoonneulotussa tuotteessa ei synny materiaalihukkaa, eikä neulos purkaudu sauman pettäessä.

Pipot valmistamme Suomessa.


 

Onko Alpan käyttämä alpakan villa eettistä?

Lankatoimittajamme ovat sitoutuneet vastuulliseen liiketoimintaan ja osallistuvat hyväntekeväisyysohjelmiin.

Eläimiä kohdellaan hyvin, sillä alpakka on Perussa hyvin tärkeä ja kunnioitettu “kansalliseläin”. Eläimistä pidetään hyvää huolta myös siksi, että alpakka lisääntyy hyvin hitaasti ja synnyttää vain yhden poikasen kerrallaan.

Olemme tehneet Perun lankatoimittajillemme useita vierailuja.

Lue lisää aiheesta esimerkiksi vastuullisuusraportistamme.


 

Back to top