Vastuullinen tuotanto

Tuotantomaat

Alpan tuotanto on vastuullista ja korkealaatuista. Valmistamme neuleemme Liettuassa, joka on matalan riskin tuotantomaa. Yhteistyökumppanien valinnassa meille on erityisen tärkeää työntekijöiden järjestäytymisoikeus, asiaankuuluva palkkaus, lainmukaiset työajat sekä työturvallisuus.

Pipot neulotaan Suomessa ja huivit kudotaan Perussa.

Kuitu & lanka

Alpakka on Perulaisille hyvin tärkeä ja kunnioitettu kansalliseläin. Eläimistä pidetään hyvää huolta myös siksi, että alpakka lisääntyy hyvin hitaasti ja synnyttää vain yhden poikasen kerrallaan.

Käyttämämme alpakan villa tulee perulaiselta toimittajalta, jonka kanssa on tehty yhteistyötä vuodesta 2012 – Alpan perustamisesta lähtien.

Hävikin välttäminen

Alpan neuleet neulotaan muotoon aina kun mahdollista, joten leikkuujätettä syntyy vähän.

Epäonnistuneet prototyypit puretaan ja lanka keritään takaisin lankakerille. Vialliset kakkoslaadun tuotteet eivät päädy meillä roskiin tai poltettavaksi, vaan ne myydään huokeammin hinnoiteltuna verkkokaupastamme.

Alpan neuleet neulotaan Liettuassa, jossa Alpalla on kaksi yhteistyötehdasta.

Yhteistyökumppanien valinnassa meille on tärkeä vahva ammattitaito, henkilöstön hyvinvointi ja toimiva kommunikaatio. Lisäksi erittäin tärkeitä ovat työntekijöiden järjestäytymisoikeus, asiaankuuluva palkkaus, lainmukaiset työajat sekä työturvallisuus. Haluamme ylläpitää pitkiä yhteistyösuhteita, jotka perustuvat kummankin osapuolen väliselle vahvalle luottamukselle ja suoralle kommunikaatiolle.

Pääset katsomaan lisää neuleiden tuotannosta täältä.

Vierailemme tuotantolaitoksilla säännöllisesti. Ymmärrämme, että se ei kuitenkaan itsessään takaa hyviä työoloja. Siksi pitkien asiakassuhteiden ja molemminpuolisen avoimuuden ja luottamuksen tärkeys korostuu. Olemme suorassa yhteydessä tehtaisiin viikoittain. Näin myös vastuullisuuden valvonta ja hallinta on tehokasta ja ylipäätään mahdollista.

Pipomme valmistetaan kahdella toimittajalla Suomessa. Valikoimamme huivit valmistetaan Perussa ja pesuaine Suomessa.

Sopiva kriteerimme täyttävä neulomo löytyi Liettuasta vuonna 2016. Vuonna 2019 tuotannon määrän kasvaessa oli ajankohtaista löytää toinenkin neulomo Liettuasta, jotta Alpa voisi vastata neuleiden kysyntään.

Toisella tuotantolaitoksista Liettuassa on sekä ISO 9001- ja ISO 14001- että EMAS-standardit.

Tuotteidemme silkki tulee alihankkijamme kautta Kiinasta. Sitoudumme siihen, että tuotteissamme ei käytetä raaka-aineita, jotka tulevat Xinjiangin uiguurien autonomiselta alueelta. Alpa ei hyväksy pakkotyövoimaa tuotantoketjussaan.

Tuotteemme pakataan 100 % kierrätettävään ja uudelleen käytettävään postituspussiin, jolla myös mahdolliset vaihto- ja palautustuotteet on mahdollista toimittaa takaisin. Kannustamme asiakkaitamme valitsemaan vielä paperiakin ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon: RePackin.

RePack on suomalaisyrityksen kehittämä palkittu pakkausmateriaali ja sen palautusjärjestelmä. RePack-pakkaukset valmistetaan kierrätysmuovista, ja yksi paketti kestää keskimäärin 20 käyttökertaa. Pakkaus on 100 % kierrätettävää polypropeenia.

Back to top