Trail-neulepaita, luonnonvalkoinen/ruskea

100 % Alpakan villaa
Löydät alpakan villasta kattavan tietopaketin alempaa tältä sivulta tai painamalla tästä.

Lämpöä, suojaa, ikiaikojen tyyliä.

Käsinneulottujen merimiesneuleiden tunnelmasta ja käytännöllisestä mukavuudesta ammentava Trail-neuleemme huokuu rehtiä jämäkkyyttä, yksinkertaista mukavuutta ja arvokkaita perinteitä.

  • Huippumateriaali – 100 % Fine Special -laatuista alpakan villaa
  • Jämäkkä, ryhdikäs ja kestävä.
  • Pehmeä neulos sisäpinnassa.
  • Äärimmäisen helppohoitoinen – pesu muutaman kerran vuodessa riittää!
  • Muotoonneulottu rakenne – kestävät linkkisaumat.
  • Pehmenee parhaimmilleen muutaman käyttökerran myötä.
  • Pohjaväri värjäämätön, neutraaliin beigeen taittava sävy. Lue väriemme tarkat kuvaukset tästä.
  • Suunniteltu Suomessa, valmistettu vastuullisesti Pohjois-Euroopassa.

Studiokuvien malli on 169 cm pitkä ja käyttää kokoa S.

219,90

Valitse
100% tyytyväisyystakuu, 30 päivän ilmainen vaihto- ja palautusoikeus!
Lisätiedot

Tuotteen tarina

Suunnittelussa on lähdetty liikkeelle kalastajaneuleille tyypillisestä kirjoneuletekniikasta, jonka rakenne on yksinkertaisuudessaan äärettömän käytännöllinen ja toimiva. Kuviolangasta sisäpuolelle muodostuvat lankalenkit luovat ilmavan, lämpimän ja pehmeän vuorikerroksen, joka parantaa neuleen tuntumaa entisestään.

Neuleen kuviossa voit nähdä karttamerkintöjen polkua ja venereittejä kuvaavan katkoviivan, josta syntyi myös tuotteen nimi Trail (=polku / jälki).

“Vierailin tuotetta suunnitellessani Ahvenanmaan merenkulkumuseossa. Museon kokoelmissa on Ahvenanmaalaisen merikapteeni Sven Eriksonin neulepaita. Näyttelyn neule oli ollut Eriksonin päällä vuonna 1936, kun hän pelastui vaimonsa kanssa Cecilie-purjelaivan haaksirikosta Englannin kanaalissa.

Tuon historiallisen neulepaidan innoittamana suunnittelin Trail-neuleeseen pehmeän valkoruskean värityksen tummapohjaisten värien lisäksi.”

-Suunnittelija Ainomaria Haataja

Mitoitus ja koko

Kokojen tarkat mitat on ilmoitettu tuotekuvien joukosta löytyvästä mittapiirroksessa. Suosittelemme valitsemaan koon, jota yleensäkin käytät. Hyvin rennosta mitoituksesta pitävät voivat valita myös kokonumeroa isomman koon. 

Voit hyödyntää myös kokovalinnan läheisyydestä löytyvää älykästä Fitle-kokoapuria, joka arvioi kehosi mitat antamiesi tietojen perusteella. Jos tiedät todelliset tarkat mittasi, saat osuvan kokosuosituksen vertaamalla todellisia mittojasi Fitlen sisältä löytyvään tuotekohtaiseen vartalonmittataulukkoon. Asiakaspalvelumme opastaa myös mielellään oikean koon valinnassa toiveidesi mukaan: ota vain yhteys meihin info@alpa.fi ja kerro tietoja pituudestasi ja mitoistasi.

Luonnonkuiduista valmistettujen tuotteiden mitoissa on aina pientä vaihtelua ja se kuuluu asiaan. Neuleissa on kuitenkin hyvä joustovara ja neule mukautuu sinulle muutaman käyttökerran aikana.

Neuleemme koko ei veny tai kutistu pesussa, kun pesu tehdään ohjeiden mukaan. Jos olet kokojen välistä, valitse mieluummin hieman rento mitoitus.Valitse koko siis suoraan kohdalleen.

Materiaali – alpakka, tuo andien kulta

Tämän tuotteen materiaali – 100 % Fine Special alpakan villa – on kestävin kuitulaatumme.

Perussa elävä alpakan villa on yksi maailman upeimmista ja harvinaisimmista luonnonkuiduista. Se on harvojen tuntemaa, mutta kun alpakan villaan tutustuu, siihen jää koukkuun. Täysin poikkeuksellinen hengittävyys, hyvä nukkaantumisenkesto ja kauniin untuvainen hohde ovat jotain sellaista, jota et muista materiaaleista löydä.

Lämmittävyys ja hengittävyys

Oletko vilukissa tai häiritseekö kuumuus? Alpakka on kuin luotua sinulle – Andien vuoristossa olevalle alpakka on sopeutunut eri lämpötiloihin, sillä päivisin vuoristossa paahtaa helle, öisin taas vinkuu viima. Tämän vuoksi alpakanvillalle on kehittynyt vuosituhansien saatossa erityiset ominaisuudet niin lämmittävyyden kuin hengittävyyden osalta.

Alpakka vs merino

Saamme usein kysymyksiä alpakan villan ominaisuuksista verrattuna toisiin materiaaleihin. Merinovillaan verrattuna alpakan villa erottuu erityisesti ylivertaisten kosteudensiirto-ominaisuuksiensa vuoksi. Alpakkakuitu on käsittelemätöntä ja pystyy sitomaan ja siirtämään itseensä ainutlaatuisen hyvin kosteutta – se siis viilentää, kun tarvitset sitä.

Verrattuna alpakkaan, kaupallinen merinovilla on ns. superpestyä, jossa villan pinta pinnoitetaan hartsilla. Kuitu menettää näin suuren osan omasta imukyvystään. Merinovillan kasvaneen suosion myötä markkinoilla on hyvin erilaatuisia merinovillan maineella ratsastavaa merinoa, osa laadukkaampaa, osa valitettavasti selvästi heikompaa.

Alpakanvilla – se vain paranee käytössä

Useimmat Alpa®-neulemallit neulotaan varsin tiuhalla neuloksella, materiaalia säästelemättä. Tästä syystä useimmat tuotteemme pehmenevät parhaimmilleen vasta käytön myötä – neuleet vaativat siis sisäänajoa, eli kesytystä. Tiheä neulonta lisää hankauskestävyyttä, joka on villavaatteissa usein heikkous. Ja kestävyys on asia, johon haluamme panostaa. Tuotteen pehmenemistä voi edistää harjaamalla tuotteen sisäpintaa tai käyttämällä aluksi alla aluspaitaa. Käytön myötä sisäpintaan nousee unelmanpehmeä alpakalle ominainen nukka, jonka ansiosta neule ikään kuin leijuu pehmeästi päälläsi.

Kaikkien villakuitujen pinta on rakenteeltaan suomumainen, mutta alpakanvillan pinta on erityisen sileä. Siksi neule tuntuu kädessä jopa hieman liukkaalta. Kun tämä yhdistetään pitkiin kuituihin, alpakka on villalaaduista vähiten nukkaantuvaa – asia josta saamme asiakkailtamme paljon kiitosta. Materiaalin ohella erityisen hyvin nukkaantumista kestävät ne neulostyypit, joiden neulonta on tiheää.

Vastuullisesti valmistettu

Alpa neuleet on valmistettu vastuullisesti Liettuassa pitkäaikaisten kumppaniemme tuotantolaitoksissa. Tehtaillamme ja henkilöstöllä on vuosikymmenten kokemus laadukkaiden neuletuotteiden valmistamisesta ja olemme yhdessä ottaneet selvää harvinaisen alpakan villan neulonnan salaisuuksista.

Tuotteen hoito – helppoa ja yksinkertaista

Alpa®-alpakkaneuleen hoito on hyvin yksinkertaista. Jatkuvan pesun sijasta pääset helpolla, sillä alpakan villa ei juurikaan pesua kaipaa: useimmiten Alpa®-neuleen raikastamiseen riittää pelkkä ulkona tuuletus. Pesutarve vähenee, jos käytät neuleesi kanssa aluspaitaa.

Jos neule pääsee tahriintumaan tai se kaipaa pesua, neule tulee pestä varovasti käsin viileässä (20-25c) vedessä villapesuaineella hellästi puristellen. Suorita lopuksi huuhtelu,aseta neule pyyhkeen päälle ja kääri neule ja pyyhe rullalle painellen. Kuosittele se muotoon ja anna kuivua tasolla.

Pesussa kestää vain 10 minuuttia – harvoin pestävä alpakkaneule on siis äärimmäisen helppohoitoinen. Useimmiten pesu tai kaksi vuodessa riittää hyvin.

asiakkaiden arvostelut
5,0 Perustuu 5 arvosteluun
5 ★
100% 
5
4 ★
0% 
0
3 ★
0% 
0
2 ★
0% 
0
1 ★
0% 
0
Kirjoita arvostelu Kysy tuotteesta

Kiitos arvostelustasi!

Tuotearvosteluista on paljon hyötyä muille asiakkaille. Voit jakaa tuotearvostelusi ystävillesi!

Filter Reviews:
HS
05 huhti 2023
Heikki S.
FI FI

Trail

Erinomaisen mukava päällä ja hyvän näköinen.

RK
24 maalis 2023
Riitta K.
FI FI

Trail neulepaita tummanharmaa/luonnonvalkoinen

Ostin miehelleni, ollut mieleinen ja kovasti käytössä. Tyylikäs ja klassinen malli ja kuvio. Koko vastaa muita Alpan miestenneuleita, L-koko juuri sopiva n.52-kokoiselle miehelleni.

OM
27 tammi 2023
Olli M.
FI FI

Trail neulepaita

Lämmin pehmeä hienon ja arvokkaan näköinen. Kyselevät merkkiä, ja mistä noita saa.

AH
20 tammi 2023
Arttu H.
FI FI

Trail neulepaita valkoinen

M-koko istui hyvin päälle 178 cm pitkälle normaalivartaloiselle henkilölle. Paita on todella lämmin ja mukava pitää. Ehdottomasti hintansa väärti.

MH
09 tammi 2023
Maria H.
FI FI

Trail

Ostin lahjaksi ja on ollut pidetty. Sopiva istuvuus, vastaa kokoa. Ryhdikäs, tyylikäs ja lämmin.