Vaatevallankumous 2021 – Kuka tekee Alpan neuleet?

24.4.2021

Terveiset tuotannosta

Kuka tekee Alpan neuleet? Kuka kehrää neuleiden langan?

Vaatevallankumous on globaalisti vaikuttava kampanja, jonka tavoitteena on edistää läpinäkyvää ja vastuullista vaateteollisuutta. Jokaisen vaatteen takana on ihminen, joka usein voi unohtua. Vaatevallankumous kannustaakin nostamaan esille henkilöitä, jotka valmistavat vaatteet. Kampanja sai alkunsa vaateteollisuuden suurimmasta tehdasonnettomuudesta, Rana Plazan romahduksesta, jossa kuoli yli 1130 työntekijää.

Seuraavaksi kerromme lisää henkilöistä, jotka valmistavat Alpan neuleet ja sekä neuleissa käytettävän langan.

Tuotantolaitos Garlita

Aloitimme yhteistyön Garlitan kanssa vuonna 2016. Garlita on innovatiivinen ja moderni tuotantolaitos, joka on saanut palkintoja esimerkiksi työhyvinvoinnista ja neuleinnovaatioista. 

Vuonna 2019 Garlita alkoi tuottaa itse toimintaansa tarvittavan energian. Tämä mahdollistettiin, kun aurinkopaneelit asennettiin laitoksen katolle.

Dale

Dale viimeistelee neuleet ja muun muassa höyryttää ne muotoonsa. Dale on työskennellyt Garlitalla 15 vuotta.

Giedre

Giedre linkkaa neuleiden kappaleet yhteen. Linkkaus vaatii erityistä tarkkuutta työssä, sillä jokainen silmukka yhdistetään toiseen erikseen. Giedre on työskennellyt Garlitalla kuusi vuotta.

Kristina

Kristina on ompelija ja ompelee muun muassa neuleiden niskalaput ja pesulaput paikoilleen. Kristina on työskennellyt Garlitalla 14 vuotta.

Tuotantolaitos T1 Gija

Gija on toinen Alpan yhteistyökumppani Liettuassa. Yhteistyö alkoi vuoden 2019 loppupuolella. Gijalla on pitkät perinteet Liettuassa neuleiden valmistuksessa ja heidän historiansa alkaa vuodesta 1935. 

Dalia ja Asta

Dalia on neuloja ja on työskennellyt T1 Gijalla 16 vuotta. Hän rakastaa luoda kauniita asioita käsillään.

Asta on neulontateknikko ja työskennellyt T1 Gijalla kolme vuotta. Hänestä on hienoa nähdä, kuinka tuote valmistuu lankarullasta neuleeksi.

Michell y Cia S.A. 

Aloitimme yhteistyön Michellin kanssa vuonna 2012, jolloin myös Alpa perustettiin. Michell on yksi Perun johtavia alpakanvillan tuottajia ja heillä on vuosikymmenten mittainen osaaminen ja ammattitaito alpakoiden kasvattamiseen ja alpakan villan käsittelyyn. Michell perustettiin vuonna 1931. 

Laura

Yovanna

Laura ja Yovanna työskentelevät Michellillä ja he valmistavat neuleissamme käytettäviä lankoja. Lankojen valmistus vaatii erityistä tarkkuutta ja ammattitaitoa. 

Haluamme olla avoimia ja näyttää ketkä ovat mukana Alpan neuleiden valmistuksessa – ilman heitä ei Alpaa olisi.

Rana Plaza muistuttaa meitä kaikkia siitä, että vaatteiden takana on ihmisiä, joille kuuluu kunnia niiden valmistamisesta.

Kiitos, kuin halusit kuulla näistä tärkeistä ihmisistä.

3 2 votes
Artikkelin luokitus
Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest

0 Kommentit
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top