Artikkelit

Miksi kannattaa valita RePack?

7.3.2019

Yleinen

Yhä useammalle kuluttajalle pakkausmateriaali tuottaa tuskaa. Verkkokaupoista tilatut tuotteet kääritään pahimmillaan useisiin muovikerroksiin, joiden kierrättäminen saattaa olla niin haastavaa, että se jää tekemättä. Osa pakkausmateriaaleista on viherpesty ympäristöystävällisiksi ja vastuullisiksi, toiset ovat sitä tietämättämme. Muovi- ja paperipakkausten ympäristöystävällisyydestä keskustellaan jatkuvasti milloin tuottamisen ja milloin kierrättämisen tai hävittämisen kannalta.

Noin puolet suomalaisista on kiinnostunut vastuullisesta kuluttamisesta. Ne, jotka ovat ekologisista arvoista kaikkein kiinnostuneimpia, ovat myös hyvin kiinnostuneita siitä, miten ja mihin heidän tilaamansa tuotteet pakataan.1 Osin ristiriitaisen informaation keskellä kuluttajan on kuitenkin vaikea arvioida, mikä pakkausmateriaali on oikeasti vastuullinen. Tietoa ja tekoja halutaan yhä enemmän.

Monien asiakkaidemme arvot vastaavat meidän arvojamme. Jos teemme tuotteita, jotka ovat kestäviä, korjattavia ja helposti kierrätettäviä, miksi emme tekisi parastamme myös pakkauksen suhteen?

Käytämme pakkausmateriaalina helposti kierrätettävää, yksikerroksista ruskeaa kartonkia. Kartongille on kuitenkin vastuullisempikin vaihtoehto, RePack, jonka käyttämiseen kannustamme kaikkia asiakkaitamme.

Mikä on RePack?

RePack on suomalaisyrityksen kehittämä palkittu pakkausmateriaali ja sen palautusjärjestelmä. RePack-pakkaukset valmistetaan kierrätysmuovista, ja yksi paketti kestää keskimäärin 20 käyttökertaa. Pakkaus on 100 % kierrätettävää polypropeenia.

Repack on ekologinen pakkausmateriaali.

Miten RePack toimii?

  1. Valitse RePack toimitusvaihtoehdoksi verkkokaupassamme. RePackin lisäkustannus on 3,50 euroa, mutta pakkaus maksaa itsensä takaisin ja ylikin.
  2. Kun olet vastaanottanut tilauksesi, avaa paketti ja irrota oma osoitekorttisi.
  3. Sulje paketti pakkauksen tarranauhalla ohjeiden mukaan. Käännä “reply paid” -tekstillä varustettu osoitelappu pakkauksen päälle.
  4. Vie RePack lähimpään postilaatikkoon. Pakkauksen palautusmaksu on maksettu puolestasi.
  5. Valitse sähköpostiisi tulleesta linkistä kauppa (esim. Alpa), johon haluat käyttää “panttisi” eli saamasi etusetelin tai alennuskoodin.
  6. RePack-paketti puhdistetaan ja se palautuu takaisin käyttöön.

Huom! Voit lähettää asiakaspalautukset ja -vaihdot tietenkin saamassasi RePack-paketissa. Huom! Tällöin pakkauksessa kiinni olevaa “reply paid” -osoitelappua ei tule kääntää esiin. Liimaa paketin päälle pakkauksen sisällä ollut tyhjä pohjatarra. Noudata palautusohjeitamme.

  • Tärkeää! Älä käännä näkyviin pakkauksessa kiinni olevaa osoitelappua, jossa lukee pakkauksen tunniste (“package code”)

Heräsikö kysymyksiä? Lue lisää RePackista tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme

P.S. Haluaisimme tietenkin pakata kaikki tuotteemme biohajoaviin tai vähintään helposti kierrätettäviin materiaaleihin. Tällä hetkellä joudumme kuitenkin käärimään kunkin tuotteen ohueen muovipussiin, jolla ehkäisemme tuotteiden vahingoittumisen ja sitä kautta turhan hävikin. Tutkitusti olennaista pakkausmateriaaleissa onkin kokonaistoimivuus ja hävikin ehkäiseminen1. Ekologisempi vaihtoehto muoville on ehdottomasti etsinnässä, ja aiomme vaihtaa sellaiseen heti, kun sellainen löytyy tai kehitetään.

1. RINKI: Pakkauksen ekologisuudella on kuluttajalle väliä