Kirjoitettu

Raikastamme jälleen vaatealaa – ennennäkemätön 2nd hand -konseptimme antaa käytetyille neuleille toisen mahdollisuuden

Suunnittelemme ja valmistamme vaatteita, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Vältämme nopean syklin trendejä ja hiomme tuotantoprosesseja niin, että lopputulos on yhtä aikaa kaunis, käytännöllinen ja kestävä.

Joskus kuitenkin voi käydä niin, että neule jää käyttämättä kaappiin. Väri ei enää miellytä, koko ei enää ole sopiva tai oma tyyli on muuttunut. Silloin on parempi, että neuleen saa käyttöönsä joku siitä enemmän pitävä ja tarvitseva – samalla kaapista vapautuu tilaa vaatteelle, jolle käyttöä ja tarvetta löytyy enemmän.

Moni kuluttaja on kysyy vastuullisemman vaateteollisuuden perään, mutta verrattain harva brändi on vielä vastannut kyseiseen trendiin. Syksyllä lanseerasimme korjauspalvelumme ja hutiostoksia ehkäisevän showroom-konseptimme, ja nyt vuorossa on Alpa-tuotteiden 2nd hand -konsepti.

Alpa alkaa vastaanottaa käytettyjä Alpa-neuleita lahjakorttia vastaan. Lahjakortin suuruus riippuu tuotteen kuntoluokituksesta, joita on kolme. Neuleen kuntoarvio tehdään itse jo ennen kuin se toimitetaan Alpalle. Tarkistamme arvion sekä pesemme, huollamme ja tarvittaessa korjaamme neuleen.Tämän jälkeen laitamme neuleen myyntiin sekä verkkokauppaan että Jyväskylän kivijalkamyymäläämme, ja aarre päätyy uudelle omistajalleen.

Konseptille on ollut paljon kysyntää. “Moni haikailee usein jo valikoimasta poistuneiden tuotteiden perään, minkä lisäksi kysyntää on ollut esimerkiksi omalle Facebook-kirpputorille. 2nd hand -palvelu on näin ollen kehitetty vastaamaan asiakkaiden toiveisiin”, Alpan perustaja ja toimitusjohtaja Heikki Timlin kertoo.

2nd hand -palvelu on ollut Alpan tavoitteena jo pitkään, koska tuotteiden pitkän elinkaaren vuoksi se on Alpalle mahdollista. Konseptillaan Alpa haastaa näin ollen positiivisesti myös muut yritykset: tuotteiden pitkä elinkaari on yritysten valttikortti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *