Alpan jälleenmyyntimalli yhdistää kivijalkaliikkeen ja verkkokaupan parhaat puolet

3.12.2019

Moni verkkokaupan loputtomiin valikoimiin tottunut pettyy asioidessaan perinteisissä vaatealan kivijalkaliikkeissä. Suosikkivaatetta ei usein ole saatavilla oikeassa koossa tai värissä, ja nettisivuilta tuttu malli loistaa ehkä kokonaan poissaolollaan. Ei ihme: suurten mallistojen hankkiminen ja varastointi vaatii jälleenmyyjältä paljon pääomaa ja tilaa.

Suomessa ennennäkemätön showroom-jälleenmyyntimalli yhdistää verkkokaupan ja jälleenmyyvän kivijalkaliikkeen parhaat puolet. Ensimmäinen Alpa Showroom perustettiin Tampereen Seeleen syksyllä 2018.

“Halusimme toteuttaa mallin, jossa koko neulevalikoimamme kaikkine kokoineen ja väreineen on sovitettavissa jälleenmyyntiliikkeissämme ja ostettavissa niiden kautta. Uskomme, että uudenlainen toimintatapa palvelee sekä asiakaskuntaamme että yhteistyössä toimivia kivijalkaliikkeitä. Ympäristökin kiittää, kun tuotteita ei postiteta edestakaisin”, Alpan toimitusjohtaja Heikki Timlin kertoo.

Tällä hetkellä Alpa Showroomeja on kolmessa liikkeessä, joita ovat Seele Tampereella, Valkko Rovaniemellä ja Noa Noa Helsingissä. Helsingin showroom on uusin, ja se perustettiin marraskuussa 2019.

“On ihanaa, että olemme löytäneet toisemme ja uuden tavan jälleenmyyntiin. Uskomme, että kaikki osapuolet hyötyvät yhteistyöstämme: me tarjoamme Alpalle erinomaisen sijainnin Helsingin keskustassa, ja Alpa tarjoaa edelläkävijän aseman sekä upean ja kiinnostavan malliston yhä useamman saataville. Meillä on laaja laatuun panostava asiakaskunta, joten arvostetulle, kotimaiselle tuotemerkille on kysyntää”, Noa Noa:n Anja Palkonen kertoo. 

Showroom-mallista hyötyy niin asiakas kuin jälleenmyyjä

Showroom on kuin verkkokaupan asiointipiste. Asiakas pääsee kokeilemaan tuotetta itse paikan päällä, ja samat edut ja kampanjat ovat voimassa kuin verkkokaupassakin. Ostaminen on asiakkaalle jopa verkkokauppaa edullisempaa, koska toimitus on asiakkaalle veloitukseton. Tuotteet toimitetaan Alpan verkkokaupan varastosta joko myyjäliikkeeseen tai asiakkaan valitsemaan noutopisteeseen 1–3 arkipäivässä.

Showroom-toimintatapa on myös jälleenmyyjän kannalta houkutteleva: kivijalkamyymälä saa valikoimiinsa koko malliston uutuuksia myöten ilman suurta rahallista panosta, eikä laajakaan valikoima vaadi suurta varastotilaa. Showroom-jälleenmyyjien varastosaldo on synkronoitu Alpan verkkokaupan kanssa, joten jälleenmyyjän ei tarvitse inventoida eikä laskeskella lisätilauksia. Liiketoiminnallinen riski on mitätön, mutta mahdollisuus kattavaan palveluun huomattava. 

Yhteistyömallista iloitsee myös Seelen omistaja Taru Heinänen: “Perinteinen jälleenmyyntimalli turhauttaa niin asiakkaita, jälleenmyyjiä kuin vaatemerkkiä, koska kysyntää on vaikea arvioida ja virhearviointeja tulee tehtyä. Tämä showroom-yhteistyömalli on jälleenmyyjän ja asiakkaan kannalta paras mahdollinen!”

0 0 votes
Artikkelin luokitus
Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest

0 Kommentit
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top