Näin laatuneule valmistetaan – kuvareportaasi tehtaaltamme

Lähettämämme neulemallit siirretään ensin tehtaan ohjelmaan, josta ne heijastetaan suurelle digitaaliselle piirtopöydälle. Piirtopöydän avulla jokaisesta mallista tehdään pahvikaava, jonka avulla neulekappaleiden mittoja on helppo seurata tuotannossa.

Konesali – täältä kaikki neuleemme saavat alkunsa. Yhden neuleen kappaleiden valmistukseen menee koneelta noin tunti. Tehtaalla on yli viisikymmentä muotoonneulovaa Stoll-neulekonetta. Kaikki vaatteemme neulotaan muotoon, jolloin ei synny materiaalihukkaa. Näin neuleen reunoista tulee kauniit ja purkautumattomat.

Neulekoneen hallinta on taitolaji. Yksi konetyöhön erikoistunut työntekijä voi neuloa yhtäaikaisesti muutamalla koneella. Kone ei väsy, mutta se täytyy pitää puhtaana lankapölystä ja lankoja täytyy selvitellä vähän väliä.

Drizzle-neuleemme valmiita hihakappaleita. Neuleet valmistetaan pala palalta ja tuotanto etenee vaiheittain. Kaikki Drizzle-erän hihat neulotaan ennen kuin kuin tuotanto siirtyy seuraavaan vaiheeseen. Näin laatua on helpompi tarkkailla ja malli pysyy tekijöille tuttuna.

Materiaalia pidetään arvossa. Kaikki epäonnistuneet prototyypit tai virheelliset kappaleet puretaan ja keritään takaisin kerille. Keriminen on automaattista, mutta työntekijän tulee ohjata ”orkesteria” sillä lanka ei aina purkaudu helposti.

Linkkauspisteitä. Muotoonommeltujen neuleidemme saumaaminen vaatii erityisosaamista. Tavallinen ompelusauma ei anna joustoa, joten laadukas neule saumataan ketlaamalla. Lopputulos on kaunis ja erittäin kestävä, mutta vaatii taitoa ja vaivaa.

 

Kokenut konkari asettaa neuleen linkkauskoneen eli ketlaimen neuloihin silmukka silmukalta näppärästi. Yksi työntekijä saa työpäivän aikana valmiiksi noin 20 muotoonneulotun neuleen saumat.

 

Kun molemmat linkattavat kappaleet on asetettu koneeseen, kone neuloo nopeasti linkkisauman.

 

Neuleisiimme ommellaan hartiasauman vahvikkeet. Neuleet saapuvat työpisteelle katossa kulkevaa tietokoneohjattua linjastoa pitkin.

 

Kun neule on valmis, se höyrytetään höyrypöydällä ja mitat tarkastetaan. Uusi laatuneule on valmis käyttäjäänsä ilahduttamaan.

Verkkokauppaan